Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul Arhiepiscopiei Tomisului în plină campanie electorală „ Îndemnăm pe toți credincioșii ortodocși să participe la demersul electoral, indiferent de opțiunea lor politică”

ro

28 May, 2024 20:11 823 Marime text






 
  • În contextul competiției politice și al perioadei electorale pe care o traversăm, Arhiepiscopia Tomisului face precizarea conform căreia Centrul Eparhial Tomis își menține neutralitatea și imparțialitatea față de cetățenii și forțele politice cu implicare în demersul democratic al alegerilor, potrivit unui comunicat remis de Arhiepiscopia Tomisului.
 
De asemenea, Arhiepiscopia transmite, în acest context, tuturor candidaților mesajul păcii și îndemnul la o campanie electorală civilizată, în respect față de valorile democratice și identitare.
 

„Credem cu tărie că pluralismul societății românești reprezintă condiția și garanția democrației constituționale (Constituția României, art. 8, alin. 1) și îndemnăm pe toți credincioșii ortodocși să participe la demersul electoral, indiferent de opțiunea lor politică”, arată comunicatul.

 

Totodată, Arhiepiscopia Tomisului  precizează că „rarele cazuri de exprimări partinice ale clericilor subordonați Arhiepiscopiei Tomisului au fost efectuate în nume propriu și au primit deja atenționare din partea Centrului Eparhial. Dezavuăm și descurajăm toate tendințele de a atrage Arhiepiscopia Tomisului în lupta electorală, prin folosirea numelui ei și al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în sensul favorizării sau defavorizării vreunui candidat politic”

 

„ Tuturor candidaților, vechi și noi, le oferim încurajare pe drumul slujirii aproapelui, al respectului față de valorile netrecătoare ale poporului român, al bunăstării și al înaintării morale și spirituale a comunităților cărora, cu ajutorul lui Dumnezeu, le vor fi ocrotitori și gospodari pentru o vreme.
 
Arhiepiscopia Tomisului își manifestă intenția de a colabora cu autoritatea publică pe domeniile de interes comun, mulțumind tuturor reprezentanților administrațiilor locale, indiferent de culoarea politică, pentru disponibilitatea arătată în decursul ultimilor ani”, se mai arată în comunicat.
 

 
 
 Citește și
 Unde va sluji ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii