Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Averea și interesele candidaților pentru funcția de primar al comunei Costinești, județul Constanța (DOCUMENTE)

ro

05 Jun, 2024 17:00 1177 Marime text
  • La Primăria Costinești s-au înscris în cursa pentru funcția de primar 3 candidați
 
La alegerile locale din 9 iunie 2024, votăm primarii din fiecare comună, oraș sau municipiu, consilierii locali și județeni, dar și pe președintele Consiliului Județean Constanța. În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale candidaților la primăria Costinești, județul Constanța, pentru alegerile din 09 iunie 2024, documente preluate de pe site-ul oficial al Agenției Naționale de Intregritate.
 
La Primăria Costinești s-au înscris în cursa pentru funcția de primar 3 candidați:
 
ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR CĂLIN MUGUREL-RADU
PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL MECHENICI GHEORGHE
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT JEANU DUMITRU
 
 
Averea și interesele lui Călin Mugurel Radu
 
Călin Mugurel Radu a depus declarațiile de avere și de interese pentru candidatura la funcția de primar. Conform declarației de avere, deține un teren intravilan la Costinești, dobândit în 2004, cu o surpafață de 319 mp. Nu deține alte bunuri, iar singurul venit realizat pe anul anterior este din indemnizația de consilier local de 5.197 lei.
 
Totodată, în declarația de interese, este menționată calitatea de administrator la Lito Booking SRL, cât și asociat în companie.
 
Lito Booking SRL este fondată în iunie 2023, iar pe anul respectiv a declarat un singur salariat, cu o cifră de afaceri de 33.540 lei și o pierdere de 20.380 lei. Sediul social este în sat Schitu, Costinești, pe strada Radarului nr. 34. Activitatea companiei este „Facilități de cazare pentru vacanțe și periode de scurtă durată”. Asociat unic și administrator este Călin Mugurel Radu.
 
Averea și interesele lui Gheorghe Mechenici 
 
Gheorghe Mechenici este candidat pentru funcția de edil al comunei Costinești. Conform declarației de avere, deține un teren intravilan de 1.200 mp, la Schitu, dobândit în anul 1994. Totodată, mai este menționată o casă de locuit de 150 mp, cumpărată în anul 1994. Mai are în posesie un autovehicul Volkswagen Passat, fabricat în 2017.
 
În anul 2021, a contractat un credit de 100.000 (nu este precizată moneda), scadent în 2026. De la Primăria Costinești, din calitatea de viceprimar, a încasat suma de 72.000 lei. Nu sunt făcute mențiuni în declarația de interese.
 
Averea și interesele lui Jeanu Dumitru
 
Jeanu Dumitru este actual edil în Costinești, iar conform declarației de avere depusă pentru candidatura la primărie, a menționat că are în posesie un teren intravilan, donat în 2007, în suprafață de 201 mp, în posesie alături de soție. Ce doi mai au un teren agricol de 10.000 mp, la Costinești, cumpărat în 2007. Tot la Costinești, deține o casă de locuit și spațiu comercial la comun, cu o suprafață totală de 139 mp, primit tot prin donație în 2007.
 
Ca autoturism, este menționat un BMW fabricat în 2013. Ca venituri, Jeanu Dumitru a încasat 87.920 lei din calitate de primar, iar pentru spațiul comercial închiriat a obținut suma de 10.000 lei. Nu sunt menționate aspecte în declarația de interese.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale lui Călin Mugurel Radu, Jeanu Dumitru și Mechenici Gheorghe.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 
Alegeri locale 2024 Averea și intersele candidaților pentru funcția de primar al comunei Poarta Albă, județul Constanța (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii