Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Averea și interesele candidaților pentru funcția de primar al comunei Independența, județul Constanța (DOCUMENTE)

ro

12 Jun, 2024 19:40 941 Marime text

Gâscan Cristea (PSD), Marius Ștefan (PNL), Aptula Ilmi (ADU) și Tica Jean (AUR) sunt candidații la alegerile locale 2024 pentru funcția de primar al comunei Independeța, județul Constanța.

Lista noilor primari din județul după votul din 9 iunie este în dinamică.

În acest moment potrivit numărătorilor parțiale, cea mai mare parte dintre edilii în funcție au reușit să recâștige un nou mandat.
 
ZIUA de Constanța prezintă averile și interesele celor patru candidați la funcția de primar, astfel cum reies din declarațiile completate de aceștia la momentul înscrierii în cursa electorală 2024.
 

Gâscan Cristea, averea și interesele

Gâscan Cristea a candidat pentru un mandat de primar, din partea Partidului Social Democrat și a completat declarațiile de avere și de interese potrivit prevederilor legislative în vigoare.
 
În declarația de avere, Gâscan Cristea a menționat că deține patru terenuri intravilne situate în localitatea Independența, dobândite în intervalul 2002-2015, la care deține o cotă parte.
 
Acesta mai are si trei terenuri agricole situate tot în Independența, dobândite prin contracte de vânzare-cumpărare, în intervalul 2010-2023, la care deține o cotă parte.   
 
Gâscan are și o casă de locuit în Albești (de 260 m2, dobândită prin licitație în 2002, la care deține o cotă parte) și una în Constanța (de 330 m2, dobândită prin construcție în 2016, la care deține o cotă parte).
 
Candidatul deține și două mașini, trei tractoare, o combină, remorci, pluguri, discuri, semănătoare păioase, scarificator.
 
Privitor la activele financiare, acesta deține un cont curent la Raifaissen Bank, în valoare de 120.000 lei, deschis în 2005. Are și un credit la Banca Transilvania contractat în 2023 și scadent în 2026, în valoare de 500.000 lei.
 
În ceea ce privește veniturile anuale, acesta a precizat suma de 63.039 (moneda nefiind specificată) ca primar al Comunei Independența, 49.800 (moneda nefiind specificată) venit din pensie, 238.260(moneda nefiind specificată), venit ce aparține soției din exploatație teren agricol.
 
În cadrul declarației de interese, acesta nu a făcut precizări.


 
Aptula Ilmi, averea și interesele
 
Aptula Ilmi a candidat pentru un mandat de primar, din partea ADU și a completat declarațiile de avere și de interese potrivit prevederilor legislative în vigoare.
 
În declarația de avere, Ilmi a menționat că trei terenuri agricole, dobândite prin contract, în 2023, al căror titlular este.
 
A mai declarat ca deține și un apartament în Constanța, la care deține o cotă parte, dobândit prin credit ipotecar, în suprafață de 69 m2.
 
Candidatul are și un autoturism marca Citroen, an de fabricație 2016, dobândit prin contract. Aptula Ilmi are și două conturi curente la ING Bank, ambele deschise în 2013, în lei și în euro.
 
Privitor la alte active producătoare de venituri nete, care însumate depășesc echivalentul a 5.000 de euro pe an, a declarat venituri din agricultură.
 
Ilmi mare are și două credite la ING Bank, unul contractat în 2016 și scadent în 2030 în valoare de 37.764 lei și altul contractat în 2019 și scadent în 2024, în valoare de 8.500 lei.
 
În ceea ce privește veniturile anuale, acesta a precizat suma de 51.639 (moneda nefiind specificată), ca angajat, 36.476 (moneda nefiind specificată), sumă ce aparține soției, ca angajat. La categoria venituri din activități agricole, a menționat suma de 158.834 (moneda nefiind specificată) și suma de 54.285 (moneda nefiind specificată), suma ce aaprține soției.
 
În cadrul declarației de interese, nu există precizări. 
 
 
 
Marius Ștefan, averea și interesele
 
Marius Ștefan a candidat pentru un mandat de primar, din partea Partidului Național Liberal și a completat declarațiile de avere și de interese potrivit prevederilor legislative în vigoare.
 
În declarația de avere, Marius Ștefan a menționat că deține două apartamente: unul în Constanța, dobândit în 2018, al căruit titluar este și unul în Independența, dobândit în 2016, al căruit tiluar este.
 
Acesta are un autoturism Dacia Duster, an de fabricațeie 2018.
 
La categoria venituri anuale, a menționat suma de 54.898 (moneda nefiind specificată) de la RAJA Constanța și 8.540 (moneda nefiind specificată) ca și consilier local.
 
În cadrul declarației de interese, acesta a menționat calitatea sa de președinte al organizației locale PNL Independența. 
 
 
Jean Tica, averea și interesele
 

Jean Tica a candidat pentru un mandat de primar, din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor și  a completat declarațiile de avere și de interese potrivit prevederilor legislative în vigoare.
 
În declarația de avere, Tica a declarat că deține un teren agricol în Independența, cu o suprafață de 17 ha, dobîndit prin cumpărare, al cărui titular este. Acesta are și o casă în Independența, dobândită în 1986, prin cumpărare, al cărei titular este și o altă casă în Independența, dobândită în anul 2000, prin cumpărare, al cărei titular este.
 
Tica are și trei autoturisme și două tractoare, toate dobîndite prin cumpărare.
 
Candidatul a declarat la categoria venituri anuale suma de 50.000 lei salariu ca viceprimar și salariul soției de 54.000 lei ca secretar la Liceul Tehnologic Independența.
 
În declarația de interese, acesta nu a făcut precizări.
 
 
În Secțiunea Document pot fi consultate declarațiile de avere și de interese completate de candidații pentru funcția de primar al localității Independența la alegerile locale din 2024.



 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.





Citește și:

Alegeri locale 2024Câte mandate de consilier local au fost aprobate. Surpriză în CLM Constanța!

 
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii