Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA Electorală Dr. Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, despre viitorul județului Constanța (VIDEO)

ro

06 Jun, 2024 15:06 756 Marime text

Ne mai depart doar câteva zile până la votul din 9 iunie. Dr. Cătălin Grasa candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, din partea PSD iar la ZIUA Electorală vorbește despre prioritățile mandatului său, dacă va fi ales în această funcție.

Ce poate face Consiliul Județean, în domeniul protecției sociale? În Turism sau în Învățământ și ce prevede programul electoral al candidatului PSD în ceea ce privește instituții culturale din Constanța subordonate Consiliului Județean discutăm joi, 6 iunie de la 15.00 la ZIUA Electorală.

Nu în ultimul rând, vorbim și despre industrie și agricultură.

ZIUA ELECTORALĂ poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Cu ce rămâneți din această campanie? 

Este prima mea campanie, nu am mai candidat niciodată! Mi-am dat cât de mulți oameni mă cunosc! Marea majoritate mi-a urat succes! Rămân și cu spiritul de echipă. Am mers în diferite locații! Ieri am fost în Cumpăna, unde am văzut latura nouă a acestei comune ce arată ca un oraș. 

Ce facem cu sportul în județul Constanța? 

Putem să ne gândim la sportul de masă, la accesul copiilor și redimensionarea a ceea ce înseamnă bază sportivă. Am trecut pe lângă Palatul Copiilor și baza de la Badea Cârțan! Arată jalnic! Este penibil să nu se poată reabilitat aceste spații.

De la sportul de masă ne putem lua valorile pentru sportul de persormanță. La Cumpăna baza sportivă arată foarte bine, ca o academie, cu tot ce trebuie. De ce nu se folosesc terenurile de la Palatul Copiilor? Se pot face campionate acolo! Actualele stadioane sunt făcute pentru fotbal și atât, o mare problemă pentru atletism. 

Ceea ce a putut face Gică Hagi pentru România este o pepinieră pentru viitori sportivi, o bază construită prin forțe proprii! 

Ce vă doriți să schimbați în sistemul sanitar? 

Sistemul sanitar în județul Constanța este pe ultimele locuri din România. În contrast cu unii dintre cei mai buni contribuabili la CAS. Nu am reușit să construim anexe și spitale! Este trist că nu s-a făcut nimic până acum! Sunt blocate proiecte de interes ale județului Constanța. 

Mecanismele din licitații sunt blocate, sistemul este foarte încâlcit! 

Ce planuri aveți cu Spitalul Județean? 

Să continuăm reabilitarea secțiilor ce au rămas nereabilitate! Avem o aripă de la etajul 9 care este nouă. Putem muta o secție acolo și să reabilităm. Este bine ca ceea ce promitem să se poată realiza! Asta poți să o faci când cunoști activitatea medicală.



Acest parteneriat public privat cu laboratorul a apărut când aveam un laborator vechi ce dădea erori foarte mari. Și la imagistică a fost la fel, de aceea s-au făcut externalizări! 

S-a trecut prin pandemie, beneficiem de serviciile private ce au un standard ridicat. 

De ce nu s-a construit nimic la Constanța? Sunt probleme ce nu pot fi date la o parte, ele sunt reale! 

Ce facem cu instituțiile culturale? 

Oriunde dacă ai trei muzee și vrei să le vizitezi ai bilet pentru 24 de ore. Zona de muzee din județul Constanța trebuie să fie descoperită! Nu mai vorbim de Muzeul de la Topalu care are lucrări deosebite! Consiliul Județean Constanța trebuie să promoveze evenimente, să fie co-participant ca organizator pe diferite segmente de artă, sau festivaluri de muzică. 

Este diferența între alegerile locale și momentul în care viitorul președinte al CJ Constanța! Multe proiecte au fost blocate la ședința CJC de săptămâna trecută! 

Societatea Drumuri Județene este în situație destul de gravă. 


Sunteți pregătit să faceți ce trebuie să facă un președinte CJ Constanța? 

CJ Constanța este liantul dintre UAT-uri cu guvernul. Poate aduce proiecte după necesarul dat de primari. Poate asigura și co-finanțare și să urmărească, să le coordoneze. Nu au fost luați bani suficienți pentru proiecte să fie puse la dispoziția primarilor! 

Considerați un handicap că veniți din zona privată? 

M-am așezat în această postură prin cea de manager al Spitalului Județean de Urgență Constanța unde am condus mii de oameni. Am lucrat în zona de criză cu pacientul. Ca să poți avea un act medical bine definit trebuie să ai medicamente, tehnică medicală, trebuie să fie totul în folosul pacientului. Criza medicală te face să reacționezi în siferite situații. Respectul față de pacient denotă că poți fi în funcția de președinte CJC și să ai respect față de cetățeni.

Nu mergem acolo să facem poză din postura de președinte CJC sau să ne îmbogățim. 

Avem garanția acestei echipe, a partidului PSD, îl avem pe primul ministru, Marcel Ciolacu! La nivel național avem o coaliție! Este o garanție pentru viitoarele investiții! 

Oamenii trebuie să iasă la vot, să se bucure de acest drept! Îi rog pe oameni să iasă la vot! Votez cu gânduri bune, sunt plin de gânduri pozitive. Voi vota la Secția 135 de pe strada Badea Cârțan. Aștept cu nerăbdare număratul voturilor. 



Comandat de Partidul Social Democrat Filiala Constanța,
Executat de ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro  
CUI mandatar financiar coordonator: 21240002

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și. 

ZIUA ElectoralăCătălin Grasa, candidatul PSD la președinția CJC, întrebări și răspunsuri despre viitorul județului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii