Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024. Sondaj CSP PLUS CONSULT Horia Constantinescu, pe locul 2 în preferințele electoratului, la o diferență de 3 procente de Vergil Chițac !

ro

28 May, 2024 08:26 2676 Marime text



Am văzut și probabil vom mai vedea pe piață, până în ziua alegerilor, multe cifre și rezultate ale sondajelor, fie independente, fie comandate de partidele politice.


După ce în urmă cu două săptămâni, în spațiul public, a fost prezentat un sondaj pe care îl considerăm neserios, fără o bază de date sau alte elemente definitorii pentru credibilitatea unui studiu de acest gen, astăzi, în presa locală, a apărut un alt sondaj care îl situează pe Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, pe locul 3.

Aceste mecanisme, gen sondaje de opinie sau cote la casele de pariuri, nu fac decât să influențeze opiniile alegătorilor și să decredibilizeze anumiți candidați.

În acest context vă punem la dispoziție rezultatele unui sondaj finalizat săptămâna trecută, efectuat de un institut de sondare recunoscut la nivel national, pentru a putea compara anumite rezultate. Inițial nu am dorit publicarea acestuia din respect pentru alegători, nevrând să influențăm sub nicio formă votul din data de 9 iunie 2024.

Astfel, potrivit sondajului CSP PLUS CONSULT realizat în perioada 10- 19 mai 2024, la nivelul municipiului Constanța, pe un eșantion de 824 de repondenți, prin chestionare la domiciliul repondenților, Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria municipiului Constanța se poziționează pe locul 2 în preferințele electoratului, la o distanță de 3 procente de candidatul PNL, Vergil Chițac.

La întrebarea „PE DATA DE 9 IUNIE, DUMNEAVOASTRĂ PE CINE AȚI VOTA CA PRIMAR AL MUNICIPIULUI CONSTANȚA?” opțiunile repondenților au fost:

Vergil Chițac (PNL)- 26%
Horia Constantinescu (PSD)- 23%
Nu sunt hotărât- 18%
Stelian Ion (ADU)- 14%
Ovidiu Cupșa (AUR)- 9%
Nu votez- 3%
Alt partid/independent- 3%
Marius Mitulescu (SOS)- 2%
Gihan Eserghep (PUSL) 2%
 




La întrebarea „LA ALEGERILE LOCALE DIN 9 IUNIE, DUMNEAVOASTRĂ CU CE PARTID/ALIANȚĂ POLITICĂ AȚI VOTA PENTRU CONSILIUL LOCAL?” preferințele alegătorilor au fost împărțite astfel:

PNL- 28%
PSD- 22%
NU știu/nu sunt hotărât- 20%
AUR- 10%
ADU- 9%
Nu aș vota- 4%
Candidat de la alte partide/ independent- 3%
SOS România – 3%

Ce știm cu siguranță în acest moment este că avem un primar în funcție pe care îl apreciază din ce în mai puțini constănțeni și pe de altă parte, un grup de contracandidați. Depinde de alegători și depinde cât înțeleg să își utilizeze votul într-un mod constructiv. Având în vedere că alegerile locale vor stabili primarul municipiului Constanța dintr-un singur tur, alegătorii trebuie să fie atenți la aceste metode de manipulare și să înțeleagă necesitatea votului util într-un mod pragmatic și constructiv. Schimbarea actualei administrații va fi posibilă doar cu o mobilizare într-un număr mare la vot. Adevăratul sondaj va fi cel din ziua votului”, a precizat Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria municipiului Constanța.

Vă atașăm slide-urile referitoare la votul pentru Primăria municipiului Constanța, respectiv Consiliul Local Constanța, tranmite de biroul de presă al candidatului PSD la Primăria municipiului Constanța, Horia Constantinescu.







PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Comandat de Partidul Social Democrat Filiala Constanța, 
Executat de ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro 
CUI mandatar financiar coordonator: 21240002
 


Citește și:

Alegeri locale 2024 Magazinele RESPECT, un proiect marca Horia Constantinescu - „Oamenii au nevoie de protecție, le-o voi oferi din prima zi a mandatului meu”!

 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii