Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 06 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Lasconi despre decizia CCR în cazul Dianei Șoșoacă „Democrația este și despre dreptul fiecărui cetățean de a candida“

ro

05 Oct, 2024 21:26 210 Marime text
Elena Lasconi. Foto: ZIUA de ConstanțaCurtea Constituţională a României, cu majoritate de voturi, a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.

După aflarea deciziei CCR, Elena Lasconi, candidat din partea USr la alegerile prezidențiale a reacționat pe pagina sa de Facebook.

„Democrația este și despre dreptul fiecărui cetățean de a candida.
Este o reacție la cald, dar interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curții Constituționale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament. Este incredibil cum același om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în țară pentru o funcție publică.
De doamna Șoșoacă mă despart multe, nu vedem lumea cu aceiași ochi, dar dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichițe legislative.
Cine va fi următorul președinte al României trebuie să stabilească alegătorii, nu manevrele făcute de un sistem corupt și putred până în măduva oaselor“ - este mesajul Elenei Lasconi.

Citește și: 

CCR a anulat decizia BEC de înregistrare a candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii