Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 08 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR a respins din nou candidatura la alegerile prezidențiale a Dianei Șoșoacă

ro

08 Oct, 2024 15:00 180 Marime text

Diana Șoșoacă, Sursa foto: Ziua de Constanța




Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, după ședința de marţi, progrmată de la ora 12.00, să respingă, din nou, candidatura la alegerile prezidențiale a Dianei Șoșoacă. De această dată contestația la respingerea candidaturii șefei SOS România la alegerile prezidenţiale fusese formulată  de Botomei Vasile.

Decizia de respingere de astăzi vine după ce, luni,  Curtea Constituţională a respins o altă contestaţie, a Dianei Şoşoacă, faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie, potrivit știripesurse.ro.
 
CCR a mai anunțat și că a respins, cu unanimitate de voturi, contestația formulată de doamna Cristina Tufănoiu privind respingerea înregistrării candidaturii sale la alegerile pentru Președintele României din anul 2024. Pe ordinea de zi a mai fost și contestația formulată de domnul Mîndru Petru privind respingerea înregistrării candidaturii sale independente la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.
 
Curtea a respins anterior şi sesizări privind candidaturile lui Lasconi şi Ciolacu, precum şi contestaţii ale altor candidaţi, nemulţumiţi că BEC le-a respins dosarul de candidatură.
 
Tot luni, Curtea Constituţională a făcut publică hotărârea privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la Preşedinţie, arătând că înregistrarea acestei candidaturi încalcă unele condiţii de eligibilitate, cu referire la ”valorile democraţiei, la statul de drept, la respectarea Constituţiei corelate cu garanţia politicomilitară a acestora, respectiv apartenenţa României la UE şi NATO”.
 
 
Citește și
CCR dezbate azi o nouă contestaţie cu privire la neînregistrarea candidaturii Dianei Şoşoacă pentru funcţia de preşedinte al României
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii