Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024. LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria municipiului Constanța despre manipularea prin sondaje de opinie (GALERIE FOTO)

ro

16 May, 2024 11:10 1707 Marime text
Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria municipiului Constanța, susține astăzi de la ora 11:00 o conferință de presă.

Principala temă de discuție va fi „Manipularea prin sondajele de opinie”.

La conferință participă alături de Horia Constantinescu, Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local Municipal Constanța care a luat cuvântul la eveniment. 

Multe dintre proiectele noastre se adresează cetățenilor acestui oraș, se adresează fie celor ce au nevoie de sprijin, fie de a trăi, clar, cu toții, o viață mai bună, ceea ce duce foarte departe discuția despre culoarea politică. Avem în dezbatere proiecte pe care le vom lansa săptămâna viitoare, calibrate pe ceea ce noi am aflat din informațiile de la sociologii  cu care am lucrat în ultima perioadă, și anume nevoile reale ale constănțenilor”, a afirmat Horia Constantinescu.

Am inițiat în ultimii 4 ani de zile foarte multe proiecte care au plecat din dialogul cu cetățenii, proiecte de care comunitatea are nevoie și aici pot să amintesc de programul de sprijin financiar pentru nou-născuți, (...) primul program în țară, și anume, un program care vine să sprijine suferinzii de depresie – o boală invizibilă foarte gravă, unde ne-am propus să oferim un sprijin financiar de 3000 de lei, înființarea a 4 centre de asistență medicală și recuperare pentru vârstnici, bazin de înot și sală de sport pentru persoanele cu dizabilități, pasaje rutiere, șosea de coastă cu promenadă. Programul protocol pentru viitor, foarte important pentru tineret, unde ne propunem ca pentru tinerii din Constanța să existe obligativitatea în instituțiile publice dar și împreună cu operatorii economici să creăm aceste poziții de internship care să asigure tinerilor un loc de muncă, să-și acumuleze experiența necesară, tocmai pentru a nu mai fi refuzați atunci când doresc să se angajeze și să nu mai plece din țară. Vom veni și cu alte programe, pe care să le integrăm”, a declarat Costin Răsăuțeanu.
 
Costin Răsăuțeanu spune ca la ceilalți inițiativele seamănă cu cele ale PSD, dar actualmente sunt blocate de către actuala administrație. 

Revenind la sondaje, Horia Constantinescu și-a exprimat îndoiala cu privire la autenticitatea rezultatelor din unele sondaje arătând că unele nu conțin date despre modul de realizare a sondajelor, unul dintre sondaje parând făcut în scara de bloc. Horia Constantinescu a arătat că în acest context este nevoie de date exacte despre sondajele cerute de contracandidați. Cu acest prilej,  Constantinescu s-a declarat încrezător în șansele de reușită în legătură cu candidatura sa la Primăria Constanța.

„Neștiind cine a realizat sondajul, în ce condiții, nu numai cine l-a solicitat, dar și cine l-a interpretat, toate lucrurile acestea situează sub semnul întrebării întregul sondaj. Probabil că sondajele cred că sunt din alte orașe, dar cu aceleași nume, pentru că nu reflectă realitatea. Sondajele nu sunt reale, vom prezenta unul care reflectă realitatea și cu siguranță vom câștiga. Cetățenii nu se regăsesc în promisiunile celorlalți“ - a precizat Horia Constantinescu. 

„Probabil au fost făcute în PDF, pentru că cifrele astea, dincolo de faptul că nu sunt reale și nu ies matematic, cred că cel mai bun sondaj va fi rezultatul votului de unde va reieși adevărul. Un lucru care este foarte sigur, suntem foarte aproape de victorie”, a adăugat Costin Răsăuțeanu.

În cadrul conferinței, Horia Constantinescu a fost întrebat dacă el crede că va fi votat având în vedere ca este originar din București. 

„Sunt la fel de constănțean, la fel ca toți cetățenii din acest oraș. Mă simt la fel de român, la fel ca toți cei de aici. Am dreptul ca oricare dintre constănțenii care au ales să se mute în București, să mă pot muta și eu, de-a lungul vieții, acolo unde sunt atras atât de ceea ce oferă Constanța și, în general Dobrogea, cât și ceea ce-mi doresc pentru a petrece anii până la sfârșitul existenței mele.(...) Am venit și m-am stabilit aici de mai bine de 10 ani din dorința de fi prezent și de a mă implica. Sunt comisarul-șef al Protecției Consumatorilor constănțeni de mai bine de 7 ani de zile și am certitudinea că am făcut pentru această zonă, pentru întreg Litoralul, deci pentru cetățenii de aici, foarte multe lucruri bune, pe care se poate ca ce mai constănțeni de aici, ceilalți contracandidați să nu le fi făcut de-a lungul existenței lor“ - a precizat Horia Constantinescu


Jurnaliștii i-au atras atenția că a fost denumit de ceilalți contracandidați drept "iepuraș" al contracandidatului său liberal.

„Mă cunoașteți foarte bine deja ca atitudine, cât și după felul meu de a fi. Cu siguranță nu poate face obiectul niciunui blat. Nu există niciun blat cu actuala administrație și nu sunt iepurașul lui Vergil Chițac. Nu sunt iepurașul, ci lupul cel rău. Sunt absolut același Horia și nimeni nu mă poate transforma“ - a mai menționat Horia Constantinescu. 



Comandat de Partidul Social Democrat Filiala Constanța,

Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 21240002

Citește și: 

Horia Constantinescu- „Trebuie să scoatem Mamaia din adormire cât mai repede, până nu va fi prea târziu“


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii