Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:39 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA Electorală Daniel Gheorghe Georgescu, candidat PSD pentru Camera Deputaților, despre nevoia de reformă în administrație publică (FOTO+VIDEO)

ro

11 Nov, 2024 14:12 839 Marime text

Daniel Gheorghe Georgescu


Daniel Gheorghe Georgescu, prim-vicepreședinte PSD Constanța și candidat pentru Camera Deputaților vine la ZIUA Electorală.
Ales primar pentru al treilea mandat consecutiv la alegerile locale din această vară, Georgescu deschide acum lista deputaților PSD de la Constanța.

Astăzi, 11 noiembrie 2024, de la ora 14.00, discutăm cu invitatul ediției despre proiectele pe care dorește să le promoveze în parlament și despre nevoia de reformă în administrație publică, dar și alte subiecte de actualitate din campania electorală.
 
ZIUA Electorală poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.


De ce lăsați Primăria pentru Parlament?
Nu am ascuns niciodată acest lucru. Mi se pare un pas firesc ținând cont de evoluția din cadrul PSD Constanța. Sunt prim-vicepreșinte pentru a doua oară.

Cum comunicați în această campanie electorală cu oamenii?
 
Eu zic că avem o echipă foarte bună. Avem două liste foarte bune de candiați pentru Parlament. Nu vreau să facem o aritmetică a rezultatelor. Eu îmi doresc să avem cel mai bun rezultat posibil, să fim pe primul loc la nivel de județ. Important e ca Marcel Ciolacu să câștige alegerile prezidențiale.

Ar putea fi un restar al PSD Constanța, aceste alegeri parlamentare și prezidențiale. PSD Constanța ar trebui să joace un rol important în aceste alegeri.

Alegerile din 2009

Nu știu ce s-a întâmplat în 2009 în PSD Constanța. Mircea Geoană nu a pierdut alegerile aici (județul Constanța), a pierdut alegerile cu o zi înainte.

Cât de important este votul?
 
Rezultatul de la Constanța va fi foarte important. Am purtat multe discuții și cu oameni politici și cu consulanți ai PSD și toți spun cam același lucru. Dacă la Constanța, PSD câștigă alegerile, atunci vom avea acel rezultat istoric. Dacă noi, PSD Constanța vom avea un rezultat forte bun, România va fi pe calea cea sigură, automat și Constanța va fi pe calea cea sigură.

Pentru PSD competiția pare să înceapă în turul doi
 
Nu ne vom îmbăta cu rezultatul din primul tur la predizențiale. Întotdeauna PSD a câștigat primul tur. Rezultatul muncii noastre ar trebui să se vadă în al doilea tur.
Dacă ne uităm la PNL Constanța, toți ar trebui să fie de stânga.

Despre atmosfera în echipa PSD
 
Nu am ce să îmi reproșez. Susțin candidatul cel mai bun. Până să devină oficial lista noastră de parlamentari, eram uimit de ce citeam în presă.  
 
Lista de candidați. Puteați veni cu mai mult decât ați reusit?
 

Competiția în interiorul partidului a fost corectă. Oamenii care au primit susținere au fost propuși, se regăsesc pe listă.


Cel mai importanet este ca noi să formăm o adevărată echipă.


Cum l-ați convins pe primar să fiți prima lor opțiune?
 
Timp de 3 ani alături de președintele Felix Stroe cred că am arat județul. Cumva, am jucat mai mult eu rolul de parlamentar.
 

Ce tip de probleme poate rezolva un parlamentar?
 
Au existat finanțări obținute prin programul Anghel Saligny și prin Compania Națională de Investiții. Am reușit să obținem finanțări și clarități pentru diferite probleme.

Ați fost două mandate întregi primar
 
Urmează să îmi fac cere pentru concediu de odihnă.  Am să renunț la mandatul de primar și am să continui în Parlament.

V-ați gândit că e posibil ca în cazul organizării de alegeri parțiale pentru primar, PSD să piardă aceste alegeri?
 
Întodeauna iau în calcul orice variantă, dar șansele ca PSD Limanu să piardă alegerile în localitate sunt mult prea mici. Eu spun că vom câștiga alegerile. Avem 9 consilieri din 15, dar iau în calcul orice posibilitate.

La Hârșova e ceva ciudat...candidatul nostru a pierdut mereu undeva la 30 de voturi diferență. Nu putem compara Hârșova cu Limanu.

Aștept cu interes competiția.

Alegerile din SUA
 
Eu am spus că va câștiga Trump.

Despre Consiliul Județean și despre județul Constanța
 
Eu nu-l cunosc pe Florin Mitroi. Întrebați-l dacă noi doi am stat vreodată de vorbă măcar la o cafea. Declarațiile lui arată că nu e un om cu experiență politică. 
Nu am spus că o să facem opoziție distructivă lui Florin Mitroi.
Tot ce e benefic pentru Constanța, vom vota cu două mâini.
Pe Florin Mitroi îl ia gura pe dinainte. Am spus că nu îl cunosc și nu-mi plac discuțiile lui, fără să aibă o discuție și cu partea cealaltă. 
Noi nu avem orgolii.
Consiliul Județean nu e ceva din care ne împărțim hălci (ref. la părți). Putem să stăm la aceeași masă și fără să avem vice-președinte.
Eu am fost și sunt încă primar. Doi ani de zile nu am primit nimic de la Consiliul Județean, toți banii ai fost împărțiți între primăriile PNL.
 

Pe vremea lui Țuțuianu, președinte de CJ, exista o comisie care aproba prin vot această împărțire a banilor în urma consultării cu președinții partidelor, cu primarii
 
Cred că Lupu împărțea banii la Valu. În primii doi ani noi nu am primit nimic. 
 

Având experință de 8 ani în administrație, mergeți în Parlament, credeți că e enevoie de reforma administrativă?
 
Da. Dacă vrei să construiești o strategie de dezvoltare a întregului județ, este nevoie de o schimbare, de o comasare a localităților în funcție de necesitate și specificul fiecărui județ. Județul Constanța, aproximativ 70% din locuitori, locuiesc în localitățile de pe malul mării. Eu estimez că acest procent va crește în următorii 10 ani de zile. Este necesară o strategie regândită la nivelul întregului județ. Cineva trebuie să fie foarte hotărât, cu riscul de a pierde alegerile. Zona Dobrogea, ar putea fi o regiune pe care să o dezvolți din toate punctele de vedere. 

Și-ar asuma Marcel Ciolacu această reogranizare teritorială?
Marcel CIolacu este un politician curajos și hotărât. Nu pot să spun dacă Marcel Ciolacu sau altcineva își va asuma această reorganizare.
 

Despre ceea ce dorește Daniel Georgescu să facă în Camera Deputaților

În Parlament se votează legi care ar trebui să întărească instituțiile statului care sunt în slujba cetățeanului. Rolul nostru în Parlament este și de a susține proiectele care aduc o creștere județului din care venim. Nu pot spune exact ce voi face în următorii 4 ani.

Nouă ne-a dispărut calitatea de lider (ref. la județul Constanța). Mi-aș dori să reușim să ne recăpătăm calitatea de lider, să aducem din nou județul Constanța în top 10. Din punct de vedere al turismului, există un blocaj în acest moment. Cred că vom putea redeveni ce ce am fost (ref la județul Constanța).
 

Administrația publică locală

Avem o problemă la nivel de administrație în ceea ce privește obținerea avizelor.  E îngrozitor când trebuie să depui sau să obții avize pentru proiectele de infrastructură.
Ar trebui să existe un birou unic pentru administrațiile publice locale unde să își depui pentru avize, pentru proiecte. 
Ar mai fi înființarea plajelor publice în fiecare localitate de pe litoralul românesc .

Ce vă doriți de la aceste plaje publice?

Am avut o replică în care mi se spunea „vezi că există demult această posibilitate pentru primării, trebuie doar să faci o solicitare” și ți se va da 20% din plaje. Am făcut această solicitare, am primit răspunsul că nu mai e valabil. Plajele se pot închiria nummai în urma unei licitații.

De ce trebuie să mergem la plajă și să plătim un șezlong? De ce nu ne gândim și la constănțeni și la turiști?

Hai să vină și în administrarea primăriilor un procent din aceste plaje. Ați mers vreodată iarna pe plaje să vedeți cum arată? Fiecare primărie trebuie să facă diferite activități de igienizare, de voluntariat pentru a arătat plaja cât de cât ok, însă nimeni nu cunoaște administratorul principal.
 

Câți dintre colegii dumneavoastră sunt operatori de plaje?
 

Și eu am fost operator de plaje. În acest moment nu mai dețin niciun contract. 


Ce facem cu legislația în domeniul urbanismului?
Pug-ul se referă la fiecare localitate în parte. E foarte greu să ți se aprobe un pub, muncești foarte mult. Privind acel cod al urbanismului, cred că pentru județul Constanța e important alt lucru înainte de a se da drumul la acel cod. Cel mai important lucru e să se facă delimitarea între domeniul public al statului roman  și domeniul public și privat al Uat-urilor.

Când te duci să soliciți un certificat de urbanism, acesta ți se eliberează, dar pentru un puz există un aviz de oportunitatea care este semnat de arhitect, șef și primar.

Cum vedeți viitorul Constanței?
 

Nu mi se schimbă cu nimic programul din ultimii 4 ani. O să îmi fac datoria în cadrul Parlamentului. Se vede că eu muncesc pentru acea listă ca și cum aș fi pe locul 5 sau 6. Cum am făcut drumurile către Bucrețti, drumurile prin județ, așa vor fi și în cei 4 ani de parlamentar. Voi fi permanent legătura între ei (administrație publică) și București.


Ce se întâmplă cu domnul primar Vrabie, vine la PSD?

Nu cunosc. O să vorbesc cu președintele organizației din Medgidia, domnul Geani, e și el pe listă.
Inclusiv domnul Mitroi a fost la PSD. În funcție de interesul localității sau în funcție de interesul politic, au trecut de la un partid la altul.
Eu nu o să plec de la PSD.


În plan politic, ce vă doriți?
 

Sunt exact ce mi-am dorit.

În acest moment avem un președinte, Felix Stroe, avem alegeri făcute nu de mult timp, avem un birou politic județean foarte solid. Așteptările din partea Organizației Naționale sunt foarte mari în ceea ce privește județul Constanța.

Mirela Matichescu a muncit 4 ani de zile, dar greșeala ei a fost că nu și-a făcut vizibilă munca.

Ne asumăm și victoria și succesul, este normal să ne asumăm acest rezultat. Eu cred și sper să fie un început pentru 2028 rezultatul de acum. 


Ce mesaj de final doriți să transmiteți?

Pentru județul Constanța calea cea sigură este PSD. Vă solicit să ne votați. Nu o să vă dezamăgim.


Interviul s-a încheiat.


Comandat de Partidul Social Democrat Filiala Constanța,
Executat de ZIUA de Constanța – portal www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 11240017


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și:
#alegeriparlamentareEduard Martin, candidat PSD Constanța pentru Camera Deputaților – „Vrem să reducem taxele și impozitele salariaților cu venituri modeste și să avem grijă de seniorii noștri”!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii