Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări importante ale BEC referitor la procesul de vot pentru alegerea Președintelui României

ro

17 Oct, 2024 22:06 152 Marime text
AlegeriÎn ședința din data de 17 octombrie 2024, Biroul Electoral Central pentru alegerea Președintelui României din anul 2024 (BEC) a adoptat Decizia privind unele măsuri pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Președintele României din anul 2024 în condiții de legalitate, egalitate și integritate

Potrivit BEC, conform deciziei, alegătorul care, în ziua votării, se află în unitatea administrativ-teritorială în care și-a stabilit domiciliul sau reședința votează numai la secția de votare unde este înscris în lista electorală permanentă.

Totodată, alegătorul cu domiciliul sau reședința în municipiul București nu își poate exercita dreptul de vot la o secție de votare situată în alt sector al municipiului București decât cel în care are domiciliul sau reședința, dar își poate exercita dreptul de vot la orice secție de votare aflată în alt județ, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară.

În cazul în care, în ziua votării, alegătorul se află într-o altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde și-a stabilit domiciliul sau reședința poate vota la orice secție de votare, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară.

De asemenea, alegătorul cu mobilitate redusă poate vota la orice secție de votare care îi asigură accesul la vot, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară, dacă acesta nu este înscris în lista electorală permanentă a secţiei de votare respective. Totodată, alegătorul aflat în străinătate poate vota la orice secţie de votare organizată în afara țării.

Potrivit deciziei, în situația în care, la ora 21.00, președintele biroului electoral al secției de votare constată că în secția de votare, precum și la rând, în afara sediului acesteia, se află persoane care s-au prezentat să voteze, va prelungi votarea până cel mai târziu la ora 23.59.

Reprezentanții instituțiilor mass-media străine acreditate de Autoritatea Electorală Permanentă și ai instituţiilor mass-media româneşti au posibilitatea de a filma/fotografia în locurile publice din zona de votare și în localul secției de vot fără a aduce atingere secretului votului și fără a prelucra date cu caracter personal. Fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot este interzisă. 

Citește și: 

Marian Vasiliev, fostul deputat PPDD se întoarce si vrea din nou în Senat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii