Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

ro

15 May, 2024 14:07 1300 Marime text
Antreprenorul Ioan Alexandru Picu, de profesie manager se află pe poziția a doua pe lista candidaților liberali pentru Consiliul Județean Constanța.

Imediat după Florin Mitroi, care este și candidatul PNL pentru funcția de președinte al CJ Constanța.

La ZIUA Electorală am discutat cu antreprenorul Ioan Picu despre care va fi rolul său în echipa consilierilor județeni PNL, despre turismul de la malul mării și atragerea investitorilor, dar și a altor tineri în politică și administrație și mai ales despre cum își propune să resusciteze Palatul Copiilor.
 
În debutul interviului, Picu a spus că nu a visat să facă politică și nu este scopul său principal, ci dorește să se implice în administrație.

Deși nu are multe cunoștințe despre politică, consideră că administrația este similară cu ceea ce face deja în afaceri. Acesta este motivul pentru care a acceptat să se alăture echipei lui Florin Mitroi.
Nu a fost și nu este încă visul meu să fac politică. Nu e scopul meu, vreau să mă implic, să fac administrație.
Deocamdata nu stiu foarte multe despre politică, dar administrația se aseamană cu ceea ce fac eu. De asta am acceptat să mă alătur echipei lui Florin Mitroi.  
Am avut chimie când m-am cunoscut cu Florin Mitroi, eu am vrut mereu să stau cu oameni mai pregătiți decât mine, de la care să am ce învăța.
Sunt sigur că Mitroi a luat decizia corectă.  A venit mănușă pentru mine această provocare. 
Acesta menționează că nu a fost niciodată angajat. Este o persoană dinamică și a urmat întotdeauna propria viziune, ceea ce i-a adus succes. Speră ca viziunea sa să contribuie la dezvoltarea județului.
Este un aspect pozitiv, presiunea este mare, așteptările sunt mari. Pentru mine relațiile sunt mai presus decât orice bani decat l-am făcut sau l-aș putea face.
N-am fost în viața mea angajat. Eu sunt o fire…nu am stare și de asta presiunea va fi foarte mare. Am făcut tot ce am vrut cu viziunea pe care am avut-o. Și așa lucrurile au funcționat. Sper ca viziunea mea să se întâmple în dezvoltarea județului.  
Picu administrează o afacere de familie și observă că, în străinătate, micile afaceri funcționează doar dacă proprietarii sunt activ implicați. 
Eu am afacere de familie.
La noi, istorie avem pe hârtie. În străinătate, afacerile mici ca restaurantele cu mese puține funcționează decât dacă patronul gătește, te servește sau copiii te servesc. E nevoie să fie parte activă.  
 
Afacerile de familie, dupa revoluție au funcționat.
Eu am o problemă cu taxele pe muncă sezonieră. Noi suntem pe litoral.

„Dacă se renunță la vouchere, litoralul este… la revedere!"

Antreprenorul afirmă că renunțarea la vouchere ar afecta grav turismul de pe litoral, deoarece mulți turiști vin în Constanța datorită acestora. Sublinează că marea este similară în alte țări, dar acolo costurile sunt mult mai mici. Menționează că prețurile sunt determinate de piață, cerere și ofertă, nu de stat.
Dacă se renunță la vouchere, litoralul este… la revedere.
Turistul a venit la Constanța pentru ele. Marea e la fel în alte țări, dar e mult mai ieftin. Prețul nu–l face statul, îl face piața, cererea și oferta.  

Trebuie o resetare și resetarea se face din educație, din cultură, nu din autorități.   
Mamaia și-a pierdut din strălucire din mai multe motive. Unul dintre ele este legat de plajă, care a fost supusă unui proces de înnisipare. În urma lărgirii plajei, nisipul fin cu care oamenii erau obișnuiți a dispărut, afectând astfel atractivitatea stațiunii.

Mamaia nu mai are strălucire. De ce? Plaja s-a înnisipat, iar când plaja s-a lărgit, oamenii s-au trezit că au rămas fără nisipul acela fin.
Acesta a accpetat o propunere fără să se gândească la posibile consecințe acasă, dar totul a decurs bine așa cum se și aștepta. A menționat că lumea crede într-un nou val și că își dorește să se dezvolte pentru a contribui la dezvoltarea orașului.

Picu a punctat că este important să fii tu în primul rând pregătit pentru a crește și a aduce beneficii. 
Eu am spus direct da propunerii lui Florin Mitroi și nu m-am gândit că va fi o problema acasă, în familie. Și nici nu a fost. Lumea crede în acest val nou. Ceea ce știu sigur e că vreau să mă dezvolt. Orașul nu se dezvoltă dacă nu ești tu dezvoltat, dacă nu ești tu pregatit.
Picu subliniază că dispune de energie, viziune și claritate în ceea ce privește modul în care lucrurile ar trebui făcute și dezvoltate.

Experiența sa extinsă prin călătorii în străinătate i-a oferit o perspectivă amplă asupra diferitelor modalități de abordare.

Este conștient de necesitatea schimbării mentalității și își caută constant sfaturi de la persoane care au avut succes și care sunt experte în domeniul lor!

Acesta a apelat la diverse resurse pentru a-și îmbunătăți abilitățile de leadership și pentru a lua decizii mai eficiente, inclusiv consultând un coach și un psiholog.
Am energie, viziune, am o claritate cum trebuie făcute lucrurile și cum trebuie dezvoltate. Am călătorit mult.

Am văzut ce e în străinătate. Trebuie lucrat la mentalitatea noastră. Am câteva persoane de la care iau sfaturi, dar le cer.  Cer sfaturi de la oameni care au reușit și fac lucrurile cum trebuie.  
Am coauch, am fost la psiholog. Tot timpul decizia este una emoțională, conține emoții. Am avut nevoie de ajutor specializat în afaceri.
Picu a punctat la ZIUA Electorală că organizează evenimente și se confruntă cu diverse provocări, inclusiv interacțiuni cu funcționari publici. Deși majoritatea acestora sunt de bună credință și pot fi colaboratori eficienți, persoana observă că problema apare la niveluri superioare.

Ioan Picu a subliniat importanța punerii în valoare a oamenilor și recunoașterea contribuțiilor acestora.
Eu organizez și evenimente. Mă lovesc și altfel de funcționari, 90% sunt de bună credință, cu care poți lucra. Problema e de sus. Pe om trebuie să-l pui în valoare.
Eu sunt factorul de conducere, dar eu nu sunt șeful familie. Am toată încrederea că se pot face lucruri bune.
 
În cazul în care va ajunge într-o funcție executivă, Ioan Picu dorește să examineze situația patrimonială în ceea ce privește cultura și să studieze proiectele anterioare.
De asemenea, consideră că este necesar să se dezvolte mai mult marketingul în aceste domenii pentru a promova adecvat și a atrage publicul. Menționează că ar trebui să se facă mai multe parteneriate și să se creeze o imagine pozitivă în jurul activităților culturale, pentru a face atracția către muzee și alte instituții culturale să devină la modă.
Eu nu am stare și nu vreau să stau într-un birou, să fac rutină. Cu siguranță știu că nu vreau rutină. Aș dori să mă ocup cu sport, cultură, turism, dezvoltare. Adică cu ceea ce știu să fac.
Vreau să identific situația patrimonială, în ceea ce privește cultura, dacă ajung în funcție. Vreau să văd și proiectele trecute.
Nouă ne lipsește marketingul. Am putea să promovăm cum trebuie, să facem parteneriate, să devină cool să mergi la muzeu.
Picu a subliniat importanța ghidării generației tinere și a facilitării utilizării tehnologiei în favoarea lor.

El crede că prin îndrumare adecvată, copiii pot realiza potențialul lor și pot identifica oportunitățile din jurul lor. Astfel, ghidarea corectă poate juca un rol crucial în orientarea tinerilor spre un viitor de succes.
Noi trebuie să ghidăm generația nouă.
 
E important să știm să folosim tehnologia în favoarea noastră.  
 
Copii dacă ar fi ghidați cum trebuie și-ar da seama că sunt multe oportunități.  
Colaborarea lui Picu ca antreprenor cu administrația  
Am vrut un astfel de eveniment (cel cu stadionul). Am muncit mult. Regret pentru că, ulterior, spun unii că ai luat banii acasă. Asta înseamnă pentru unii că ai facut un eveniment pe banii primăriei.
Ca experiență, a fost foarte bună.
Am lucrat cu toți primarii și am avut probleme cu toții. Când te dezvolți, când muncești, cu siguranță întâmpini probleme. Cum e făcută structura orașului, regulamentele, e foarte complicat.
 
La ZIUA Electorală, antreprenorul a mai spus că datorită proiectelor de mobilitate, există piste de biciclete și în Constanța care facilitează deplasarea și permit oamenilor să își desfășoare activitățile zilnice.

De aceea, candidatul PNL consideră că mulți locuitori ai zonei Lăpușneanu ar putea să își achiziționeze biciclete și să utilizeze aceste piste pentru a se deplasa, ceea ce ar putea contribui la o viață mai activă.
Cu programul ăsta, acum ai piste de bicicletă și poți să-ți faci treaba. Mulți din cei ce stau pe Lăpușneanu ar putea să-și ia bicicletă.
Picu a vorbit și despre parcări. 
În Istanbul nu există parcări. Noi ar trebui să ne comparăm cu ei, suntem mai balcanici. Noi vrem să ne comparăm pe ceva cu Belgia, pe altceva cu Olanda, etc..
Nu avem ce face, parcările trebuiesc plătite.
Noi suntem foarte comozi. Bucureștiul a trasat parcările și a scos 300 de milioane. Totul este trasat și în Europa și peste tot.
Totodată, acesta a subliniat importanța comunicării cu clienții în afaceri.  În plus, Picu a evidențiat că atunci când angajează un nou venit copil în afacerea sa, a fost dispus să accepte o scădere inițială în performanțe, deoarece recunoaște că acesta nu este încă pregătit complet.
Cel mai important este să discuți cu clientul. Copilul care vine entry level în business-ul meu, îmi asum o scădere, pentru că nu este pregătit încă acel copil.
Eu fac marketingul încât clientul să înțelagă că acel copil e de familie foarte bună și nu sta în baza acelui salariu, ci vrea să se dezvolte.
Acesta consideră că este crucial pentru tineri să acumuleze experiență practică, începând cu un program de internship. Mai subliniază că experiența este fundamentală și că tinerii trebuie să se afirme și să muncească din greu pentru a-și construi cariera și pentru a progresa în domeniul lor de interes.
Am deschidere să vorbesc cu tineretul. Mai întâi tinerii trebuie să-și facă internship. Nu poți face nimic fără experiență. Ei trebuie să se afirme, să muncească.
De ce ar trebui constăntenții sa voteze lista PNL? 
Trebuie să ne voteze în număr cât mai mare. Trebuie acum să muncim foarte mult să luăm majoritatea. Florin Mitroi va câștiga! Și asta nu o spun numai sondajele.  
 
Eu nu sunt om politic, vreau să mă implic împreună cu echipa de tineri cu care mă implic.
 
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Constanta,
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240015



Citește și:

Alegeri locale 2024Sondaj comandat de PNL Mangalia în perioada 17-14 aprilie. Cum votează mangalioții?



Interviul integral, poate fi umărit în VIDEO de mai jos:

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii