Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Gheorghe Grosu, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Tortoman, cunoaște problemele comunității și are proiecte pentru rezolvarea lor

ro

22 May, 2024 17:00 1010 Marime text
  • Gheorghe Grosu este din anul 2020 viceprimarul comunei Tortoman și are o experiență bogată în administrație publică locală, întrucât este consilier local de 20 de ani
  • Viceprimarul spune că momentan mai sunt 17 locuri de casă, dar sunt 300 și ceva de cereri de locuințe, iar finalizarea celor două blocuri ar însemna casă pentru cel puțin 22 de familii
  • Tot în continuarea acestui demers, Gheorghe Grosu intenționează să demareze procedura de schimbare a categoriei de folosință pentru o suprafață de 20 de ha. de teren, care va fi lotizată și oferită tinerilor, sub formă de concesiune
  • Candidatul liberal pentru funcția de primar al comunei Tortoman își propune să doteze primăria cu utilaje pentru serviciile publice, să acceseze fondurile nerambursabile pentru racordarea localității la rețeaua de gaze, cu finanțare prin Anghel Saligny, și, nu în ultimul rând, să asfalteze localitatea
 

 
La alegerile locale din data de 9 iunie 2024, pentru Primăria comunei Tortoman, Filiala Constanța a PNL îl propune pe Gheorghe Grosu.
 
Gheorghe Grosu este din anul 2020 viceprimarul comunei Tortoman și are o experiență bogată în administrație publică locală, întrucât este consilier local de 20 de ani.
 
Prezența în această funcție l-a ajutat să afle direct ,,de la firul ierbii“ problemele comunității și prioritățile pe care cetățenii le așteaptă și le doresc rezolvate. Astfel, dacă locuitorii din Tortoman îl vor vota primar,  Gheorghe Grosu are în plan următoarele proiecte:  – reabilitarea celor două blocuri din centrul comunei, TM1 și TM1A, și atribuirea acestora tinerelor familii. În același timp, este important și necesar să se realizeze cadastrarea curților aferente tuturor blocurilor de locuințe din localitate și atribuirea acestor suprafețe tuturor locuitorilor imobilelor respective, începând cu Blocurile de la  Ferma 8 și terminând cu Blocurile NATO.

Viceprimarul spune că momentan mai sunt 17 locuri de casă, dar sunt 300 și ceva de cereri de locuințe, iar finalizarea celor două blocuri ar însemna casă pentru cel puțin 22 de familii. Tot în continuarea acestui demers, Gheorghe Grosu intenționează să demareze procedura de schimbare a categoriei de folosință pentru o suprafață de 20 de ha. de teren, care va fi lotizată și oferită tinerilor, sub formă de concesiune. ,,Am vorbit cu colegii mei și i-am rugat să mă ajute pentru a schimba situația unui teren pentru a face rost de terenuri pentru tineri. Avem și oameni din afară care vor să revină în comună“, a mai menționat Gheorghe Grosu.

Candidatul liberal pentru funcția de primar al comunei Tortoman își propune să doteze primăria cu utilaje pentru serviciile publice, să acceseze fondurile nerambursabile pentru racordarea localității la rețeaua de gaze, cu finanțare prin Anghel Saligny, și, nu în ultimul rând, să asfalteze localitatea.
 
„În prezent noi, la Tortoman, avem prea puțini kilometri de asfalt. Încă mai avem ulițe de pământ. Voi face toate demersurile pentru a asfalta străzile și a amenaja corespunzător trotuarele. Cetățenii comunei noastre merită și au dreptul la un trai decent și confort cât mai sporit. Iar eu, așa cum deja am dovedit, prin activitatea mea din ultimii patru ani, sunt pregătit să mă implic pentru îndeplinirea acestor proiecte. În ceea ce privește rețeaua de alimentare cu apă, suntem undeva la 80%. În satul Dropia, am un proiect de înființare rețea de apă potabilă, cu puț și bazin pentru rezerva de apă. Obiectivul va fi amenajat pe un teren în suprafață de 1,2 Ha, și, pentru că este o suprafață de teren generoasă, pe suprafața ce rămâne, intenționez să înființez două sere de flori, ce vor deservi comuna noastră.

În ceea ce privește infrastructura drumurilor, a scurgerilor apelor pluviale, avem un proiect de canalizare aprobat, pe care mă voi concentra să îl finalizăm cât mai repede. O altă prioritate este, pentru mine, racordarea comunei la rețeaua de gaze. Planificăm extinderea rețelei facilitând accesul la energie modernă și eficientă pentru fiecare locuință. Vreau în același timp să facem curățenie în comuna noastră. Consătenii noștri trebuie să respire un aer curat, de aceea voi investi în utilaje moderne de colectare a deșeurilor. Consider că se impune înființarea serviciului de gospodărire locală. Nu voi uita nici copiii și tinerii noștri. Pentru că ei sunt viitorul și trebuie să se dezvolte frumos, într-un mediu plăcut și sănătos, am în vedere înființarea unor spații de recreere, cu locuri de joacă moderne dar, mai ales, sigure“, a completat Gheorghe Grosu.
 
La Tortoman investitorii sunt preponderent agrari.

„Avem agenți economici în domeniul zootehnie și pomicultură. Avem speranțe că vor veni investitori în domeniul eolienelor. În prezent, avem 4 eoliene în comună, sperăm că vom dezvolta acest sector.
 
Eu am demonstrat că sunt alături de oameni. Zi de zi, sunt în sat, în mijlocul oamenilor. Cam o oră sunt în primărie, apoi sunt pe teren, acolo unde este nevoie de mine. Alături de echipa mea, îmi doresc să accesăm cât mai multe fonduri nerambursabile, guvernamentale sau europene, iar activitatea mea de primar va fi susținută și sprijinită de actualul primar al comunei Valu lui Trainan, candidatul PNL Constanța pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Florin Mitroi este etalonul și modelul nostru de administrație locală. Avându-l pe el ca sprijin și susținător, sunt convins că și comuna noastră, Tortoman, va progresa mult mai repede și mai armonios, așa cum așteptăm și ne dorim cu toții“, a concluzionat Gheorghe Grosu, candidatul PNL Constanța pentru funcția de primar al comunei Tortoman.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Constanta,
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240015

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii