Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Mircea Geoană prezintă la Constanța programul său politic (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

23 Oct, 2024 16:05 867 Marime text
Mircea GeoanăÎn cadrul competiției pentru alegerile prezidențiale din România, Mircea Geoană este prezent astăzi, 23 octombrie 2024 la Constanța pentru a vorbi despre programul său politic intitulat ”Angajamentul meu pentru România: schimbarea adevărată pentru un deceniu al renașterii naționale”. 

În sala sunt prezente mai multe figuri cunoscute: fostul senator Puiu Hasotti, fostul șef al IPJ Constanța - Adrian Rapotan, Tudor Baltă (fost primar al municipiului Constanța și deputat PSD) sau Gheorghe Dontu, membrii fondatori PDSR/PSD.

Participă și Ionuț Cealera coordonatorul România Renaște Constanța, dar și Mihai Ochiuleț,  exclus recent din USR,  consilier local. 

De asemenea participă la eveniment și Gihan Eserghep alături de mai mulți membri care au candidat sub sigla PUSL la alegerile locale din 9 iunie a.c.

„Considerăm că angajamentul pentru România al  lui Mircea Geoană este cel mai complex program de candidatură din oferta electorală pentru alegerile prezidențiale, iar cea mai importantă măsură a programului este investiția masivă în cea mai prețioasă resursă, oamenii țării noastre“ - au precizat organizatorii evenimentului.

Evenimentul este moderat de jurnalista Steliana Bajdechi care face o prezentare a Dobrogei de la revenirea la Patria Mamă și până în prezent. Mai exact, prezentul, însemnând poziția geopolitica a acestui ținut, la granita cu un razboi. 
Mircea Geoană
În cadrul evenimentului, Mircea Geoană spune că dacă va deveni președinte, va fi prezent la Constanța în fiecare an pe 14 noiembrie pentru a sărbători Ziua Dobrogei și importanța acestui ținut pentru România. 

De asemenea, Mircea Geoană spune că a vizitat cu un grup de oameni de afaceri Portul Constanța dar și investițiile făcute de Gheorghe Hagi la Constanța. 

„I-am rugat pe oamenii de afaceri să vină cu idei cu planuri pentru următorii 5-10 ani pentru a putea face împreună din Portul Constanța ceea ce merită. Împreună cu toate organele statului, ca președinte mă voi asigura că acest port va fi unul sigur.

În clipa de față, nu ne putem permite să ținem Șantierul Mangalia nefuncțional, inclusiv pentru propriile noastre nevoi, pentru fermele eoliene din Marea Neagră, pentru reconstrucția Ucrainei iar portul mic din Mangalia să fie folosiți pentru relațiile navelor, inclusiv ale NATO. 

Angajamentul meu pentru România, îl găsiți pe mirceageoana.ro, vizează si punerea în vigoare a rezervelor de energie din Marea Neagră. Îmi doresc ca si investitorii romani sa fie implicați macar în calitate de subcontractori în acest proiect. Voi fi cel mai probussines președinte pe care l-a avut Romania.


Un alt proiect este cablul submarin, al cărui studiu de fezabilitate este finanțat de Comisia Europeană. Această magistrală care va traversa Marea Neagră bate pasul pe loc“ -  a precizat Mircea Geoană. 

Candidatul independent vorbește și despre agricultura și irigații, ultimele nu funcționează pentru a face agricultura de înaltă performanță. 

„Voi veni cu o propunere de audit independent la tot ce înseamnă firme de stat din sectorul energetic. Ne batem joc de șansele noastre și pierdem și banii din PNRr pentru că guvernanții actuali continua să își pună pilele și nepoții. Nu este ok. Faceți bani din sectorul privat dar nu stricați companiile care sunt ultima și principala pârghie economică a statului roman în sectorul energetic. Încă mai avem subveranitate economică în acest domeniu. Nu este acceptabil, să avem incompetenți, nepoți sau pile unde trebuie să creezi bunăstare.

Turismul nu face mai mult de 2%din PIB. Spania, Cipru sunt mult peste noi. Avem multe lucruri de făcut în acest domeniu. Suntem frustrați și de lipsa investițiilor,  sunt mulți tineri frustrați care vor sa plece din țară. Chiar un sondaj care a apărut azi arată clar că dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, partidele suveraniste ar castiga mai mult decât toate partidele tradiționale. Vedem o disperare de a duce candidatul acestor forțe în turul 2. De aceea fac apel la votul util, votați pe cine vreți dumneavoastră dar nu lăsați o minoritate să decidă pentru noi toți pentru următorii 5-10 ani.

Trebuie să convingem partidele politice să depolitizeze zona de educație si sănătate, justiție și companiile de stat. Vreau să facem ca România să respire!, asta este viziunea mea, asta este sarcina mea în calitate de președinte. Vreau sa mulțumesc celor care mă susțin, celor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele, mulți din Constanța“ - a mai adăugat Mircea Geoană. 

La final, Mircea Geoană a susținut o conferință de presă în care  arăspuns la mai multe întrebări. 

Cred că era un lucru evident care confirm existența unei înțelegeri între Ciolacu și Simion. Este singura variantă ca Ciolacu că câștige președinția, să intre cu Simion în turul doi. Este bine, este rpău, asta doar cetățenii români pot să decidă. Sper ca românii să voteze și să împiedice astfel de caz. Cei mai mulți dintre tinerii care nu au primit acces la o școală bună, care au fost abandonați de statul roman votează extrem. Problema nu este cum votează ci de ce votează. 

NATO s-a pronunțat și din punct de vedereal acestor insinuări ca cineva care a condus NATO 5 ani să aibă legătură cu Federația Rusă sunt nejustificate



Mircea Geoană a fost întrebat în cadrul conferinței de presă susținute la finalul dezbaterii despre strategia de apărare în cazul în care va ajunge președinte. 

La începutul mandatului voi veni în fața Parlamentului pentru actualizarea strategiei de apărare. Este obligația președintelui să vine în fața parlamentuylui cu strategia pe apărare. Voi propune și actualizarea periodică, riscurile sunt atât de diverse că nu putem sta cu un document de strategie cinci ani.


Întrebat dacă va încerca să schimbe Constituția, Mircea Geoană a precizat că acest lucru nu se va face în campanie.

Acest lucru este mult prea serios să fie făcut la repezeală sau în Campania electorală. Voi discuta cu partidele și societatea. Vom începe un mod serios de a analiza și când va exista un moment propice vom lua decizia.

Mircea Geoană a mai menționat că Rusia folosește o stare de atac cibernetic și noi trebuie să fim pregătiți. 

Acest război se derulează cu spionaj, intoxicare, indimidare. 

Apelul meu este să vină la turul 1 ca și cum ar fi în turul 2. Miza este foarte mare. Sunt sondaje făcute pe bune pe care partidele și eu le cunoaștem și cred că este o prostie să arunci banii pe sondaje măsluite. Ar trebui să avem o discuție, deoarece se duc mulți bani pe astfel de sondaje. Este o operațiune complexă care încearcă să oprească un candidat. Sper că voi câștiga la Constanța, este un județ important. M-aș bucura enorm să pot câștiga Constanța. Nu vreau să mă întorc în trecut, vreau să văd viitorul. 

Ar trebui să ne gândim ce profil de președinte ar fi potrivit României. Un om cu contacte internaționale este mai potrivit de a conduce România în această perioadă. 

Întrebat ce va face dacă nu va câștiga alegerile, Mircea Geoană a transmis că de data ace asta va câștiga! 



Citește și: 

Mircea Geoană, în vizită la Academia Hagi. „O lecție din care cu toții avem de învățat“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii