Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024. Constanța În ziua alegerilor au fost sesizate 22 de posibile infracțiuni legate de procesul electoral

ro

10 Jun, 2024 15:21 560 Marime text
În urma analizei realizate la nivelul județului Constanța cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

Potrivit IPJ Constanța, angajații Ministerului Afacerilor Interne din județul Constanța au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate, și luând măsurile legale.

În ziua alegerilor au fost sesizate 22 de posibile infracțiuni legate de procesul electoral, respectiv de coruperea alegătorilor, fraudă la vot și împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu  al dreptului de a alege sau de a fi ales.

De asemenea, au fost constatate 34 de contravenții privind continuarea propagandei electorale și absența nejustificată a președintelui, a locțiitorului acestuia sau a membrilor birourilor electorale.

Contravențiile constatate au fost sancționate cu avertisment sau amendă.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 8.700 de lei. 

„Reamintim că ieri, 9 iunie a.c., peste 1.200 de angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, respectiv peste 640 de poliţişti, 280 de jandarmi, 200 de polițiști de frontieră, 90 de pompieri din județul Constanța au fost mobilizați pentru a menține ordinea și siguranța publică și pentru a asigura măsurile de protecție a secțiilor de vot.

Menționăm că, în continuare, angajații Ministerului Afacerilor Interne din județul Constanța sunt angrenați în misiuni care privesc asigurarea condițiilor de securitate pentru transportul și predarea, de către președinții birourilor electorale, a dosarelor cu rezultatele votării, a buletinelor de vot și a celorlalte documente rezultate în urma votării, către birourile electorale județene.

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță, pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.


Mulțumim jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații Ministerului Afacerilor Interne și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor“ - au mai precizta reprezentanții IPJ Constanța.

Citește și: 

Polițiștii fac cercetări cu privire la săvârșirea a 165 de posibile infracțiuni, săvârșite de la începerea procesului de vot
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii