Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 21 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul Electoral Județean i-a respins contestația lui Viorel Focșa împotriva dosarelor de candidatură ale AUR Constanța (DOCUMENT)

ro

21 Oct, 2024 13:17 179 Marime text

Biroul Electoral Județean Constanța a respins decizia nr. 46/18.10.2024 privind respingerea contestației formulate de Viorel Focșa împotriva dosarelor de candidatură ale Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), vezi secțiunea „documente".

Prin contestația formulată de deputatul neafiliat Focșa Viorel, înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 14 Constanța sub nr. 119/18.10.2024 s-a contestat admisibilitatea dosarelor de candidatură ale Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) pentru Alegerile Parlamentare din anul 2024 pentru candidații atât la Senat, cât și Camera Deputaților și se solicită respingerea acestor candidaturi ca fiind lovite de nulitate absolută conform art. 52 alin. 8 și alin. 9 din Legea nr. 208/2015, precum și art. 10, lit.h,i și j din Legea nr. 14/2003 a partidelor politice.

Potrivit susținerilor contestatorului, listele de candidaturi nu respectă prevederile statutului Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

De asemenea, contestorul invocă încălcarea statutului Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) prin raportare la nerespectarea dispozițiilor art. 45, art. 46 și art. 50 din statutul partidului sus menționat.

În completarea celor de mai sus, afirmă contestatorul că semnăturile pentru listele de candidați au fost strânse pentru alți candidați.

În susținerea contestației, contestatorul a înaintat înscrisuri, inclusiv Decizia nr. 20/17.10.2024 a Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița Năsăud privind respingerea candidaturilor propuse de Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile pentru Senat din anul 2024.

Analizând contestația formulată, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 14 Constanța o va respinge având în vedere următoarele considerente: Potrivit art. art. 59 alin. 5 din Legea nr. 208/2015 ”contestațiile vor cuprinde numele și prenumele, adresa și calitatea contestatarului, numele și prenumele persoanei a cărei candidatură a fost admisă sau respinsă, expunerea temeiurilor
contestației, data și semnătura contestatarului și indicarea, dacă este cazul, a persoanei desemnate să îl reprezinte.

Potrivit art. art. 59 alin. 6 din Legea nr. 208/2015, ”contestația și cererea de apel se depun la instanța competentă sub sancțiunea nulității”.

În temeiul dispozițiilor art. 8 alin. 1 și art. 59, alin. 6 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 14 Constanța unanimitate de voturi decide:

Art. 1. Constată nulitatea contestației formulate de Viorel Focșa împotriva dosarelor de candidatură ale Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).
Art. 2.  Prezenta decizie poate fi contestată la Biroul Electoral Central.
Art. 3. Prezenta decizie s-a întocmit în 3 exemplare din care unul se comunică contestatorului, unul se afișează la sediul Biroului Electoral Județean nr. 14  Constanța și unul se publică pe pagina Instituției Prefectului Județul Constanța.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii