Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Coadă și saci în fața Prefecturii Constanța

ro

10 Jun, 2024 08:24 2106 Marime text







Peisajul din fața Prefecturii Constanța arată jalnic la primele ore ale dimineții de după alegeri. Saci întinși pe jos, oameni obosiți așteptând și multă vânzoleală.

Astăzi, a doua zi după alegeri, la primele ore ale dimineții încă mai era coadă la sacii cu buletinele de vot în fața Prefecturii Județului Constanța. Oamenii implicați în comitelele de votare spun că a fost una dintre cele mai proaste organizări din cadrul alegerilor din ultima perioadă.
 
Un domn dintr-o secție de votare spune că a stat patru ore să vină cineva să ia buletinele, fără a primi nicio justificare neprimind niciun răspuns clar în urma apelurilor la telefon. O femeie care declară că participă la alegeri de aproape 30 de ani susține, de asemenea, că a fost o organizare extrem de slabă comparativ cu altele anterioare.
 
Potrivit Prefecturii,  majoritatea secțiilor de votare din municipiul Constanța au prezentat erori în completarea materialelor electorale. Mai mult, au fost cazuri în care nu au ieșit cheile de control, au lipsit semnături sau chiar liste electorale.

„Soluționarea acestor probleme a condus la un timp suplimentar de până la 45-60 de minute pe secția de votare, față de cât era alocat inițial, respectiv 10-12 minute. Acest lucru înseamnă că până în momentul de față au fost procesate aproximativ 150 de secții de votare, jumătate din numărul care ar fi trebuit procesat”, informează Prefectura.

În plus, secțiile din municipiul Constanța au început să sosească pentru predarea buletinelor începând cu ora 2:00, față de ora 00:00, iar cele din județ, începând cu ora 6:00.

„Resursa umană utilizată este limitată la cei 38 de salariați de la statistică, toți fiind în prezent implicați în activități de preluare și verificare a documentelor, și membrii birourilor electorale județean și municipal, care sunt de asemenea angajați în activități de verificare și contrasemnare a a materialelor.

Pentru a optimiza circuitul documentelor, a fost păstrată și tura de noapte, atât pentru operațiunile din municipiul Constanța, cât și din județ”, mai adaugă sursa citată.

Cei prezenți dimineața în fața Prefecturii sunt din municipiu și nu din județ, conform Prefecturii Județului Constanța
 
 



Citește și
 
 Primele rezultate parțiale ale alegerilor pentru funcția de primar al Constanței
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii