Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri electorale 2024. ZIUA ELECTORALĂ Gihan Eserghep, candidatul PUSL la Primăria Constanța, despre proiectele pe care le are în vizor în programul de administrație (VIDEO)

ro

20 May, 2024 12:33 987 Marime text

Primăria Constanța are nevoie de un aer proaspăt, este de părere candidatul Partidului Umanist Social Liberal Constanța,Gihan Eserghep.

Fără un background politic, proaspăt intrat în această sferă, dar cu o experiență vastă în domeniul privat, candidatul PUSL dorește să transforme municipiul Constanța într-unul în care merită să rămâi. Ce soluții și proiecte are în plan, dar și care sunt punctele forte care îl plasează pe el în poziția de opțiune bună, vom discuta în cadrul emisiunii noastre.


Interviul integral poate fi urmărit în video de mai jos:
 
Despre proiectele pe care le are în vizior în programul de administrație dacă va câștiga alegerile din 9 iunie 2024, discutăm cu candidatul Gihan Eserghep, în cadrul unui interviu ZIUA ELECTORALĂ, azi, 20 mai 2024.

 Gihan Eserghep vorbește despre traficul rutier din Constanța, în debutul interviului. 
 Activez în domeniul transporturilor rutiere de peste 30 de ani.
Decongestionarea traficului se va face etapizat. Se va face corelarea semafoarelor între ele.
S-au săpat șanturi, dar nu au fost realizate conexiuni. 
Acesta a menționat că sensurile unice au fost realizate ilogic în Constanța. 

Sunt foarte mulți locuitori din zona Mamaia, care sunt forțați să facă kilometri în plus pentru a ajunge acasă. 

Sunt niște sensuri unice făcute ilogic.

Cea mai mare emisie de gaze a unui autovehicul este atunci când pleacă de pe loc. Atunci e cel mai mare consum, asta înseamnă și poluare.

Cadidatul PUSL pentru Primăria Constanța a punctat că orașul Constanța a progresat din punct de vedere al nivelulului de trai. Acesta are în vedera ca și proiect, amplasarea de pasaje subterane. 

În toate intersecțiile din oraș unde terenul permite, trebuiesc amplasate pasaje subterane.

Gihan Eserghep a precizat la ZIUA Electorală că lucrurile nu trebuiesc făcute de azi pe mâine în zonele municipiului, ci sunt lucrurie care trebuiesc făcute în mod constant. 

 Nu este important să facem ceva de azi pe mâine, sunt lucrări care trebuiesc făcute în mod constant și previzionate nevoile viitoare ale zonelor din orașul Constanța.

Candidatul Partidului Umanist Social Liberal Constanța punctează că este esențial ca orașul să devina atractiv pentru a nu-i mai determina pe viitor pe copiii noștri să plece din țară. 

Este important să facem lucruri pentru viitor, pentru copii noștri. Îmi doresc ca ai noștri copii să vrea să rămână în acest oraș. Ca ei să-și dorească, orașul trebuie să devină atractiv, primitor.  

Un alt subiect dezbătut la ZIUA Electorală sunt parcările din Constanța. Eserghep vorbește despre o greșeală de proiectare. 

Parcările sunt adiacente traficului rutier. A fost o greșeală de proiectare. Trebuie făcut un inventar cu numărul de autovehicule parcate pe bulevarde. Trebuiau cuprinse și locurile de parcare aferente.

 Acesta vorbește despre risipă și pierderi de finanțări la Constanța, evidențiind că este absolut esețial să punem stop acestei risipe. 

Trebuie să punem stop risipei și pierderii de finanțări. Pierdem în loc să facem lucruri bune. 

Bani cheltuiți aiurea, risipiți.

Acesta punctează dezamăgit că sunt foarte mulți stâlpișori în Constanța. 

Au apărut mulți stâlpișori. E ilogic, sunt zeci de stâlpișori. Cred că cuiva i-ar trebui câțiva ani să îi numere pe toți. Nu are sens! Tot bulevardul Lăpușneanu este prost proiectat în întreg proiectul de renovare. Este foarte multă lipsă de viziune. Stâlpii de iluminat de pe strada Ștefan cel Mare nu sunt puși în linie dreaptă.

Candidatul Partidului Umanist Social Liberal Constanța a punctat că proiectele au fost făcute din birou și nu a ieșit nimeni pe teren. Acesta consideră că aceasta este cauza problemelor. 

Toate problemele ar fi putut fi remediate. Tot ceea ce se face trebuie să fie în interesul comunității, în avantajul cetățeanului. Toate aceste proiecte au fost făcute din birou, nu a ieșit nimeni pe teren și de aici toate aceste probleme.

Candidatul punctează și obiectivele turistice de la Constanța.

Trebuie ca zona Peninsulară să fie făcută atractivă pentru turiști.

Sunt multe clădiri în paragină. E importantă corectarea pavelelor montate. E nevoie de viziune, de plan pe termen lung. 

Vorbim de zona Peninsulară.... Valoarea costurilor este infimă la propriu. Noi nu avem indicatoare turistice în zonă, panouri informative în zonă.

Nu arată Constanța a oraș de 200 de milioane de euro!


Sunt probleme de viziune. Nu am nimic cu funcționarii, fiecare om muncește. Dar, repet...sunt probleme de viziune!

Creșele si grădinițele sunt o problemă la Constanța. 

Construcția de creșe și grădinișțe trebuia făcută în zonele nou dezvoltate ale orașului. Un exemplu îl constituie cartierul Tomis Plus. 

Creșele ar trebuie să devină utilizabile și în afara anului școlar. 11 luni pe an părinții ar avea unde să își ducă copiii ca să poată merge la muncă. 

Un al subiect discutat în cadrul interviului este Spitalul Municipal. Acesta își amintește cu durere că tatăl lui a murit în acest spital. 

Este rușinos ca în anul 2024 să îți ia foc spitalul acum mai bine de doi ani. Este inadmisibil să stăm cu spitalul în același stadiu în care a rămas dupa ce a luat foc.

Este problema numărul unu a acestui oraș! Mentalitatea trebuie schimbată de la primul om care lucrează în domeniul medical până la ultimul! Am fi avut posibilitatea de a cere sprijin la nivel guvernamental, la nivel UE pentru construirea unui nou spital. S-ar găsi resursele să facem un spital exemplar.

Nu e vorba de atitudine politică, e vorba de viziune, de voință! Reconstruim Constanța împreună!  Trebuie să aducem Constanța unde a fost, ca ai noștri copii să își dorească să vină înapoi acasă. 

Să faci administrație locală înseamnă să fii un bun gospodar!  

Gihan Eserghep îndemnă oamenii să iasă la vot. 

Cetățenii să se prezinte la vot și să înțeleagă ca esența democrației este optiunea fiecarui cetățean. 

Problema Constanței este absenteismul la vot. Oamenii să iasă din casă, e vară și trebuie să se ducă să voteze cu cine vrea fiecare. 






Comandat de Partidul Umanist Social Liberal Filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240113




Citește și:

Cristian Popescu Piedone, prezent la Constanța pentru lansarea candidaturilor la Primărie și CJ din partea PUSL (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii