Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024. Iulia Iurea, de 16 ani viceprimar al comunei Valu lui Traian „Candidatura mea vine în întâmpinarea nevoilor localității și este însoțită de o strategie de dezvoltare"!

ro

24 May, 2024 17:00 841 Marime text




Odată cu decizia primarului Florin Mitroi de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, misiunea de a continua dezvoltarea comunei Valu lui Traian i-a revenit Iuliei Iurea.
Ea este viceprimarul localității de 16 ani și are o activitate în administrație de 24 de ani.
 
Iulia Iurea a fost alături de primarul Florin Mitroi în toate mandatele acestuia, a învățat mult, s-a perfecționat și a devenit un pilon de nădejde în administrația locală a comunei Valu lui Traian.
 
Printre alte responsabilități, pe care le-a îndeplinit cu succes, Iulia Iurea a fost factorul central în dezvoltarea comunei, toate proiectele finanțate cu bani nerambursabili purtând semnatura acesteia.

„De această dată vin în fața cetățenilor în calitate de candidat la Primăria comunei noastre din partea Partidului Național Liberal.
Această candidatură vine în întâmpinarea nevoilor actuale și viitoare ale localității noastre și este însoțită de un program amplu și realist, gândit pentru a fi ulterior transformat în fapte. Eu prezint cu încredere și determinare un plan detaliat, cuprinzător și orientat către nevoile reale ale comunității noastre. Un program care are în centru bunăstarea locuitorilor noștri, dezvoltarea durabilă și progresul pe toate planurile. Sunt convinsă că împreună putem continua schimbările semnificative și durabile pentru localitatea noastră, iar acest program este calea spre continuarea dezvoltării în Valu lui Traian,” a punctat viceprimarul Iulia Iurea, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Valu lui Traian.
 
Candidatul PNL pentru Primăria Valu lui Traian mai spune că timp de 24 de ani a fost acoperită de volume de documente, documente care au stat la baza dezvoltării comunei. Nu și-a făcut publicitate și nu a fost prezentă pe rețele de socializare, pe scurt nu s-a făcut cunoscută pentru că a muncit!
 
„Am avut cel mai bun profesor, pe Mitroi Florin! De la el am învățat că oamenii trebuie puși înaintea raționamentului, că nevoile cetățenilor sunt mai presus de guverne și presiuni. Am învățat că pentru a dezvolta cu adevărat, pentru a reprezenta o comunitate, nu este de ajuns să conduci, ci trebuie sa asculți. Aveți în față un om născut și crescut în localitate, care iubește comunitatea și s-a implicat întotdeauna în dezvoltarea ei. Un om care știe să atragă fonduri și să implementeze proiecte. Fără falsă modestie, într-o lume în care mulți vor sa pară ce nu sunt, mă recomand în fața dvs ca fiind un om cu vastă experiență în administrația publică. În ultimii 20 de ani am coordonat atragerea de fonduri și folosirea lor. Am trecut prin nenumărate verificări, atât tehnice cât și financiare. Nu au existat sancțiuni din culpă. Nu spun că totul a fost perfect. Nu sunt un om care se ascunde nici după minciuni, nici după dezinformări. Traim într-o lume a constructorilor puțini, a forței de muncă în scădere și necalificate, a legislației stufoase și a formalităților. Dar dincolo de aceste aspecte, Valu lui Traian s-a transformat dintr-o comună scufundată în noroaie într-una nominalizată în top comune pe țară.
Tocmai de aceea, în momentul în care Florin Mitroi a anunțat că nu mai candidează ca primar al comunei, i-am ascultat îndemnul de a candida eu. Nu puteam lăsa echipa noastră, a vălurenilor, să piardă zecile de milioane de euro care sunt deja contractate pentru investiții în comună. Avem proiecte mari, proiecte îndrăznețe, dedicate ușurării si modernizării vieții vălurenilor. Dar nu le putem concretiza decât împreună. Eu mă angajez să finalizez toate proiectele începute și să obțin finanțări pentru cele noi. Munca în echipă va continua și dincolo de 9 iunie! Cu Mitroi Florin la președinția Consiliului Județean Constanța, împreună, umăr la umăr, vom dezvolta în continuare localitatea. Cu sprijinul Consiliului Județean totul este posibil. Doar împreună putem schimba ceva la nivel de județ și putem continua să dezvoltăm comuna,” a mai subliniat viceprimarul Iulia Iurea, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Valu lui Traian.
 
Proiectele pentru care a demarat implementarea sunt:


Extinderea rețelei de gaz în Cartierul Amurgului, Cartierul Zona F, completarea Cartierului Crețoiu și alte străzi și alei din vatra satului;  Asfaltarea străzilor în cartierul Amurgului; Extinderea alimentării cu apă și canalizare și asfaltarea străzilor și trotuarelor în cartierul Pădure; Finalizarea eficientizării iluminatului public și extinderea rețelei de iluminat public; Realizarea podetelor peste Canalul Colector Valea Seacă; Construirea unui complex sportiv.

Dezvoltarea infrastructurii sportive și a celei culturale presupune: Construirea unui complex sportiv; Finalizarea proiectelor de infrastructură școlară și preșcolară, printre care se numără: Construirea școlii cu clasele pregătitoare - clasa a VIII-a, sală de educație fizică și sport, spațiu pentru after school, anexa spațiu tehnic și împrejmuire în cartierul Tineretului, zona lotizată F, comuna Valu lui Traian; Construirea grădiniței și creșei și împrejmuire în cartierul Tineretului - zona lotizată F, comuna Valu lui Traian;  Finalizarea lucrărilor pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în unitățile de învățământ din comuna Valu lui Traian, grădinița nr. 2; Finalizarea lucrărilor pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în unitățile de învățământ din comuna Valu lui Traian, grădinița nr. 1 + after school; Finalizarea dotării cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Valu lui Traian; Construirea proiectului tip CREȘĂ MICĂ, beneficiari: 4 grupe/40 de copii; Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi - Liceu Teoretic cu 12 clase din strada Florilor nr. 2a, comuna Valu lui Traian. Concretizarea Programului Național Masa Sănătoasă (PNMS) - masa sănătoasă pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Valu 1, beneficiari: 1001 elevi, durata: pe parcursul anului 2024 (valoare 15 lei cu TVA/pachet/elev).
 
Concretizarea proiectelor pentru siguranța circulației și sporirea siguranței pe domeniul public vizează:Montarea limitatoarelor de viteză și a semnalizărilor pe toate străzile din localitate; Concretizarea proiectelor de semaforizare a trecerilor de pietoni la nivelul localității și amplasarea camerelor privind măsurarea vitezei la toate trecerile de pietoni, precum și suplimentarea trecerilor de pietoni pe Calea Dobrogei. Realizarea unui pasaj peste calea ferată cu legătura în DN3 și legătura cu străzile din sudul localității.

Dincolo de aceste proiecte, mai am încă multe planuri pentru dezvoltarea comunei. Pe măsură ce se deschid alte axe, obținem noi și noi finanțări pentru a veni în întâmpinarea nevoilor dvs. Enumăr în continuare doar o parte dintre acestea: Dezvoltarea infrastructurii sportive și a celei culturale care presupune: Realizarea terenurilor sintetice multifuncționale;  Suplimentarea disciplinelor sportive în cadrul clubului sportiv "Voința Valu lui Traian" și promovarea sportului de performanță;  Identificarea surselor de finanțare pentru realizarea celor trei parcuri: Dealul Sportivilor, Meleagul Copiilor, Parcul Primărie.

Finalizarea căilor pietonale și a spațiilor verzi:Identificarea surselor de finanțare pentru continuarea proiectelor - realizarea spațiilor verzi și construirea acceselor pietonale în comuna Valu lui Traian și suplimentarea lizierelor și a spațiilor verzi din localitate.

Concretizarea proiectelor privind transportul în interiorul localității:Suplimentarea microbuzelor pentru transportul școlar;  Concretizarea proiectului în cadrul ADI TRANSPORT și a parteneriatului în cadrul CT BUS pentru dotarea cu microbuze și autobuze pentru transportul local - în interiorul localității.  Identificarea resurselor de finanțare pentru continuarea lucrărilor la obiectivul realizare centură sud.

Sănătate și social: Schimbarea funcțiunii clădirii centrului de tineret în clădire cu funcțiune tratamente și consultații uzuale; Dotarea spațiilor existente și încheierea unor contracte de colaborare cu specialiști pentru copiii cu cerințe educative speciale și nu numai, pentru toți copiii care au nevoie de consiliere; Identificarea resurselor financiare pentru acordarea de voucher pentru efectuarea anuală a analizelor și investigațiilor medicale minime.

Poluare, protecția mediului și gestionarea deșeurilor: Realizarea și înființarea unui Centru de colectare prin aport voluntar în comuna Valu lui Traian, județul Constanța; Achiziționarea de autoutilitare multifuncționale pentru curățenia și menținerea curățeniei domeniului public (spălare, aspirare străzi, accesorii de deszăpezire);  Suplimentarea coșurilor de gunoi pe domeniul public; Realizarea stațiilor de încărcare pentru mașini, microbuze și autobuze electrice. Realizarea construcției unei centrale fotovoltaice de tip prosumator în comuna Valu lui Traian, dotată cu stație de reîncărcare pentru mașini electrice.

În mandatul de primar voi lupta așa cum am făcut-o și ca viceprimar pentru binele comunității noastre. Principala mea motivare stă în dragostea față de Valu lui Traian, o localitate care are multe de oferit, și față de familia noastră, a vălurenilor. Consilierii județeni, alături de actualul primar și viitorul președinte al Consiliului Județean, Florin Mitroi, vor fi alături de mine în lupta pentru dezvoltarea comunei. Echipa Iurea-Mitroi nu v-a dezamăgit în ultimii 20 de ani și nu va dezamăgi nici în următorii 4 ani. Împreună, suntem o forță. Și luptăm pentru familia vălurenilor,” a concluzionat viceprimarul Iulia Iurea, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Valu lui Traian.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Constanța,
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240015
 



Citește și:

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii