Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Posibile nereguli privind atribuirea unor mandate de consilieri locali, verificate de Biroul Electoral Central

ro

21 Jun, 2024 10:55 669 Marime text
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, miercuri, o hotărâre care prevede reluarea activității birourilor electorale județene, în urma unor posibile nereguli privind atribuirea unor mandate de consilieri locali, conform unor surse apropiate de BEC citate de stiripesurse.ro

La începutul săptămânii, BEC a dispus încetarea activității birourilor electorale constituite la alegerile locale și europarlamentare, după încheierea situației electorale în respectivele județe. Însă STS a primit mai multe sesizări prin care s-au semnalat peste 100 de erori în acordarea mandatelor de consilieri locali, situație care condus la decizia BEC de a relua/prelungi activitatea tuturor BEJ-urilor în vederea soluționării sesizărilor și, eventual, a corectării erorilor.

Chiar dacă pentru moment BEC dorește verificarea situațiilor semnalate doar cu privire la alegerile locale și doar în cazurile în care s-a făcut reclamație, sursele citate susțin că situația s-ar putea complica astfel încât să fie nevoie de o verificare mai amplă. Verificarea tuturor proceselor verbale de Consiliu Local pentru toate UAT-urile din țară este „cel mai negru scenariu” în acestă situație.

stiripesurse.ro 

Citește și: 

Alegeri Electorale BEC 2024Rezultate parțiale - Câte voturi au fost procesate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii