Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția Prefecturii Constanța la problemele din procesul de organizare a scrutinului electoral în Constanța

ro

08 Jun, 2024 21:13 832 Marime text
Referitor la un set de informații distribuite în spațiul public cu privire la procesul de organizare a scrutinului electoral în Constanța, Prefectura Constanța face următoarele precizări: 
  • În sfera de responsabilități a instituției Prefectului intră, inclusiv, predarea buletinelor de vot și a materialelor necesare exercitării dreptului la vot de către toți cetățenii. 
  • Buletinele de vot au fost predate în pachete sigilate în ambalajele originale de la Imprimeria Națională. 
  • Structurile MAI au asigurat paza buletinelor de vot pe tot parcursul procesului de la primirea de la Imprimeria Națională, distribuirea către circumscripții și secții de vot și inclusiv acolo. 
  • Pachetele ambalate cuprind 200, 400 sau 800 de buletine de vot, după caz.
  • Fracțiile de pachete acolo unde a fost cazul, au fost numărate și introduse în plicuri sigilate prin înscrisuri efectuate de personalul tehnic auxiliar. 

„Menționăm faptul că nici legea 115/2015, privind alegerile locale, nici Legea 33/2007 republicată, privind alegerile pentru Parlamentul European nu prevăd sigilarea sacilor, ci doar sigilarea pachetelor cu buletine de vot. 

Procedura care prevede sigilarea sacilor, la care se face referire, este aplicabilă după exercitarea votului, când buletinele se introduc în saci separați pe categorii de alegeri, nu la predarea inițială a buletinelor de vot. 

Mai mult decât atât, atributul sigilării materialelor electorale, inclusiv buletinele de vot, revine președinților birourilor secțiilor de votare, după primirea lor la secția de vot“ - au mai precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Citește și: 

PSD și USR, plângeri penale pentru primarul municipiului Constanței
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii