Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 16 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru alegerile parlamentare și prezidențiale. Ședință a Comisiei Tehnice Județene la Prefectura Constanța

ro

16 Oct, 2024 16:08 143 Marime text
Prefectura Constanța
 
  • Miercuri, 16 octombrie, în Sala Ovală a Instituției Prefectului - Județul Constanța, a avut loc o ședință a Comisiei Tehnice Județene în vederea desfășurării în condiții corespunzătoare a alegerilor pentru Senat, Camera Deputaților și Președintele României.
 
Miercuri, 16 octombrie, în Sala Ovală a Instituției Prefectului - Județul Constanța, a avut loc o ședință a Comisiei Tehnice Județene în vederea desfășurării în condiții corespunzătoare a alegerilor pentru Senat, Camera Deputaților și Președintele României, transmite un comunicat din partea Prefecturii Constanța.
 
Au luat parte la ședință prefectul județului Constanța, domnul Adrian Teodor Picoiu, cei doi subprefecți, doamna Marilena Dragnea și domnul Șenol Ali, dar și reprezentanți ai instituțiilor ce sunt implicate în buna desfășurare a alegerilor, printre care amintim: Autoritatea Electorală Permanentă - Biroul Județean Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Constanța, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, lnspectoratul de Jandarmi al Județului Constanța, Direcția Județeană de Statistică, Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor sau Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale.
 
În cadrul ședinței au fost prezentate informații referitoare la stadiul pregătirii celor două categorii de scrutine, dar și activitățile programate pentru următoarea perioadă. Începând cu luna septembrie și până în prezent, au fost organizate mai multe acțiuni în vederea pregătirii alegerilor parlamentare și pentru Președintele României, precum: 
 
  • emiterea Ordinelor Prefectului pentru stabilirea sediilor Birourilor Electorale Județene pentru Senat și Camera Deputaților, respectiv Președintele României;
  • configurarea comunicațiilor voce și date pentru Birourile Electorale Județene (Senat și Camera Deputaților, respectiv Președintele României), dotarea BEJ-urilor cu echipamente IT, rechizite și consumabile și predarea telefoanelor pentru comunicații către judecătorii celor două Birouri Electorale Județene;
  • s-a solicitat I.J.J. Constanța asigurarea măsurilor de ordine  și siguranță la sediile Birourile Electorale Județene (Senat și Camera Deputaților, respectiv Președintele României;
  • instruirea primarilor și secretarilor generali ai unităților administrativ-teritoriale din județul Constanța în vederea desfășurării în condiții corespunzătoare a alegerilor pentru Senat, Camera Deputaților și Președintele României;
  • verificarea comunicării de către primari a dispozițiilor privind stabilirea locurilor speciale de afișaj electoral şi interzicerea comercializării băuturilor alcoolice în proximitatea Birourilor Electorale ale Secțiilor de Votare pentru Parlament, respectiv pentru Președintele României.
 

„Precizăm că, în această perioadă, au loc, totodată, instruirea și testarea de către A.E.P. și S.T.S. a operatorilor de tabletă pentru birourile electorale de votare pentru alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, respectiv pentru Președintele României. De asemenea, urmează să înceapă machetarea buletinelor de vot pentru cele două categorii de scrutine și să se finalizeze achiziția publică a serviciului de ambalare, etichetare, depozitare și manipulare a buletinelor de vot și a materialelor electorale”, a încheiat sursa citată.





Citește și:
USR cere PSD-PNL organizarea referendumului „Fără penali” odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii