Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AUR a depus astăzi, la București, lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare

ro

17 Oct, 2024 15:47 192 Marime text





Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus, joi, lista de candidaţi pentru circumscripţia electorală nr. 42, Bucureşti, la alegerile parlamentare, preşedintele formaţiunii, George Simion, candidat la prezidenţiale, subliniind că deschide lista la Camera Deputaţilor, iar Petrişor Peiu la Senat, potrivit Agerpres.

„Încheiem cu Bucureştiul depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare din 1 decembrie, de Ziua Naţională, candidaturi pe care le-am depus în diaspora prima oară şi apoi în toate judeţele ţării (...). Lista la Camera Deputaţilor va fi deschisă de mine, iar lista la Senat va fi deschisă de domnul Petrişor Peiu. Avem liste complete atât pe diaspora, cât şi pe judeţele ţării, Cameră - Senat. Venim cu o formulă care combină profesioniştii, mulţi dintre ei sunt locul I la Senat, în majoritatea judeţelor cu membrii AUR care timp de patru ani au luptat pentru a opri fărădelegile sistemului USR - PNL - PSD - UDMR", a declarat preşedintele AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidenţiale.

Liderul AUR şi-a arătat, totodată, nemulţumirea faţă de numărul "mult prea mare de dosare, faţă de numărul mult prea mare de parlamentari" şi s-a referit la unii dintre candidaţii AUR care deschid listele pentru alegerile parlamentare în judeţe.

„Lista la Camera Deputaţilor va fi deschisă de mine, iar lista la Senat va fi deschisă de domnul Petrişor Peiu. Ne arătăm nemulţumirea faţă de numărul mult prea mare de dosare, faţă de numărul mult prea mare de parlamentari. Românii au votat pentru a avea 300 de parlamentari (...). Am fost alături de mulţi dintre colegii mei la depunerea candidaturilor, ceilalţi colegi din birourile de conducere sunt acum la Iaşi, la Vaslui, la Bacău, la Sibiu, la Sălaj, pentru a depune ultimele liste. Sunt bucuros că la Sălaj, de exemplu, avem o listă condusă de Valer Covaci, un poliţist integru, demis de actuala conducere a Ministerului de Interne. Îl va contracandida acolo pe domnul Bode. Sunt bucuros că la Bistriţa, activistul de mediu Tiberiu Boşutar se va lupta cu mafia comună PSD - PNL. Sunt bucuros că doamna Dorina Barcari, o specialistă în domeniul feroviar, dar şi o specialistă în pensii, a ales să deschidă lista la Senat. La fel, la Timiş îl avem pe Florin Popovici, care până acum câteva luni a fost preşedintele Camerei de Conturi. Aceşti profesionişti vor fi dublaţi de tineri din cadrul organizaţiilor AUR. La Bucureşti, la Senat, alături de domnul Peiu, o avem pe doamna Nina Stelea, pe domnul Octavian Bădescu. La Camera Deputaţilor, pe lângă Simion mai este şi Becali şi (n.r. - Lidia) Vadim. Şi sunt convins că vom obţine mult mai multe locuri de parlamentari decât am obţinut în decembrie 2020", a punctat Simion.

Acesta a susţinut că AUR nu va face niciodată alianţe cu liderii PSD, PNL, UDMR sau USR.

„AUR niciodată nu va face alianţă cu Marcel Ciolacu, cu Nicolae Ciucă, cu Kelemen Hunor sau cu Elena Lasconi. În rest, sunt oameni cu care avem compatibilităţi, pe care i-am abordat de multe ori şi pe anumite puncte comune, cum ar fi alegerea primarilor în două tururi de scrutin, o reformă administrativă, reducerea numărului de parlamentari la 300, reducerea taxării muncii pentru primii 5.000 de lei. Putem avea parteneri", a transmis Simion. 

 
Citește și
AUR Constanța Mohammad Murad deschide lista candidaților la Camera Deputaților și Vlahu Nicolae lista candidaților la Senat
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii