Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință importantă la PNL, în plin scandal cu PSD pe tema prezidențialelor

ro

01 Jul, 2024 12:05 211 Marime text





 
  • Înaintea ședinței Biroului Politic Național (BPN) al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, președintele PNL, a oferit câteva detalii cu privire la strategiile și planurile partidului pentru alegerile viitoare, potrivit unor surse participante la discuții.

Ciucă a subliniat că în cadrul BPN se va discuta doar despre filialele cu rezultate slabe la ultimele alegeri. Liderul PNL a menționat că nu există o grabă în stabilirea listei pentru alegerile parlamentare, având în vedere că există suficient timp pentru a se organiza și mobiliza liderii din teritoriu, potrivit știripesurse.ro.

Potrivit surselor politice, președintele PNL este de părere că liderii de filiale cu rezultate slabe la alegerile locale și europarlamentare nu vor avea un cuvânt de spus în stabilirea listei pentru parlamentare la locurile eligibile. Mai mult, există incertitudini dacă acești lideri vor mai fi pe listele pentru alegerile parlamentare.

O altă informație importantă oferită de Ciucă este amânarea congresului PNL, inițial programat pentru luna iulie, care se va muta în septembrie.

În ceea ce privește negocierile politice, Ciucă a menționat posibilitatea unor discuții cu USR pentru susținerea unui candidat comun în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. PNL are însă nevoie de două milioane de voturi pentru a intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.
 
De asemenea, Ciucă a recunoscut că au existat discuții anterioare în februarie pentru a susține un candidat comun PNL-PSD la prezidențiale, dar aceste negocieri au eșuat din cauza declarațiilor făcute de PSD la Sâmbăta de Sus. Ruptura a pornit de la PSD, când au declarat că vor merge cu un candidat separat de PNL, potrivit surselor politice.
 
Citește și
 
Premierul Marcel Ciolacu anunță consultări cu partidele politice pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale. Cu ce partide se va întâlni astăzi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii