Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024. Bogdan Dicu, candidatul PNL la Primăria comunei Tuzla „Ne angajăm să lucrăm pentru transparență în administrație, astfel încât fiecare decizie să fie luată în interesul public"

ro

19 May, 2024 11:49 1299 Marime text
Bogdan Dicu este candidatul Filialei PNL Constanța la alegerile locale din 9 iunie, pentru funcția de primar al comunei Tuzla.
 
PNL Tuzla reprezintă o comunitate de oameni dedicați, care își propun să aducă schimbarea pozitivă și dezvoltarea durabilă în comuna noastră. Principiile lor se bazează pe libertate, justiție și respect pentru fiecare cetățean.

Se angajează să lucreze pentru: transparență în administrație, astfel încât fiecare decizie să fie luată în interesul public; dezvoltare economică prin atragerea de investiții și susținerea afacerilor locale; îmbunătățirea infrastructurii, cu accent pe infrastructura rutieră și utilități; educație și sport de calitate pentru tinerii noștri, asigurându-ne că fiecare copil are acces la resursele necesare pentru a reuși.

Alături de echipă, Dicu își propune să stopez cheltuielile fără acoperire apărute în administrația locală, să opresc deficitul bugetar excesiv cu care se confruntă actualmente bugetul comunității noastre și să folosesc fondurile și resursele, rezultate dintr-un management eficient, pentru satisfacerea optima a nevoilor cetățenilor.
 
Bogdan Dicu este consilier local și în ultimul mandat a susține că a încercat să limitere abuzurile administrației locale din comună.
 
„De când sunt consilier local, am încercat pe cât posibil să împiedic actuala administrație să comită abuzuri prin încălcarea legii. Pentru aceasta am solicitat transparentizarea actului administrativ, inclusiv prin filmarea sau transmiterea live a ședinelor de consiliu. Din păcate, nu s-a dorit acest lucru iar proiectul meu a fost respins. Nici propunerea mea de a transforma comuna Tuzla într-o stațiune de interes local, a fost respinsă, în ciuda avantajelor de care am fi putut beneficia noi toți ca și comunitate.

Am propus ca zona aflată de atâția ani în litigiu cu Apele Române, să o amenajăm și să o transformăm într-un parc. Din păcate proiectul meu a fost respins.

O altă parte a proiectelor mele au fost însușite de actualul primar și supuse aprobării consiliului local. În ciuda acestor piedici permanente, în actualul mandat de consilier local am reușit să inițiez și să trec trei proiecte. Este vorba despre Regulamentul tehnico-edilitar, un proiect ce vizează o organizare unitară și armonioasă a viitoarelor construcții din localitate. Proiectul a fost aprobat însă nu a fost pus niciodată în practică.
Tot proiectul meu este și cel inițiat și aprobat în anul 2021, când, prin Agenția Fondului de Mediu am reușit să modernizăm iluminatul public stradal prin înlocuirea a 870 de lămpi cu altele, economice cu led.

Aprobat în consiliu local a fost și proiectul meu pentru achiziționarea a două stații de încărcare auto, electrică. Însă nici acest proiect nu este pus în practică.

Nu vin în fața cetățenilor cu promisiuni fantasmagorice, nerealizabile. Trebuie să fim corecți și realiști că ne asteaptă o perioadă foarte dificilă, dacă ne uităm la datoria de peste 6 milioane de euro, pe care o are acum Primăria Tuzla, o datorie ce depășește de trei ori bugetul anual al comunei. Această ,,moștenire” blochează practic aproape toate investițiile. Însă va trebui să depășim această situație printr-un plan de reorganizare administrativă bazat pe economii și investiții la care primăria trebuie să vină cu co-finanțare minimă. Insist, în continuare, pe transparentizarea actului administrativ și, încă din prima zi voi pune în practică acest proiect. Cetățenii trebuie să fie înformați corect despre ceea ce fac aleșii locali.
Voi continua demersul de transformare a comunei Tuzla în stațiune de interes local. Acest demers ne va ajuta, în primul rând, în accesarea altor axe de finanțare și, implicit, în dezvoltarea localității, cu cheltuieli minime de la bugetul local.

Asfaltarea va fi pentru mine o altă prioritate. Mă voi preocupa să accesez fonduri epropene, pentru realizarea acestor lucrări, mai ales pe acele drumuri care au fost stricate în urma racordării la rețeaua de gaze naturale.

Balta Tuzla, un loc cunoscut acum tuzelnilor ca fiind un fel de groapă de gunoi neautorizată, îmi doresc să o transformăm într-un loc de agrement, un loc de promenadă.  

Consider că tinerii și copiii din localitatea noastră au nevoie de o sală de sport nouă și un bazin de înnot, pentru diverse activități sportive, extrașcolare. Ar trebui și o eficientizare a activității Casei de Cultură. Și, nu în ultimul rând, ba chiar aș spune că este o prioritate zero, continuarea lucrărilor de construcție la clădirea noii policlinici din comuna Tuzla, pe locul fostului sediu al primăriei, în locul în care acum tronează acea groapă, devenită un pericol. Sunt convins că localitatea Tuzla este o comună importantă pe harta județului, ce merită și trebuie să se dezvolte frumos și armonios. Iar eu voi colabora cât mai mult cu Florin Mitroi, viitorul președinte al Consiliului Județean Constanța, o persoană cu experiență bogată în administrație locală. Florin Mitroi a reușit să dezvolte comuna Valu lui Traian, și să atragă fonduri pentru mare parte dintre proiecte. Acum, din poziția de președinte al Consiliului Județean Constanța, ne va putea sprijini și pe noi, în accesarea de noi fonduri și în implementarea cât mai repede și corectă acestora" a concluzionat Bogdan Dicu, candidatul PNL Constanța pentru funcția de primar al comunei Tuzla.
   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Constanta,
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240015
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii