Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BEC nu a adoptat nicio hotărâre privind interpretarea art. 52

ro

27 Sep, 2024 17:25 149 Marime text






Pentru corecta informare a opiniei publice și având în vedere unele informații vehiculate în mod eronat în mass-media, Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2024 (BEC) aduce la cunoștința publicului faptul că, până în acest moment, nu a adoptat nicio hotărâre privind interpretarea art. 52 alin. (5) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, membrii BEC fiind încă în procesul de deliberare asupra interpretării și motivării unei eventuale asemenea hotărâri.

Context

PNL a cerut BEC să adopte o hotărâre în interpretarea dispoziţiilor art. 52, alin.5 din Legea 208/2015 privind alegerea Camerei şi Senatului, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea AEP, în sensul în care este necesară clarificarea noţiunii de ''candidat independent''. 

Parlamentarii PNL Daniel Fenechiu şi Gabriel Andronache au depus, săptămâna trecută, la Parlament, o propunere legislativă care prevede că preşedintele României poate candida, în ultimele 3 luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţe la alegerile parlamentare. Proiectul modifică, în acest sens, articolul 52 din legea privind alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor.
 
Citește și
 Alegeri prezidențiale în România! BEC a stabilit cum se va desfășura campania electorală
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii