Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri Locale 2024 Au fost sesizate 30 de incidente în legătură cu procesul electoral, în județul Tulcea. S-au intocmit dosare penale

ro

10 Jun, 2024 14:06 571 Marime text








În urma analizei realizate la nivelul județului Tulcea cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică, conform unui comunicat al IPJ Tulcea.
 
 

„În ziua alegerilor au fost sesizate 30 de incidente în legătură cu procesul electoral dintre acestea, 23 s-au confirmat,  18 dintre acestea fiind soluționate contravențional , valoarea sancțiunilor fiind de 11.200 lei.
 
Totodată s-au întocmit dosare penale pentru 5 posibile infracțiuni cum ar fi abuzul în serviciu sau împiedicarea exercitării drepturilor electorale”, spun polițiștii tulceni.

 
În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate 619 de persoane cu 451 vehicule, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale și constatată o infracțiune, potrivit sursei citate.
 
Aproximativ 600 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați duminică, în județul Tulcea, pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.
 
 

„Mulțumim tuturor angajaților care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, în special în ziua alegerilor și apreciaem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri”, transmite IPJ Tulcea.
 
„Totodată, mulțumim jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor”, conchide sursa menționată.
 

Citește și
Alegeri Locale 2024 Președintele secției de votare de la Nufăru, județul Tulcea, în atenția polițiștilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii