Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarațiile prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, despre situația alegerilor „Din motive pe care nu mi le explic au existat erori în procesele verbale care cuantificau rezultatul voturilor” (FOTO+VIDEO)

ro

10 Jun, 2024 12:22 1268 Marime text




Prefectul Silviu Coșa a adus precizări cu privire la situația neplăcută în care s-a întârziat foarte mult procesul votării din data de 9 iunie 2024.
 

„În momentul de față se continuă operațiunea care a început la ora 22.00 azi noapte, de preluare a buletinelor de vot din cele 211 secții de votare ale municipiului Constanța. Acțiunea ar fi trebuit să înceapă imediat după închiderea urnelor, în urmă cu 30 de minute mai erau încă 10 secții care nu terminaseră numărarea voturilor. Din motive pe care nu mi le explic au existat erori în procesele verbale care cuantificau rezultatul voturilor, ceea ce a însemnat corecturi și hotărâri de modificare,  toate acestea prelungind timpii de procesare al unei secții de votare de la 10 minute până la 50- 60 de minute”, spune prefectul Coșa.

 
În ce privește procesarea datelor, există anumite limitări, este un număr fix de lucrători de la Direcția de Statistică, un număr de 38 lucrează pe trei fronturi, mai spune prefectul.
 

„Birourile electorale de circumscripție , cel județean și cel municipal au un număr fix de membri, acest număr nu se poate crește.”

 
 
 
 
 
 

Citește și
Alegeri Locale 2024 Iată prezența la vot pe categoriile de vârstă și de sex, în Județul Constanța, dar și în municipiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii