Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Alegerilocale2024. UPDATE PSD Constanța a solicitat BEC să ia măsurile necesare pentru o desfășurare legală a procesului electoral la Medgidia!

ro

09 Jun, 2024 17:17 739 Marime text

În dimineața acestei zile, în intervalul orar 06:00-07:00, președinții secțiilor de votare cu numerele 268, 245, 246 din municipiul Medgidia au desigilat sacii și pachetele cu buletinele de vot, au aplicat ștampila de control pe buletine, fără a întocmi procese verbale în care să menționeze operațiunile efectuate și implicit numărul buletinelor de vot care au primit ștampila de control, aceștia încălcând art 82 din Legea nr 115/2015.

Există, astfel, posibilitatea fraudării rezultatului alegerilor prin înlocuirea buletinelor de vot cu unele gata ștampilate.

Organizația Județeană PSD Constanța solicită BEC să ia măsurile necesare pentru o desfășurare legală a procesului electoral.

UPDATE: Oficial de la IPJ Constanța

La data de 9 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că, la secțiile de votare 245 și 246, nu ar fi fost respectată procedura cu ocazia desigilării sacilor în care se aflau buletinele de vot, respectiv că președinții secțiilor de votare nu ar fi întocmit procese-verbale în care să se consemneze desigilarea sacilor ce conțineau buletinele de vot și numărul acestora.

În cauză se efectuează verificări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurării producerii evenimentului și luării măsurilor legale ce se impun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii