Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Averea și interesele candidaților pentru funcția de primar al municipiului Mangalia, județul Constanța (DOCUMENTE)

ro

06 Jun, 2024 17:00 1856 Marime text
La alegerile locale din 9 iunie, votăm primarii din fiecare comună, oraș sau municipiu, consilierii locali și județeni, dar și pe președintele Consiliului Județean Constanța.

În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale candidaților la primăria Comana, județul Constanța, pentru alegerile din 09 iunie 2024, documente preluate de pe site-ul oficial al Agenției Naționale de Intregritate.
 

Vă prezentăm în rândurile de mai jos lista candidaților pentru Primăria Mangalia:

Opt candidaţi se vor lupta în voturile cetăţenilor pentru fotoliul de primar al orașului Mangalia, pentru următorii 4 ani. Radu Cristian, actualul primar aflat la al treilea mandat și lider al PNL Mangalia, vrea să obţină un nou mandat. Din partea PSD candidează Paul Foleanu, care a afirmat în discursul de lansare că îşi propune transformarea Mangaliei "în cel mai frumos oraş staţiune din România". 

Consilierul județean Semiran Abdurefi a fost ales drept candidatul USR pentru Primăria Mangalia. Alianța Noi Suntem Mangalia îl susține la fotoliul de primar pe Ozghiun Menabit, consilier local.

Dănuţ Moldovan, tot consilier local, candidează din partea PRO România.

Partidul REPER va fi reprezentat de Adrian Zamosteanu, Andrei Cristian Niţă candidează din partea SOS România, iar Eugen-Alexandru Vieru reprezintă PUSL. 


 
La Consiliul Local al orașului Mangalia vom putea alege dintre cei 171 de candidaţi de pe listele propuse de partidele: AUR, PNL, PSD, PUSL, USR, Alianţa Noi Suntem Mangalia, Forţa Dreptei, REPER, SOS România, Partidul Patrioţilor, precum și candidați independenți.
 
Averea și interesele candidatei USR, Semiran Abdurefi
 
Abdurefi Semiran este membru în Consiliul de Administrație pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, dar și pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Maria Montessori Constanța.
 
Este și membru în sindicatul SANITAS și președinte al USR Mangalia.
 
Conform declarației de avere, Abdurefi Semiran deține un teren intravilan în Mangalia, în suprafață de 250 mp, dobândit în 2019, prin contract de vânzare - cumpărare.
 
Deține și două autoturisme, ambele Wolkswagen, fabricate în 2008, respectiv 2020, cumpărate prin contract de vânzare – cumpărare.
 
Ea are două depozite bancare la Trezoreria Mangalia. Primul a fost deschis în 1995 și are o valoare de 100.000 de lei.
De asemenea, Abdurefi Semiran are un cont în euro la BRD, deschis în 2022, în valoare de 500 de euro.
 
În declarația de avere, Semiran a raportat un salariu de 54.000 de lei de la Direcția de Sănătate Publică Constanța și o indemnizație de 14.175 de lei de la CJC și 620 lei ca membru în CA-ului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.
 
În declarația de interese, Abdurefi Semiran era membru în sindicatul SANITAS și președinte al USR Mangalia.
 
Averea și interesele candidatului PNL, Radu Cristian
 
Actualul primar al municipiului Mangalia și candidatul PNL pentru un nou mandat, deține bijuterii și ceasuri în valoare de 62.000 de euro și ¼ dintr-un teren agricol din localitatea Tuzla, dobândit în 2007.
La capitolul active financiare, edilul a declarat un cont curent la Banca Transilvania deschis în anul 2007, cu un sold/valoare la zi de 133.000 lei.
 
În ceea ce privește veniturile, Radu a declarat o indemnizație în valoare de 151.900 lei de la Primăria Mangalia.
 
În declarația de interese, Cristian Radu a menționat calitatea sa de acționar în cadrul SIF Muntenia SA – București dar și pe cea de președinte al PNL Mangalia.
 
Averea și interesele candidatului PSD, Paul Foleanu
 
Paul Foleanu a notat în declarația de avere că deține 4 autoturisme, ani de fabricație 2006, 2009 și 2014 și venituri de aproape 50.000 lei din activitatea de avocat și alți 7.000 lei din indemnizația de consilier local.

Soția sa a avut de asemenea salarii în sumă de 61.000 lei.

În declarația de interese, Foleanu a menționat că este vicepreședinte al PSD Mangalia, avocat în Baroul Constanța și asociat cu 50% în Milmar Strong SRL. Părțile sociale valorează 500 lei. Firma care are sediul social în localitatea 23 August, se ocupă cu construcții de nave și structuri plutitoare, funcționează din 2018 însă înregistrează pierderi de 600 , conform datelor financiare raportate pentru anul 2022.

Potrivit www.termene.ro, asociat unic și administrator în firmă în prezent figurează doar  soția sa, Ana-Maria Foleanu.
 
Averea și interesele candidatului Alianței Noi suntem Mangalia - Menabit Ozghiun
 
 
Menabit Ozghiun a notat în declarația de avere că dețin e 80 mp de teren intravilan, 3 apartamente din care unul provine din moștenire și două autoturisme având aceeași proveniență.

Bijuteriile soției valorează 600.000 de euro, acestea fiind dobândite în perioada 1980-2023.

Tot soția are doua credite scandente în 2028 în valoare totală de 500.000 lei.

Veniturile lui Menabit Ozghiun provin din indemnizația de consilieri local – 9.400 lei și din calitatea de administrator al societății comerciale Prodexport Sud SRL – 18.288 lei. Deține și 50 de părți sociale în valoare de 750 lei.

Soția sa, de profesie avocat a generat venituri de 130.000 lei din profesie și peste un milion de lei din dividende de la societățile comerciale în care figurează – Wind Farm Service, Exim Eolica SRL,Prodexport Sud , Prodexport Logistics, Acces Capital IFN și Bavarian Investment Parteners SRL.

Revenind la Prodexport Sud SRL, firma are sediul în Constanța și se ocupă cu comerț cu ridicata al fructelor și legumelor.

Cifra de afaceri în 2022 a fost de 14.000 lei iar pierderile de aproximativ 50.000 lei, cu 44% mai mari decât în 2021.

 
Averea și interesele lui Dănuţ Moldovan candidat din partea PRO România
 
Candidatul PRO România deține împreună cu soția 2 apartamente. În ultimul an fiscal acesta a avut venituri de 26.000 lei în calitate de director la două societăți comerciale și 6.000 lei din indemnizația de ales local, în timp ce soția sa a câștigat 46.000 lei de la aceleași firme pe care le administrează – Bemad Serv Mangalia și Naby Estival Maritimo SRL.

În declarația de interese, Moldovan a notat că este președinte executiv la Clubul Sportiv de Fotbal Cătunul din Mangalia și președinte al Asociației Agenților Economici și Operatorilor de Plajă din Sudul Litoralului, funcții neremunerate, dar și coordonator al Pro România, filiala Mangalia.
 
 
Averea și interesele candidatului Partidului REPER, Adrian Zamosteanu
 
Adrian Zamoșteanu deține jumătate dintr-un teren de 400 mp în Mangalia, un autoturism fabricat în 2019 și are în conturi 78.000 euro.
În ultimul an fiscal a avut venituri de 75.000 euro din calitate de director la Viking Cruises din Elveția.

Candidatul Partidului REPER nu a declarat interese.

 
Averea și interesele candidatului SOS, Andrei Cristian Niţă
 
Adrian Cristian Niță a declarat că deține doar două autoturisme și venituri de 39.600 lei dar și alocația copilului în sumă de 3.500 lei. Niță nu a declarat interese.
 
Averea și interesele candidatului PUSL, Eugen-Alexandru Vieru

Eugen Alexandru Vieru deține împreună cu soția un teren intravilan de aproximativ 2000 mp dobândit în 2021 și o casă de 110 mp în Brașov cumpărată în 2020. Vieru are și două autoturisme și un credit scandent în 2053 în valoare de 241.000 lei.

În ultimul an fiscal, candidatul PUSL a avut venituri din indemnizația de creștere a copilului – 16.200 lei, din indemnizația de asistent persoană cu handicap – 25.000 lei iar soția sa a încasat salarii de 39.600 lei dar și o redevență din contracte de închiriere de 42.000 lei.

Cei doi soți dețin Solaris All Construct SRL, de unde fiecare a avut și dividende de 7.500 lei.

În declarația de interese, Eugen Alexandru Vieru a declarat părțile sociale în valoare de 50.000 lei de la Solaris All Construct SRL și calitatea de vicepreședinte al PUSL Mangalia.

Solaris All Construct derulează facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată iar în 2022 a avut o cifră de afaceri de 365.298, profit de 120.151 lei și un singur angajat.

 

În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi cele de interese ale candidaților la Primăria Mangalia județul Constanța.   

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:
Alegeri locale 2024 Iată candidații care intră în competiția electorală la Mangalia (DOCUMENTE)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii