Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii și președinții de CJ care au pierdut alegerile rămân în funcție. Când vor fi schimbați?

ro

11 Jun, 2024 17:00 1331 Marime text
  • Alegerile locale din 2020 au fost organizate în luna septembrie, și nu în luna iunie sau în preajma acestei perioade, din cauza pandemiei COVID-19
 
Primarii și președinții de Consiliu Județean care au pierdut funcțiile deținute nu își vor elibera biroul până la toamnă. Codul administrativ aflat în prezent în vigoare precizează că ”mandatul primarului, consilierului local, preşedintelui consiliului judeţean şi al consilierului judeţean este de 4 ani şi se exercită în condiţiile legii”.
 
Alegerile locale, în 2024, au fost organizate mai devreme de patru ani de la precedentul scrutin, care a fost pe 27 septembrie 2020. În acest context, a apărut și întrebarea ”când își încep primarii și consilierii locali mandatele, după alegerile din 9 iunie”?
 
În absența oricărei alte modificări legislative, mandatele primarilor și consilierilor locali aleși pe 9 iunie vor începe la data de 1 noiembrie 2024. La fel se întâmplă și în cazul consiilor locale și județene.
 
Alegerile locale din 2020 au fost organizate în luna septembrie, și nu în luna iunie sau în preajma acestei perioade, din cauza pandemiei COVID-19. Din acest motiv, în iunie 2020, mandatele aleșilor locali au fost prelungite până la data de 1 noiembrie 2020, pentru a permite organizarea scrutinului, ducerea până la capăt a mandatelor și preluarea funcțiilor de către noii aleși.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Alegeri locale 2024 Un candidat independent, în fruntea unei primării din județul Constanța

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii