Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Primarul PNL al comunei Horia, Nicolae Ioniță - „Am convingerea că voi putea realiza mult mai multe cu susținerea viitorului președinte al CJ Constanța, Florin Mitroi"!

ro

03 Jun, 2024 17:00 1167 Marime text
  • Primarul comunei Horia, Nicolae Ioniță și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar, pentru continuarea proiectelor aflate în curs de implementare dar și pentru accesarea altor finanțări cu care să realizeaze noi proiecte de interes pentru comună
  • Principala realizare a primului mandat a fost proiectul de asfaltare, prin PNI Anghel Saligny, care a început în noiembrie 2021, cu depunerea cererii de finanțare la Ministerul Dezvoltării. Proiectul, în valoare de 3.993.657 lei a fost finalizat la începutul anului 2024
  • Acesta mai spune că preluat Primăria comunei Horia și societatea consiliului local cu o datorie totală cumulată de 9 miliarde de lei, cu prejudicii constatate de Curtea de Conturi, în valoare de 14 miliarde lei, cu bunuri sub sechestru și fără niciun proiect început
  • Acum toate datoriile au fost achitate și există un excedent bugetar de 8 miliarde lei, prejudiciul în curs de recuperare și multe proiecte în diferite stadii de implementare, cu contracte de finanțare semnate, în valoare de aproximativ  80 miliarde lei
 



 
Pentru funcția de primar al comunei Horia, Filiala PNL Constanța îl susține pe primarul în funcție, Nicolae Ioniță.

Realizările pe care administrația locală din comuna Horia le are sub conducerea primarului Ioniță sunt importante de aceea, șeful administrației publice locale are misiunea de a le continua.

Și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar, pentru continuarea proiectelor aflate în curs de implementare dar și pentru accesarea altor finanțări cu care să realizeaze noi proiecte de interes pentru comună.
 
„În primul mandat pot spune că principala realizare a fost proiectul de asfaltare, prin PNI Anghel Saligny, care a început în noiembrie 2021, cu depunerea cererii de finanțare la Ministerul Dezvoltării. Proiectul, în valoare de 3.993.657 lei a fost finalizat la începutul anului 2024.

Prin acesta au fost asfaltate str. Salcâmilor și Cireșului din Horia, str. Dealului din Tichilești și str. Sălciilor din Cloșca.

Între timp, am mai semnat un al doilea contract de finanțare, pentru lucrări de asfaltare, în valoare de 7.710.526 lei, finanțat parțial prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, la care suntem în faza de licitații publice.

Cererea de finanțare a fost depusă în noiembrie 2021, iar contractual de finanțare este semnat. Proiectul tehnic este finalizat și pentru restul străzilor neasfaltate.

Tot în acest prim mandat am pietruit străzile Eroilor și Dispensarului din Horia și Unirii din Cloșca, cu finanțare din bugetul local.

Am amenajat parcul din zona Dispensarului Horia, investiție realizată tot din bugetul local.

Am construit împrejmuirea terenului de sport din Horia și a sistemului de iluminat, tot cu finanțare din bugetul local.

Am reabilitat și dotat sistemul de apă potabilă din comună cu pompe de apă noi, panouri fotovoltaice, camera de supraveghere, împrejmuiri. Prin investițiile în energie regenerabilă am reușit menținerea prețului scăzut la apă potabilă, unul dintre cele mai mici din județ.

Am reabilitat acoperișul căminului cultural din Horia, deoarece partea din spate era din carton degradat și a necesitat înlocuirea. Pentru căminul cultural din Horia am depus la CNI, în anul 2022, un proiect de demolare și reconstruire. A fost inclus în lista sinteză prin Ordinul Ministrului Dezvoltării nr. 1840/21.08.2023, și este în analiză la CNI.

Prin PNRR construim două locuințe cuplate pentru cadre medicale și profesori în zona SMA. Cererea de finanțare a fost depusă în septembrie 2022. Proiectul tehnic și procedura de licitație au fost finalizate și am dat ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea investiției este de 1.403.496 lei, iar durata de execuție este de 10 luni de la data semnării ordinului de începere.

Am organizat arhiva Primăriei Horia, am început reabilitarea parcului din fața caminului cultural Tichilești, investiție finanțată din bugetul local.
În prezent, reabilităm strada Nucilor și Canalul adiacent în lungime de 1000 metri, cu bani de la Compania Națională de Investiții. Am obținut toate avizele și am definitivat documentația necesară, care este în analiză la CNI. Urmează o perioadă de clarificări și apoi, sperăm finanțarea care este în valoare de 14.000.000 lei. Toate cheltuielile pentru acest proiect, până în acest moment au fost suportate de la bugetul local.

Comuna Horia a fost inclusă pe lista localităților care primesc microbuz electric pentru transportul elevilor. Procedura de licitație, organizată prin CJC, s-a încheiat, iar termenul de livrare al microbuzului este până la 31 octombrie, în funcție de disponibilitatea producătorului.

Tot prin PNRR, construim 2 stații de încărcare pentru mașini electrice. Investiția este în valoarede 50.000 euro și se află în stadiul de proiectare. Contractul de finanțare este semnat iar termenul de execuție este decembrie 2024.

Datorită PNRR, dotăm Școala din comuna Horia cu mobilier, materiale didactice și pedagogice în valoare de 603.844 lei. Contractul de finanțare a fost semnat în august 2023, iar contractul de execuție mobilier s-a semnat în martie 2024, iar termenul de predat mobilierul este sfârșitul lunii iunie 2024. Pentru materialele didactice, procedura de licitație este în desfășurare, urmând să se finalizeze la începutul anului școlar.

În colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1 Horia și Inspectoratul Școlar Județean am reușit includerea școlii în programul „Masa sănătoasă” care este în desfășurare.

Am achiziționat imobilul de pe strada principală, lângă căminul cultural din Horia, pentru construcția unui teren de sport. Achiziția a fost făcută din bugetul local.

Am construit rigola betonată de pe strada Agromec, pentru preluarea apelor pluviale de pe strada Salcâmilor și Agromec din Horia. Investiția a fost făcută tot din bugetul local.

Am construit împrejmuirea cimitirului Cloșca. Investiție făcută tot din bugetul local. În perioada imediat următoare începem reabilitarea gardului de la cimitirul Tichilești, care, se va desfășura în mai multe etape. Investiția se va realiza tot din bugetul local.

Am pus la dispoziția tinerilor din comuna Horia, loturi de pământ, cu titlu gratuit pentru construcția de locuințe, două cereri fiind deja soluționate.
Am angajat prin concurs, trei tineri absolvenți de facultate, din comuna Horia, încurajându-i să rămână în localitatea natală.

Am început demersurile pentru înrolarea Primăriei Horia pe platforma Ghișeul.ro.

Digitalizăm instituția prin implementarea informațiilor într-o hartă electronica a comunei.

Am sprijinit instituțional investitorii locali pentru marile investiții din sistemul de irigații și în energie regenerabilă (parc eolian și fotovoltaic), acestea aflându-se în derulare, în acest moment.

Am angajat un asistent social special pentru ajutorul bătrânilor aflați în dificultate.

Am delegat gestiunea serviciului de salubrizare unui operator, pentru a menține o comunitate curată.

Am fost alături de oameni la toate sărbătorile mari folosind bani de la sponsorii locali pentru diferite activități, așa cum vom fi și anul acesta.
Primim de la Ministerul Mediului 1.000.000 lei pentru construcția unei platforme de gunoi de grajd, în afara localității Tichilești, și a 15 platforme individuale în gospodării, precum și dotarea cu utilaje pentru exploatarea acestora (tractor cu remorcă, încărcător frontal, vidanjă). Cererea de finanțare a fost depusă și acceptată în luna octombrie 2023, urmează semnarea contractului de finanțare.

Am achiziționat un tractor nou, cu finanțare din bugetul local.

Cel mai important – ușa primarului a fost deschisă pentru toată lumea, situațiile prezentate de cetățeni fiind soluționate în limitele legii,” a subliniat Nicolae Ioniță, primarul comunei Horia și candidat din partea PNL, pentru un nou mandat de primar al localității Horia.


Acesta mai spune că preluat Primăria comunei Horia și societatea consiliului local cu o datorie totală cumulată de 9 miliarde de lei, cu prejudicii constatate de Curtea de Conturi, în valoare de 14 miliarde lei, cu bunuri sub sechestru și fără niciun proiect început.

După 3 ani, la 1 ianuarie 2024, toate datoriile au fost achitate și există un excedent bugetar de 8 miliarde lei, prejudiciul în curs de recuperare și multe proiecte în diferite stadii de implementare, cu contracte de finanțare semnate, în valoare de aproximativ 80 miliarde lei. Toate acestea înseamnă mii de ore de muncă. Toate acestea au fost posibile reducând cheltuielile inutile și având alături angajații Primăriei Horia, Consiliul Local Horia precum și Organizația județeană a PNL.

„Am convingerea că, acesta a fost abia începutul unei perioade de dezvoltare și modernizare a localității.

În al doilea mandat vom putea realiza mult mai multe, având acum și susținerea viitorului președinte al Consiliului Județean Constanța, Florin Mitroi.

Experiența sa de peste 20 de ani în administrație locală, dar mai ales reușitele sale în fruntea comunei Valu lui Traian, sunt pentru noi garanții că vom găsi sprijin și susținere în Consiliul Județean, astfel încât să putem accesa noi proiecte” a conchis Nicolae Ioniță.   



 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Constanța,
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240015

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii