Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Primării de Cartier cu ambulanțe și cabinete medicale. Candidatul PSD, Horia Constantinescu propune soluții revoluționare pentru Constanța! (FOTO+VIDEO)

ro

30 May, 2024 17:00 986 Marime text
  • Proiectul „Primăriile de Cartier” vizează deschiderea unor puncte de lucru ale instituției în fiecare cartier al municipiului, echipate cu ambulanțe și cabinete medicale, pe lângă birouri ale Poliției Locale și puncte farmaceutice
  • În prezent, toate ambulanțele din Constanța pleacă dintr-un singur centru, o locație destul de îndepărtată raportat la multe dintre zone, situație care poate întârzia intervențiile în cazurile de urgență
  • Horia Constantinescu propune soluționarea acestei probleme prin amplasarea unei ambulanțe în fiecare cartier, asigurând astfel o intervenție rapidă și eficientă, care ar putea salva vieți
  • Birourile Poliției Locale incluse în fiecare Primărie de Cartier vor contribui la creșterea siguranței în comunitate, facilitând rezolvarea rapidă a problemelor de siguranță publică
  • Un alt aspect important al acestui proiect este accesibilizarea serviciilor publice. Cetățenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la sediul principal al Primăriei din centrul Constanței pentru diverse servicii administrative
  • Primăriile de Cartier vor facilita totodată accesul la legislația europeană și vor oferi consultață în vederea accesării fondurilor europene
  • Primele șase, incluse într-un proiect pilot, vor fi gata și funcționale în primele patru luni ale mandatului său, dacă va fi ales
 



Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, anunță un proiect inovator care promite să transforme radical accesul la servicii publice și medicale pentru locuitorii orașului.
 
Proiectul „Primăriile de Cartier” vizează deschiderea unor puncte de lucru ale instituției în fiecare cartier al municipiului, echipate cu ambulanțe și cabinete medicale, pe lângă birouri ale Poliției Locale și puncte farmaceutice.
 
În prezent, toate ambulanțele din Constanța pleacă dintr-un singur centru, o locație destul de îndepărtată raportat la multe dintre zone, situație care poate întârzia intervențiile în cazurile de urgență.
 
Horia Constantinescu propune soluționarea acestei probleme prin amplasarea unei ambulanțe în fiecare cartier, asigurând astfel o intervenție rapidă și eficientă, care ar putea salva vieți.

Prezența ambulanțelor în cartiere înseamnă că vom putea răspunde mult mai rapid la urgențele medicale, reducând timpul critic până la acordarea primului ajutor”, susține candidatul PSD la Primăria Constanța.
 
În plus, fiecare Primărie de Cartier va include un cabinet medical destinat urgențelor minore sau altor probleme medicale de tip schimbarea unui pansament sau administrarea unui tratament injectabil. Aceste cabinete, inexistente până acum în cartierele Constanței, vor degreva singura unitate de primiri urgențe din oraș, permițând acesteia să se concentreze pe cazurile grave.
 
Aceste cabinete medicale vor reduce presiunea pe unitatea de primiri urgențe și vor oferi constănțenilor acces rapid la servicii medicale de bază chiar în apropierea locuinței lor, a subliniat Horia Constantinescu.

Birourile Poliției Locale incluse în fiecare Primărie de Cartier vor contribui la creșterea siguranței în comunitate, facilitând rezolvarea rapidă a problemelor de siguranță publică. Birourile vor colabora strâns cu locuitorii pentru a identifica și soluționa prompt orice incident.




Vreau ca fiecare cetățean să se simtă în siguranță în propriul cartier. Prezența Poliției Locale va descuraja comportamentele antisociale și va îmbunătăți sentimentul de siguranță”, a explicat candidatul PSD la Primăria Constanța.

Un alt aspect important al acestui proiect este accesibilizarea serviciilor publice. Cetățenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la sediul principal al Primăriei din centrul Constanței pentru diverse servicii administrative.

În schimb, vor putea depune sesizările și solicitările la sediul din propriul cartier, reducând considerabil timpul de așteptare și simplificând procesul de rezolvare a problemelor.

De ce să schimbi mai multe mijloace de transport, să pierzi timp și răbdare pe holurile Palatului Administrativ sau la alte ghișee ale Primăriei, când poți depune sesizarea simplu și rapid, la sediul de la tine din cartier?”, a precizat Horia Constantinescu.




Primăriile de Cartier vor facilita totodată accesul la legislația europeană și vor oferi consultață în vederea accesării fondurilor europene. 
Atât biroul unic al Primăriei cât și celelalte servicii vor funcționa în structuri modulare, ușor și rapid de construit. Primele șase, incluse într-un proiect pilot, vor fi gata și funcționale în primele patru luni ale mandatului său, dacă va fi ales.

Aduc astfel administrația locală mai aproape de cetățeni și măresc totodată viteza de răspuns la urgențele medicale și gradul de siguranță. Amenajez structuri metalice, ușor și rapid de construit”, a menționat candidatul PSD.

Proiectul reflectă o abordare modernă și pragmatică a administrației locale, punând accent pe proximitate și eficiență în serviciile publice.
Prin propunerea sa, Horia Constantinescu nu doar că promite să îmbunătățească serviciile publice și siguranța în Constanța, dar și să aducă un plus de încredere în instituțiile locale. Proiectul „Primăriile de Cartier” este un angajament ferm de a face administrația mai accesibilă și mai eficientă, cu beneficii semnificative pentru toți locuitorii orașului.
 
VIDEO:




PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Comandat de Partidul Social Democrat Filiala Constanța, 
Executat de ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro 
CUI mandatar financiar coordonator: 21240002
 

Citește și:

Alegeri locale 2024 Magazinele RESPECT, un proiect marca Horia Constantinescu - „Oamenii au nevoie de protecție, le-o voi oferi din prima zi a mandatului meu”!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii