Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL oferă funcțiile de premier și comisar european la schimb cu susținerea PSD la prezidențiale

ro

14 Jun, 2024 15:14 690 Marime text
Sursa foto: Pexels





 
  • Liderii filialelor județene PNL au discutat vineri, în Poiana Brașov, să le facă partenerilor de coaliție o ofertă în schimbul susținerii de către social-democrați a candidatului liberal la alegerile prezidențiale.

Liberalii ar dori să ofere PSD-ului, în schimbul susținerii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale, funcția de premier pentru Marcel Ciolacu și funcția de comisar european pentru Mihai Tudose, au declarat vineri surse politice, conform știripesurse.ro.
 
În cazul în care PSD refuză oferta, atunci liberalii iau în calcul să blocheze în Guvern organizarea la toamnă a prezidențialelor și desfășurarea acestora la termen, în decembrie. Miniștrii PNL ar urma să nu semneze în Guvern actele necesare organizării prezidențialelor în septembrie, așa cum vrea PSD. „Iar asta înseamnă că Marcel Ciolacu pierde sigur, pentru că va fi împins de Stănescu, Grindeanu și ceilalți să candideze și până în decembrie îl canibalizăm”.


Ciolacu le-a zis vineri liderilor PSD, într-o ședință la Sâmbăta de Sus, că nu va candida la prezidențiale dacă acestea se vor organiza în decembrie și că el nu va accepta ca premier să se schimbe data alegerilor prezidențiale după ce în coaliția s-a stabilit de comun acord ca acestea să aibă loc în septembrie.
 
 
 
Citește și
 
 Alegeri electorale 2024PSD și PNL au luat majoritatea mandatelor de consilieri locali din Constanța. Cum stau celelalte partide?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii