Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Stelian Ion, candidatul ADU pentru Primăria Constanța, în cartierul Inel II (FOTO)

ro

17 May, 2024 12:32 829 Marime text


Stelian Ion, candidatul ADU pentru Primăria Constanța, se află astăzi, 17 mai 2024, în zona Inel II, pe Aleea Topolog, unde primarul actual, Vergil Chițac, dorește să demoleze fosta Creșă nr. 6.

Candidatul ADU i-a lansat o invitație actualului primar pentru a spune tuturor ce planuri are acesta pentru Constanța și pentru tinerii din oraș și „de ce vrea să demoleze o unitate de învățământ și să nu construiască alta în loc”.

Stelian Ion - „Suntem în Constanța pe aleea Topolog. În spatele nostru este ruina Creșei numărul 6. De o săptămână l-am invitat pe primarul Chițac la o dezbatere despre viitorul orașului și a copiilor noștri. Domnul primar strălucește prin absența, nu vine la discuție și nu îl interesează viitorul orașului. O să ținem noi discuția cu constănțenii”. 

„Trebuie reconstruită Creșa numărul 6. Este o ruină și este imaginea fidelă a interesului PNL-PSD-Vergil Chițac pentru orașul nostru. În acest cartier, ca în multe altele din municipiu, nu au unde să își ducă copiii. Este foarte important ca noi să reconstruim această creșă. Este o chestiune importantă pentru noi și pentru acest cartier, dar și în alte cartiere”, mai spune candidatul ADU, Stelian Ion. 

„Am identificat în cartierul Compozitori locuri unde putem să construim noi școli și un părculeț. La fel și în cartierul Veterani. Începem cu patru noi unități de învățământ. Este foarte important pentru copiii noștri să facem un oraș de unde să nu mai plece”.


Următorul subiect pe care candidatul l-a abordat este introducerea unor noi săli de sport: 

„Avem în curțile școlilor terenuri pentru a putea construi săli de sport și începem cu patru săli noi de sport. Vrem să ajungem ca în fiecare curte de școală să avem o sală de sport”.


Următorul subiect abordat este paza în școli și a terenurilor: 

„Pentru ca poliția locală nu face față lucrurilor care se întâmplă în oraș, trebuie să asigurăm paza în școli. Asigurarea pazei în școli mai facilitează ceva - deschiderea curților școlii. Nu au unde să facă copiii sport, să se joace în weekend. Vom amenaja în toate curțile școlilor din Constanța terenuri sintetice multisport”.

„În continuare, Constanța este în haos din cauza traficului. Ați văzut ce este pe bulevardul Mamaia. Ne lasă pe cap niște lucrări prost făcute. A secționat rădăcinile arborilor, am vorbit cu un cetățean în zona stadion și ne-a spus ca se face lucrare de proastă calitate acolo. Uitați-vă pe bulevardul Lăpușneanu, și asfaltul a început să se lase. Nu au trecut nici câteva luni”, a mai spus Stelian Ion.

„Aici nu vom reclădi doar creșa, avem mii de metri pătrați pe care vom edifica o parcare supraetajată. Este loc destul, dar nu a fost bunăvoință. Începând cu 9 iunie dorim să schimbăm lucrurile în Constanța. Ne bucurăm de această credibilitate pentru că nu venim cu lucruri neadevărate. Un nou sondaj va fi gata în aproximativ o săptămână și jumătate”. 


Candidatul ADU la Primăria Constanța, Stelian Ion, mai aduce vorba despre un eveniment de pe plajă la Caelia:

„Ieri, pe plajă la Caelia a avut loc un eveniment neplăcut. Am fost întâmpinați din parcare cu o manieră agresivă. Am purtat o discuție să ne lămurească cu documente și cum e posibil ca în Mamaia anului 2024 cineva să poată construi o monstruozitate. Nu poți face o asemenea investiție pe o bucată de plajă. Primarul actual a dat o autorizație care încalcă flagrant legea și a permis această monstruozitate în Mamaia. Dacă nu ați mai văzut în stațiuni de top pe plajele cele mai frumoase din lume piscine de peste 1.000 mp pe nisip este pentru că nu sunt mai proști decât noi. Ei gândesc coerent și au plaje puse la punct. Asta trebuie să facem și noi la Constanța. În foarte scurt timp, dacă i se va da voie oricui să construiască, se va alege praful de Mamaia. Nu am primit nici până astăzi un răspuns de la Ministerul Mediului. Astăzi, colegii au arătat că ABADL a emis această sistare a lucrărilor. Trebuie să facem ordine și nu aș fi permis nicio secundă o astfel de monstruozitate. Primarul ar trebui să aibă onoare și să își înainteze, de onoare, demisia”.

„Singura șansă de a ne recupera orașul este să ieșim la vot pe 9 iunie. Situația este foarte clară - sunt singurul candidat care are vreo șansă să îl trimită acasă pe actualul primar. Alianța Dreapta Unită îl vom trimite acasă pe primarul Vergil Chițac. Dacă ar avea curaj și respect față de constănțeni, ar veni la această dezbatere”, a declarat Stelian Ion. 






PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Comandat de Alianța Dreapta Unită - USR PMP Forța Dreptei Filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240009



Citește și:
LIVE TEXT: Stelian Ion, candidatul din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța prezintă subiecte de interes local (Galerie FOTO)

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii