Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 06 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE CCR analizează contestația ce vizează candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale

ro

05 Oct, 2024 20:40 330 Marime text
Mircea GeoanăCurtea Constituțională a României a decis să se întâlnească în această seară de la ora 21.00 pentru a lua o decizie în cazul contestației ce vizează candidatura la alegerile prezidențiale a lui Mircea Geoană.

Potrivit CCR, având în vedere necesitatea unei documentări suplimentare, s-a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21:00, dezbaterea contestaţiei împotriva înregistrării candidaturii lui Mircea - Dan Geoană la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de Talpoş Ioan.

Totodată, Curtea a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21:00 contestaţia formulată împotriva înregistrării candidaturii lui Ludovic Orban la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de Stan Valerian.

Amintim că, CCR, cu majoritate de voturi, a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024. 

UPDATE: 

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională:

Cu unanimitate de voturi,

- A respins contestația formulată de domnul Talpoș Ioan împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din anul 2024;

- A respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de domnul Stan Valerian împotriva candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru Președintele României din anul 2024;

- A respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de Asociația Europeană pentru Opoziție Economică împotriva candidaturii domnului Ion-Marcel Ciolacu la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

• Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

citește și: 

OficialCCR a anulat decizia BEC de înregistrare a candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii