Prof. Univ. Mihaela Rus, Prodecan al Facultății de Drept - Ovidius Constanța, după primul tur de alegeri „Generația Z, cunoscută drept „generația schimbării”, a dat un vot de blam politicienilor actuali“
Prof. Univ. Mihaela Rus, Prodecan al Facultății de Drept - Ovidius Constanța, după primul tur de alegeri: „GenerațiaÎn urma primelor rezultate ale alegerilor prezidențiale, un lucru devine evident: votul de ieri este un semnal de alarmă pentru relația tot mai detaliată și fragilă dintre cetățeni și clasa politică, o relație marcată de neîncredere și nemulțumiri.
În opinia Prof. Univ. Mihaela Rus, Prodecan al Facultății de Drept - Ovidius Constanța și președinte al Colegiului Psihologilor din România, în special tinerii din Generația Z, considerați adesea „generația schimbării”, au dat un vot de blam politicienilor actuali.
Nu sunt în măsură să fac recomandări sau judecăți de valoare privind rezultatul votului, dar poate că este și vina societății civile că nu a fost mai implicată.
Poate că este momentul să ne gândim la ce am putea face, ca indivizi și comunități, pentru a influența pozitiv viitorul și pentru a nu mai ajunge în situații similare.- a mai punctat aceasta.
Iată anunțul făcut de Prof. Univ. Mihaela Rus, Prodecan al Facultății de Drept - Ovidius Constanța
Reflecții post-vot: Între dezamăgire și opțiuni limitate
Votul de ieri reflectă, într-o măsură îngrijorătoare, efectele degradării relației dintre clasa politică și cetățeni din ultimii 20 de ani. Generația Z, cunoscută drept „generația schimbării”, a dat un vot de blam politicienilor actuali, exprimându-și frustrarea față de minciună și impostură.
Totuși, analizând comportamentul la vot, se observă că mulți tineri au votat fără o informare prealabilă despre candidați, încercând să afle detalii despre aceștia abia ulterior. Această tendință subliniază nevoia urgentă de educație civică și politică în rândul generației tinere.
Nu sunt în măsură să fac recomandări sau judecăți de valoare privind rezultatul votului, dar poate că este și vina societății civile că nu a fost mai implicată. Poate că este momentul să ne gândim la ce am putea face, ca indivizi și comunități, pentru a influența pozitiv viitorul și pentru a nu mai ajunge în situații similare
Prin urmare mergem în turul 2 cu două opțiuni suboptimale, iar întrebarea rămâne: cum construim o societate mai informată și mai responsabilă? Schimbarea nu începe doar cu votul, ci și cu informarea.
Citește și:
Alegeri prezidențiale 2024S-a încheiat oficial numărarea buletinelor de vot! Călin Georgescu - 22,94%, Elena Lasconi - 19,18%
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp