Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele AEP, Toni Greblă, mesaj pentru Birourile electorale - „Procesul electoral trebuie să se deruleze în mod neîntrerupt“

ro

10 Jun, 2024 20:59 883 Marime text
Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a transmis luni, 10 iunie 2024, o circulară către Birourile Electorale de Circumscripție Județeană, Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti și Biroul Electoral pentru Secțiile de Votare din Străinătate.

“Înțelegând situația grea în care se derulează centralizarea rezultatelor votării și timpul îndelungat de procesare a proceselor-verbale întocmite la nivelul secțiilor de votare, vă adresăm rugămintea de a lua toate măsurile necesare astfel încât procesul electoral să se deruleze în mod neîntrerupt.
În situația în care decideți să vă asumați răspunderea întreruperii procedurii de centralizare a rezultatelor alegerilor, vă rugăm să luați toate măsurile necesare în vederea asigurării predării-primirii în paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a tuturor materialelor folosite în procesul votării, iar spațiile în care se depozitează materialele electorale să fie predate în paza MAI, reluând activitatea în aceleași condiții de siguranță.
Aceste măsuri trebuie luate astfel încât să existe siguranța materialelor și a documentelor rezultate în urma alegerilor, precum și că nimeni nu va putea, în niciun mod, să afecteze integritatea acestora.
În cele din urmă, vă rugăm să procedați la comunicarea prezentei circulare către birourile electorale de circumscripție și birourile electorale ale secțiilor de votare din aria dumneavoastră de competență teritorială”, le-a transmis președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, președinților Birourilor Electorale de Circumscripție Județeană, Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti și Biroului Electoral pentru Secțiile de Votare din Străinătate.

 Citește și: 

Decizie luată de BEJ Constanța pentru reducerea timpului de așteptare la predarea sacilor cu buletine de vot
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii