Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța, Vlad Jipa despre sesizările și probleme înregistrate în procesul electoral din județul Constanța (VIDEO)

ro

09 Jun, 2024 17:07 1210 Marime text
„În ceea ce privește urnele mobile pentru persoanele netrasnportabile, în preziua votării se depun toate cererile. Atât pentru persoanele deținute, instituționalizate sau internate în spitale, aceste cereri se depun de către directorii instituțiilor respective la Biroul Electoral. Referitor la faptul că nu au votat foarte mulți cu urna mobilă, pot fi mai multe cauze: ori nu au fost făcut multe solicitări, ori acestea nu îndeplineau criteriile legale sau au fost depuse în afara termenului legal.

Dacă nu au fost depuse în termenul legal sau au fost întocmite greșit este imposibil ca aceste persoane să mai poată vota.

La nivelul județului Constanța până la această orî nu s-au înregistrat probleme deosebite. Nu au existat suspendări ale votului. În ceea ce privește sesizările, dintre care unele sunt potențial de natură penală, au fost date spre soluționare competentă Poliției sau Parchetului.

Știu că au făcut deliciul presei, însă exprimarea că ar fi infracțiuni este destul de dură, deoarece pentru fiecare situație în parte, începe o cercetare in REM, adică împotriva faptei. Avem o serie de astfel de situații.

Un aspect deosebit s-a înregistrat după cum bine știți la Constanța, unde a exista problema legate de urne, chiar dacă 2 din 5 urne de vot sunt confecționate din carton. Din cauza acestei situații, primarul Constanței a primit trei sancțiuni în ultimele 2 zile”, a precizat purtătorul de cuvânt al BEJ, Vlad Jipa.

VIDEO 1:
 

Vlad Jipa, despre sesizările primite la BEJ și redirecționate spre soluționare către IPJ

VIDEO 2:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii