Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Tortoman Constanța Candidații la primărie, avere și interese (DOCUMENTE)

ro

31 May, 2024 14:07 1161 Marime text
  • Lucian Chitic (PSD), Ștefania-Ancuța Frunză (AUR) Gheorghe Grosu (PNL) și Gabriel Cateliu (USR) candidează la alegerile locale din 2024 pentru Primăria Tortoman.
Lucian Chitic (PSD), Ștefania-Ancuța Frunză (AUR) Gheorghe Grosu (PNL) și Gabriel Cateliu (USR) sunt candidații la alegerile locale 2024 pentru funcția de primar al comunei Tortoman, județul Constanța.
 
ZIUA de Constanța prezintă averile și interesele celor patru candidați la funcția de primar, astfel cum reies din declarațiile completate de aceștia la momentul înscrierii în cursa electorală 2024.
 
Lucian Chitic (PSD)
 
La data de 23 aprilie 2024, Lucian Chitic, primarul în funcție al comunei Tortoman, candidat pentru un nou mandat, din partea Partidului Social Democrat, a completat declarațiile de avere și de interese potrivit prevederilor legislative în vigoare.
 
În declarația de interese, Lucian Chitic a menționat calitatea de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Dropiei“, din comuna Nicolae Bălcescu, „funcție neremunerată“, dar și calitatea politică de președinte al Organizației Locale PSD.
 
În declarația de avere a primarului Chitic sunt menționate 12 terenuri în comuna Tortoman, cumpărate împreună cu soția, Mihaela Chitic, începând cu anul 2006 și până în 2023, inclusiv, fiind vorba despre trei suprafețe intravilane și nouă terenuri agricole.
 
Tot în comuna Tortoman, primarul deține o casă de locuit cu anexe, cumpărată cu soția, în 2006, iar din 2018 soții Chitic dețin și un apartament în județul Constanța, tot cumpărat.
 
Venitul anual al lui Lucian Chitic s-a ridicat la 95.465 de lei (salariu ca primar), iar al soției, la 37.269 de lei (salariu ca administrator), fiind notate și alocațiile copiilor.
 
De asemenea, la venitul anual al soției se adaugă și sumele de 174.657 de lei (vânzări cereale în cadrului unui SRL), 71.700 de lei (subvenții de la APIA), 3.340 de lei (ajutor secetă de la Direcția Agricolă) și 5.842 de lei (chirie RCS RDS SA).
 
Potrivit datelor oficiale, Mihaela Chitic figurează în societățile Onix Blue Mamaia Nord SRL (în dizolvare, fără contracte publice, potrivit Confidas.ro) și Neagu-Mih SRL (contracte publice la Siliștea, potrivit Confidas.ro) și deține un PFA.
 
Ștefania-Ancuța Frunză (AUR)
 
Ștefania-Ancuța Frunză candidează la Primăria Tortoman din partea Alianței pentru Unirea Românilor, iar la data de 19 aprilie 2024, aceasta a completat declarațiile de avere și interese potrivit prevederilor legislative în vigoare.
 
În declarația de interese din 19 aprilie 2024, Ștefania-Ancuța Frunză nu a menționat niciunul.
 
În declarația de avere este menționat un teren intravilan în Frumosu, județul Suceava, cumpărat în 2020 cu Andreea Popa, în același timp cu o casă de vacanță, în aceeași localitate.
 
Venitul anual al Ștefaniei-Ancuța Frunză s-a ridicat la 13.779 de lei (inginer de cercetare în agricultură în cadrul Cooperativei Agricole de Gr. II Grup Agricola), 28.350 de lei (operator în domeniul proiectări asistate pe calculator la 3D Arhiscan SRL) și 3.430 de lei (bursă de la USV Iași).
 
Gheorghe Grosu (PNL)
 
Gheroghe Grosu este viceprimarul în funcție al comunei Tortoman și candidează în 2024 la Primăria Tortoman din partea Partidului Național Liberal, la data de 1 aprilie 2024 el completând declarațiile de avere și de interese potrivit prevederilor legislative în vigoare.
 
În declarația de interese din 1 aprilie 2024, Gheorghe Grosu a menționat calitatea de președinte al Organizației PNL Tortoman.
 
În declarația de avere, viceprimarul a notat un teren intravilan în Tortoman primit în concesiune în 1996, împreună cu soția sa, Cristina Grosu.
 
La capitolul datorii, a fost notat un credit contractat în 2023, scadent în 2028, în valoare de 130.000 de lei.
 
Venitul anual al lui Gheorghe Grosu s-a ridicat la 71.599 de lei (viceprimar al comunei Tortoman), iar soția sa a realizat un venit anual de 37.200 de lei, în calitate de bucătar în cadrul Biograins SRL.
 
 Gabriel Cateliu (USR)
 
Gabriel Cateliu candidează în 2024 la funcția de primar al comunei Tortoman din partea Alianței Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei – Uniunea Salvați România, iar la data de 29 aprilie 2024, acesta a completat declarațiile de avere și interese potrivit prevederilor legislative în vigoare.
 
În declarația de interese din 29 aprilie 2024, Gabriel Cateliu a menționat calitatea de asociat în Smart Planning Consulting SRL (fără contracte publice, potrivit Confidas.ro), membru președinte al Asociației Community Aid și calitățile politice de vicepreședinte al Biroului Județean Ialomița al USR și președinte al USR Urziceni.
 
În declarația de avere completată la aceeași dată, candidatul USR a menționat un autoturism Honda fabricat în 2022, luat în leasing.
 
De asemenea, a fost notat un autoturism înstrăinat la data de 1 aprilie 2022 prin „împrumut“ cu o valoare de 18.000 de euro.
 
La capitolul datorii, a fost notat un credit contractat în 2019, scadent în 2025, cu o valoare de 12.000 de lei.
 
Venitul anual al candidatului USR se compune din: 24.500 de lei (administrator/angajat al Smart Planning & Consulting SRL București), 21.597 de lei (administrator al Zoe Smart Consulting SRL – fără contracte publice, potrivit Confidas.ro), 4.992 de lei (manager transport la Davtib Imperial SRL Ploiești), 10.356 de lei (consilier local în municipiul Urziceni), 4.992 de lei (conducător activitate transport rutier la Madara Logistics SRL Ploiești), 4.992 de lei (conducător activitate transport rutier la Gaby Servicii Tractări SRL București) și 1.200 de lei (închiriere, București).
 
Soția sa, Alexandra Cateliu Nae, a realizat un venit anual de 187.200 de lei (World Bank Group) și 57.000 de lei (Ernst & Young Support Services SRL).
 
În Secțiunea Document pot fi consultate declarațiile de avere și de interese completate de candidații pentru funcția de primar al comunei Tortoman la alegerile locale din 2024.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Alegeri locale 2024
Averea și interesele candidaților pentru funcția de primar al comunei Băneasa, județul Constanța (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii