Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inedit Are 79 de ani și încearcă de peste două decenii să devină președintele României. Acum s-ar fi mulțumit să fie deputat la Constanța! Biroul Electoral Județean i-a respins candidatura (DOCUMENT)

ro

18 Oct, 2024 17:00 242 Marime text
  • Biroul Electoral Județean Constanța a adoptat decizia nr. nr.15/16.10.2024 privind respingerea propunerii de candidatură ca independent la funcția de deputat la alegerile din anul 2024 a Elenei Doina Noghin
  • Femeia nu a reușit să strângă numărul minim de semnături necesar pentru susținerea candidaturii
  • Noghin este pensionară, are 79 de ani, locuiește în Constanța și încearcă fără success încă din anii 2000 să candideze la președinția României. În 2014 și-a depus candidatura ca independent și la alegerile europarlamentare dar BEC i-a respins-o
  • Pensionara a activat câteva luni din iunie până în octombrie 1990 ca deputat de Iași în Adunarea Deputaților din partea Mișcării Ecologiste din România, iar în amintirea acelor momente și-a dorit mereu să revină în politică
 



Biroul Electoral Județean Constanța a adoptat decizia nr. nr.15/16.10.2024 privind respingerea propunerii de candidatură ca indepedent la funcția de deputat la alegerile din anul 2024 a Elenei Doina Noghin.

„Verificând dosarul de candidatură depus de Noghin Elena Doina, înregistrat la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 14 Constanța, având în vedere HG nr. 1034/21.08.2024 pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2024 și în temeiul dispozițiilor art. 8 alin. 1 și art. 59 alin 1 și 2 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, având în vedere că nu sunt respectate prevederile art. 54, alin. 3 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, în sensul în care nu a fost înaintat numărul minim de semnături necesar pentru susținerea candidaturii, așa cu reiese din adresa AEP nr. 26910/06.09.2024, înregistrată la BEC cu nr. 101C/06.09.2024, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 14 Constanța decide respingerea propunerii de candidatură formulată Noghin Elena Doina la alegerile din anul 2024 pentru Camera Deputaților”, se arată în hotărâre, vezi secțiunea „documente”.

Decizia poate fi contestată la Tribunalul Constanța în termen de 48 ore de la data afișării candidaturii de către cetățeni, partidele politice, alianțele politice și alianțele electorale, potrivit prevederilor art. 59 alin. 1 și 2 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

Cine este Elena Doina Noghin?

Elena Doina Noghin este pensionară, are 79 de ani, locuiește în Constanța și încearcă fără success încă din anii 2000 să candideze la președinția României. În 2014 și-a depus candidatura ca independent și la alegerile europarlamentare. BEC a respins atunci mai multe candidaturi printre care și pe a femeii care nu a mai cotestat decizia Biroului Electoral Central.

Anul acesta a strâns semnături pentru prezidențiale la Brașov și în Constanța iar în urmă cu 15 ani ajungea pe prima pagină a ziarelor după ce a anunțat că își caută soț generos care să o ajute să devină prima femeie preşedinte din România.

În căutarea jumătății a lipit afișe atât în Constanța cât și în București. Nu a reușit să strâgă semnăturile și candidatura i-a fost respinsă.
A mai încercat să candideze și în 2014, dar tot semnăturile, majoritatea strânse prin trenuri, în călătoriile sale prin țară i-au blocat calea spre Cotroceni.

Femeia chiar a activat câteva luni din iunie până în octombrie 1990 ca deputat de Iași în Adunarea Deputaților din partea Mișcării Ecologiste din România.



Presa națională scrie despre Doina Elena Noghin că a lucrat 18 ani în fostul Combinat Chimic Nitramonia din Făgăraș iar după dispariția din primul Parlament de după 1990 ar fi luat calea Suediei, unde ar fi trăit timp de un deceniu.

La revenirea în țară a fondat chiar și un partid politic dar chiar și așa, tot nu a reușit să str ângă semnături pentru candida.

Noghin este de loc din Abrud și este absolventă a Facultății de Chimie Industrială din Iași.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:


Alegeri 2024 Adrian Bîlbă, președintele PER Constanța, și-a depus candidatura la Camera Deputaților (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii