Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șapte dosare penale privind incidente electorale la nivelul județului Constanța (VIDEO)

ro

09 Jun, 2024 18:30 881 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
 
  • Până la ora 17.00, procesul electoral din județul Constanța s-a desfășurat fără incidente deosebite în ceea ce privește asigurarea ordinii publice.
     
Până la ora 17.00, procesul electoral din județul Constanța s-a desfășurat fără incidente deosebite în ceea ce privește asigurarea ordinii publice, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și echidistant, după finalizarea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.

De la începutul procesului electoral, structurile Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Constanța au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral. 

Până în prezent, au fost înregistrate șapte dosare penale cu autor cunoscut privind incidente electorale, care privesc săvârșirea infracțiunilor de coruperea alegătorilor, fraudă la vot și împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu  al dreptului de a alege sau de a fi ales. 

De asemenea, au fost constatate șase contravenții privind continuarea propoagandei electorale și absența nejustificată a președintelui, a locțiitorului acestuia sau a membrilor birourilor electorale.

În toate cazurile au fost luate măsuri legale conform legislației în vigoare. 

Reamintim cetățenilor că, în orele următoare, efectivele Ministerului Afacerilor Interne își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme. 

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

„Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
S-au deschis și ultimele secții de votare organizate în străinătate pentru alegerile europarlamentare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii