Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA ELECTORALA Ce proiecte dorește să implementeze Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Constanța?

ro

30 May, 2024 15:35 682 Marime text








Dr. Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Constanța vine la ZIUA Electorală.

Astăzi, 30 mai, de la 15.30, discutăm despre motivația acestuia de a fi președinte al Consiliului Județean Constanța dar si despre cum vede posibilă revitalizarea turismului inclusiv prin crearea de rute alternative care să descongestioneze traficul mai ales în perioada sezonului estival.

Cum ar trebui să decurgă relația dintre președinte și directorii instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean? Care este rolul președintelui și care atribuțiile unui presedinte de Consiliu Judetean, aflați la ZIUA Electorală.

 

Lucrurile la Spitalul Municipal se pot schimba în speța morgii, dacă veți ajunge la Consiliul Județean?

„Unul din cei implicați nu cred că este la prima abatere.Regulamentul de ordine interioară specifică, iar eu cred că dacă sunt abateri trebuie să parcurgi niște etape. Mai multe drepturi are angajatul decât angajatorul. Și noi am pierdut în instanță, pentru că n-am respectat procedura. Asistentul șef trebuie să știe ce se întâmplă în subordine. Trebuie apoi să curgă abateri, în limita regulamentului, mustrare, etc. ca la trei sau patru abateri poți ajunge la desfacerea contractului de muncă, dacă este vorba de mită, atunci ține de alte instituții, parchetul care își va face treaba. Este spital de stat, aici așa se lucrează, nu vorbim de privat”

Ar fi probleme și cu medicamentele,  care nu sunt destule pe stoc. Știți de astfel de problemă?

„Sunt situații în care nu se găsesc pe stoc, undeva în derularea contractelor pot apărea sincope. Dar după aceea cu rețeta făcută se poate deconta de către spital. Însă este multă birocrație”

Ce alte secții ar mai putea avea spitalul?

„Ar trebui secția de psihiatrie, unde ar trebui o clădire nouă și găsită abordarea pentru cei sub 16 ani, pe partea de toxicologie, adicții, apare consumul de droguri de la vârste tinere, 12-1 ani. Pe secția paliație este insuficient, sunt pacienți cu leucemii  de la vârste fragede. Apoi trebuie mărite secțiile, de exemplu neurologie. Avem 1500 de paturi, dar o să trebuiască mai multe paturi. Când s-a construit, s-a gândit la altă capacitate, care nu mai e valabilă astăzi”

Cum poate impulsiona un președinte al Consiliului Județean care vine dintr-un astfel de domeniu?

„Ar trebui să vină specialiștii, cu cabinete deja dotate și să venim cu o formulă pentru pacienți, vorbind de pacienți cronici. Ei au nevoie de a ajunge cât mai repede la un act medical. Este și varianta centrelor de permanență, cum e la Cogealac, care polarizează zonele limitroge. Primarul din Fântânele îi adresa mulțumiri dnei dr. de acolo”

Cum pot fi sprijiniți cei de la Corbu?

„Se poate face acolo foarte bine ecoturism, trebuie găsită o formulă pentru a-i scoate în evidență. Este nevoie de promovare. Este și rezervație acolo, nu știu dacă putem construi oricum acolo. Este nevoie de infrastructură, trebuie să se implice primarul de acolo, să vadă care sunt nevoile , ce se poate face, dar și președintele Consiliului, să găsească o colaborare strânsă cu UAT -urile, să se găsească finanțare, să acceseze fonduri în funcție de nevoile locale. Odată să le prezinți ce fonduri pot accesa și apoi să urmărim desfășurarea lucrărilor, pentru a fi aplicate”

Știtți de povestea cu Clubul elevilor, cu nemulțumirile din ședința de Consiliu județean de ieri


„Acesta e un alt aspect, se pare că s-a pierdut frâul în consiliu. Nu vor trece hotărâri din cauza conflictului dintre PNL și actualul președinte CJC, care n-a mai primit sprijin politic. Nimeni nu poate lupta de unul singur, în postura de președinte.. Este complicat, din cauza orgoliilor, avem tricouri de culori diferite, nu poți să condamni o localitatte sau instituție doar pentru că nu are aceeași coloratură politică. Eu sper să nu mi se ceară lucruri absurde, fac parte dintr-o echipă puternică a PSD, apoi trebuie să găsim specialiști. Pe de altă parte, eu am ușa deschisă pentru primari, sunt județe care ne dau clasă, de bună conduită și aduc proiecte pentru județul respectiv. Svem Galați-ul, care e un exemplu. Avem de pierdut dacă nu colaborăm în interesul comun al județului Constanța.. Sunt zone în care politicul nu are ce să caute”


Credeți că vă va schimba puterea?

„Am mai avut poziții de conducere, dar  asta nu m-a schimbat, am rămas aceeași persoană. Trebuie avut respect față de oameni .Oamenii care au lucrat cu mine știu și pot confirma dacă este așa sau nu.”

De ce nu se reușește un parteneriat între universitate și administrație?

„Aș putea ajuta, pentru că relația cu actualul rector este foarte bună. A dovedit, a făcut lucruri faine.Suntem facultatea (medicină) care generează cei mai mulți bani și atunci am pretenții. Trebuie să găsim formula, pentru că știu că au dezvoltat hub-uri. Sunt zone în care poți face un spital universitar, zona de campus este a universității. A fost un proiect de ridicare cu un etaj,de genul acesta. Universitatea ar putea face acest lucru, ar trebui încurajată, este de studiat acest subiect.”

Ce veți face în această ultimă etapă a campaniei?

„Mâine mergem la Limanu, să-l susținem pe actualul primar Dan Georgescu la o nouă candidatură. Mâine suntem în Cernavodă, avem candidat la primărie și o să fie reprezentat, apoi ieșim și vom face o plimbare, apoi vom  continua cu Medgidia și alte localități Și în municipiul Constanța ieșim săptămânal, aproape în fiecare eară

S-a mai schimbat percepția constănțenilor vizavi de prezența la vot?

.„Cu actualele sondaje, unii și-au pierdut dorința de a vota, dar hai să ieșim și să dăm legitimitate celui ales, măcar 50-60 la sută. Să iasă oamenii la vot, este un drept de care putem uza măcar o dată la 4 ani. Oamenii îi înțeleg că sunt scârbiți și nu mai au încredere, dar lucrurile nu stau așa.”






PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Comandat de Partidul Social Democrat Filiala Constanța, 
Executat de ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro 
CUI mandatar financiar coordonator: 21240002
 


Citește și
ZIUA ElectoralăCătălin Grasa (PSD) candidează pentru președinția Consiliului Județean Constanța. Ce proiecte dorește să implementeze?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii