Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase dosare penale cu autor cunoscut privind incidente electorale, la Constanța. Iată ce spun polițiștii (VIDEO)

ro

09 Jun, 2024 15:41 595 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
 
  • Până la ora 15.00, la nivelul judeţului Constanța, procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică.
     
Până la ora 15.00, la nivelul judeţului Constanța, procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și echidistant, după finalizarea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.

Până în prezent, au fost înregistrate șase dosare penale cu autor cunoscut privind incidente electorale, care privesc săvârșirea infracțiunilor de coruperea alegătorilor, fraudă la vot și împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu  al dreptului de a alege sau de a fi ales. 

De asemenea, au fost constatate cinci contravenții privind continuarea propoagandei electorale și absența nejustificată a președintelui, a locțiitorului acestuia sau a membrilor birourilor electorale.

În toate cazurile au fost luate măsuri legale conform legislației în vigoare. 

Reamintim că, structurile Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune.

Pentru orele următoare, efectivele Ministerului Afacerilor Interne își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

„Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!”, a încheiat sursa citată.





Citește și:
IPJ Constanța: O persoană care ar fi împărțit fluturași electorali în fața unei secții de votare din Valu lui Traian, sancționată contravențional
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii