Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Epopeea Costinești continuă! Punctul de vedere al BECL Costinești transmis către Biroul Electoral Central

ro

16 Jun, 2024 11:36 740 Marime text

Biroul Electoral Central întrunit pe 15 iunie 2024 în ședință a decis că nu sunt suficiente probe pentru anularea alegerilor de la Costinesti, județul Constanța. 

Redăm mai jos punctul de vedere al BECL Costinești, cu privire la situațiile create de numărul de voturi de acolo. „Bătălia” se dă între candidații PNL și PSD pentru conducerea primăriei, la ultima soluționare fiind în favoarea candidatului PNL, Gheorghe Mechenici, cu două voturi avans în fața lui Jeanu Dumitru de la PSD. 

Parcurgând hotărârea dumneavoastrănr. 328H/15.06.2024, am observat că s-a menționat faptul că la nivelul Circumpscripției Electorale nr. 29 Costinești, prin proces verbal final, întocmit la nivelul BECL nr. 29 Costinești, s-a stabilit o diferență de două voturi în favoarea candidatului PNL la primărie, și deci, un singur vot nu ar fi avut relevanță în economia stabilirii rezultatului alegerilor pentru funcția de primar.
 
În opiniea mea, la pronunțarea hotărârii dumneavoastră, nu s-a avut în vederea Hotărârea nr. 19/11.06.2024 a BECL nr. 29 Costinești, prin care un număr de 3 voturi nule, au fost considerate valabil exprimate și care au condus inițial la această diferență în favoarea candidatuluiu PNL. De asemenea, nu cred că s-a avut în vedere nici Hotărârea nr. 48 din data de 11.06.2024 a BEJ nr. 14 Constanța, prin care s-a admis contestația formulată de PSD și s-a dispus anularea Hotărârii nr. 19/11.06.2024 a BECL nr. 29 Costinești.
 
Ca urmare a acestei hotărâri, diferența dintre candidații PNL și PSD la primăria Costinești a fost stabilită, în mod definitiv la un singur vot. Astfel, apreciez ca pentru justa și corecta soluționare a contestației, ar fi trebuit avute în vedere și cele două hotărâri menționate anterior, acesta fiind și motivul pentru care votul cetățeanului ucrainean, care nu avea drept de vot, și care a votat pe listele suplimentare pentru alegerile administrației publice locale, s-a apreciat de către BECL nr. 29 Costinești că putea influența negativ rezultatele alegerilor.

 
Amintim că, Biroul Electoral Central Costinești a cerut cu unanimitate de voturi anularea alegerilor din localitatea Costinești, județul Constanța. 

În acest sens, BECL Costinești a transmis o adresă către Biroul Electoral Central.
 
Menționăm că de câteva zile se renumără voturile, iar această activitate nu a făcut decât să scoată la iveală noi nereguli înregistrate în timpul procesului de vot. 
 
Acum câteva zile, după ce au fost renumărate voturile în urma contestațiilor depuse de partidele care au dat primii doi clasați dintre candidați, locțiitorul Biroului Electoral nr 29 Costinești ar fi identificat faptul că doi cetățeni ucraineni ar fi votat fără a avea acest drept.

Citește și

BECL Costinești a cerut anularea alegerilor! Decizia finală este așteptată de la Biroul Electoral Central
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii