Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:21 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare BEJ Constanța a stabilit ordinea pe buletinele de vot a competitorilor electorali pentru Senat și Camera Deputaților (DOCUMENTE)

ro

12 Nov, 2024 17:00 1177 Marime text
  • În perspectiva scrutinului din 1 decembrie, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa a decis, în urma tragerii la sorţi ordinea în care se tipăresc listele de candidați ale partidelor, organizațiilor cetățenilor minorităților naționale pe buletinele de vot
  • Buletinul de vot de la Senat are 19 liste de candidati
  • Buletinul de vot pentru Camera Deputaților conține 40 de liste de candidați din partea partidelor și organizațiilor cetățenilor minorităților naționale
  • Cu privire la candidatul independent la Camera Deputaților, Romeo Boșneagu, având în vedere că acesta este singurul candidat îndependent, acesta va ocupa ultima poziție, respectiv poziția 41
 
 
 
Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr.14 Constanța pentru alegerea Senatului și Camerei Deputaților a stabilit ordinea în care se înscriu listele de candidați și candidaturile independente pe buletinul de vot la alegerile parlamentare din 1 decembrie a.c.
 
Potrivit dispozițiilor art. 61 alin. (2) și alin.(3) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu punctul nr.80 din Calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor penrtu Senat și Camera Deputaților din anul 2024, aprobat prin HG. Nr.1034/21.08.2024, s-a procedat la tragerea la sorți a ordinii în care se înscriu listele de candidați și candidaturile independente pe buletinul de vot, pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.

Astfel, conform art. 61 alin. (2) lit.a) din Legea nr. 208/2015, în prima etapă s-au tras la sorți partidele politice parlamentare.

Ținînd cont de adresa Camereri Deputaților nr.2/9283/28.10.2024, înregistrată la BEC cu nr.328/C/BEC/SCD/28.10.2024 prin care a fost transmisă lista partidelor politice parlamentare și observând că în cadrul listei de candidaturi definitive pentru prima etapă s-au încadrat: Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL), Uniunea Salvați România (USR), Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Forța Dreptei (FD).

S-a procedat la tragerea la sorți pentru pozițiile 1-6, rezultând următoarea ordine:
Poziția nr.1. Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
Poziția nr.2. Forța Dreptei (FD)
Poziția nr.3. Uniunea Salvați România (USR)

Poziția nr.4. Partidul Social Democrat (PSD)
Poziția nr.5. Partidul Național Liberal (PNL)
Poziția nr.6. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
 
Potrivit art. 61 alin. 2 lit.b) din Legea nr. 208/2015, în a doua etapă s-a procedat la tragerea la sorți a partidelor politice, alianțelor politice și a alianțelor electorale, altele decât cele prevăzute la lit. a), precum și a organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, altele decât cele prevăzute la lit. a), care au depus liste de candidați la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană.

În cadrul listei de candidaturi definitive pentru a doua etapă s-au încadrat: România Socialistă, Partidul S.O.S. România, Dreptate și Respect în Europa pentru Toți (DREPT), Reînnoim Proiectul European al României (REPER), Alianța Național Creștină (ANC), Sănătate Educaţie Natură Sustenabilitate (SENS), Partidul Național Conservator Român (PNCR), Patrioții Poporului Român (PPR), Partidul România în Acțiune, Partidul Ecologist Român (PER), Partidul Noua Românie, Partidul Oamenilor Tineri (POT), Partidul Social Democrat Independent (PSDI), Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN), Partidul Social Democrat Unit (PSDU). Și în acest caz s-a procedat la tragerea la sorți pentru pozițiile 7-21, astfel:

Poziția nr.7. România Socialistă

Poziția nr.8. Partidul Național Conservator Român (PNCR)
Poziția nr.9. Partidul România în Acțiune
Poziția nr.10. Patrioții Poporului Român (PPR)
Poziția nr.11. Alianța Național Creștină (ANC)
Poziția nr.12. Dreptate și Respect în Europa pentru Toți (DREPT)
Poziția nr.13. Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN)
Poziția nr.14. Partidul Ecologist Român (PER)
Poziția nr.15. Reînnoim Proiectul European al României (REPER)
Poziția nr.16. Partidul S.O.S. România
Poziția nr.17. Sănătate Educaţie Natură Sustenabilitate (SENS)
Poziția nr.18. Partidul Oamenilor Tineri (POT)
Poziția nr.19. Partidul Social Democrat Unit (PSDU)
Poziția nr.20. Partidul Noua Românie
Poziția nr.21. Partidul Social Democrat Independent (PSDI)

În continuare, potrivit art. 61 alin. 2 lit.c) din Legea nr. 208/2015, s-a procedat la tragerea la sorți a organizațiilor cetățenilor minorităților naționale, altele decât cele prevăzute la litera a), care au depus liste de candidați la BEC, conform art. 54 alin. 4 din legea anterior menționată, respectiv - Asociația Macedonenilor din România, Uniunea Elenă din România, Forumul Cehilor din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT., Uniunea Croaților din România, Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Uniunea Bulgară din Banat- România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Uniunea Sârbilor din România, Federația Comunităților Evreiești din România, Asociația Partida Romilor "Pro-Europa", Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Armenilor din România, Asociația "Liga Albanezilor din România", rezultând următoarea ordine:
Poziția nr.22 Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România,
Poziția nr.23 Uniunea Armenilor din România
Poziția nr.24 Federația Comunităților Evreiești din România
Poziția nr.25 Uniunea Croaților din România
Poziția nr.26 Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT.,
Poziția nr.27 Uniunea Democrată Turcă din România,
Poziția nr.28 Uniunea Bulgară din Banat- România
Poziția nr.29 Asociația Macedonenilor din România
Poziția nr.30 Uniunea Elenă din România
Poziția nr.31 Uniunea Sârbilor din România
Poziția nr.32 Uniunea Polonezilor din România
Poziția nr.33 Forumul Cehilor din România
Poziția nr.34 Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România
Poziția nr.35 Forumul Democrat al Germanilor din România,
Poziția nr.36 Comunitatea Rușilor Lipoveni din România
Poziția nr.37 Asociația "Liga Albanezilor din România"
Poziția nr.38 Uniunea Ucrainenilor din România
Poziția nr.39 Uniunea Culturală a Rutenilor din România,
Poziția nr.40 Asociația Partida Romilor "Pro-Europa",
Cu privire la candidatul independent Boșneagu Romeo, având în vedere că acesta este singurul candidat îndependent, în temeiul dispozițiilor art. 61 alin. 2 lit. d) din Legea 208/2015, acesta va ocupa ultima poziție, respectiv poziția 41.
 
Ordinea pe buletinul de vot la Senat
 
Pe buletinul de vot pentru alegerea Senatului figurează 19 liste de candidați din partea formațiunilor politice parlamentare și neparlamentare.
 
Poziția nr.1. Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
Poziția nr.2. Forța Dreptei (FD)
Poziția nr.3. Uniunea Salvați România (USR)
Poziția nr.4. Partidul Social Democrat (PSD)
Poziția nr.5. Partidul Național Liberal (PNL)
Poziția nr.6. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Poziția nr.7. România Socialistă
Poziția nr.8. Partidul Național Conservator Român (PNCR)
Poziția nr.9. Partidul România în Acțiune
Poziția nr.10. Patrioții Poporului Român (PPR)
Poziția nr.11. Alianța Național Creștină (ANC)
Poziția nr.12. Dreptate și Respect în Europa pentru Toți (DREPT)
Poziția nr.13. Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN)
Poziția nr.14. Reînnoim Proiectul European al României (REPER)
Poziția nr.15. Partidul S.O.S. România
Poziția nr.16. Sănătate Educaţie Natură Sustenabilitate (SENS)
Poziția nr.17. Partidul Oamenilor Tineri (POT)
Poziția nr.18. Partidul Noua Românie
Poziția nr. 19. Partidul Social Democrat Independent (PSDI)
 
 
Procesul-verbal este semnat de președintele și locțiitorii președintelui BEJ Constanța: Adriana-Mihaela Vasile, Luminița-Teodora Popescu și Marius Nastasia și de reprezentantul AEP și ai partidelor politice din Biroul Electoral Județean pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților - Panait Claudia-Daniela – AEP, Pîrvănescu Cristina Alina – PSD, Timofte Alexandru – PNL, Ursa Lorin - USR, Jakab Ughy Istvan – UDMR, Vlahbei Costela – AUR, Buga Alexandru – Forța Dreptei și Abduraman Meric – GPMN – UDTR și poate fi studiat în secțiunea „documente”.
De asemenea, în secțiunea „documente” puteți consulta buletinele de vot specimen/machetele pentru Senat și Camera Deputaților din care rezulta ordinea stabilită prin tragere de sorți.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Știri Constanța: Au fost stabilite conducerile Birourilor Electorale Județene pentru alegerile prezidențiale și parlamentare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii