Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA ELECTORALĂ Planuri pentru un viitor mai bun, cu Alexandru Ionescu, candidatul PNL la Primăria Lumina, județul Constanța

ro

22 May, 2024 13:59 777 Marime text



Alexandru Ionescu este candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Lumina din județul Constanța.

La ZIUA Electorală, Alexandru Ionescu și-a expus planul său pentru un viitor mai bun în localitate.

Ionescu vrea să pună accent pe atragerea de fonduri europene, investiții în educație, pe curățenie și atragere de investitori pentru a crea locuri de muncă.

Dezvoltarea infrastructurii localității și construirea unei șosele de centură sunt alte obiective ale candidatului PNL pe care le vom detalia la ZIUA Electorală.









 De ce ați decis să vă depuneți candidatura?

„Am decis din cauza faptului că dezvoltarea a stagnat.Avem deschidere la autostradă, de Ovidiu, de lacuri, aeroporul, care ar putea să ducă la dezvoltarea zonei. De aceea ne dorim o schimbare, vrem să creăm un brand, putem deveni una din localitățile cele mai importante.Avem acul de la Tașaul de care nu reușim să profităm nicicum. În afara problemelor de care ne zic locuitorii”

Ce vă place cel mai mult la Lumina?

„Cel mai mult îmi plac locuitorii comunei, sunt niște oameni deosebiți și merită mult mai mult. Lumina merită mult mai mult.”


„Primarul poate să pună în practică deciziile sau nu. Nu există penitență pentru asta, din păcate. Relația Consiliului local cu primarul a fost una instituțională. Dacă blochez votarea bugetului, de exemplu, ar suferi oamenii pentru că aș bloca celelalte compartimente. Așteptăm răsplata celor 4 ani la vot. Dacă un primar își face treaba cum trebuie, la vot poate să stea liniștit. Trebuie demonstrată o eficiență”

„Pentru a avea o administrație corectă, consilierul local are nevoiie și de implicarea primarului, consilierul trebuie să aibă o zonă de răspundere, eu văd organizarea unor grupuri pe whatsapp, să facem în așa fel încât să ne organizăm și să rezolvăm problemele.Nu empatizzăm atât de mult cât ar trebui”

„Sunt și oameni care cred că votul lor nu contează și atunci nu mai ies la alegeri. Mi-aș dori să fie și la noi votul obligatoriu, pentru că ar fi foarte bine să vedem de ce oamenii nu mai ies la vot”

Ce ar trebui să știe locuitorii din Lumina despre dvs?

„Oamenii ar trebui să știe despre empatia mea pentru oameni.Punctul meu forte este empatia pentru ei, vreau ca oamneii să găsească în administrație un prieten, care îi poate ajuta. Eu vreau să fie lapte și miere. Eu voi fi printre oameni. Aș vrea să fie ca în Londra, Hyde Park, unde oamenii se duc și țin discursuri politice fără să fie luate măsuri împotriva lor. Îmi doresc să creez această comunicare cu oamenii, pe care s-o duc până la nivelul la care să mă văd cu ei la o cafea și să vorbim. După experiența de pe străzi încep să-mi schimb radical impresia pentru că văd anul acesta o campanie în tranșee, pe mai multe fronturi și unele nelalocul lor”

De ce sunt oamenii nemulțumiți?

„La Sibiora avem probleme cu canalizarea , nu avem trotuar de acces, sunt cariere, iar transportul agabaritic este foarte frecvent. Există riscul major de accidente, mai avem problema aducțiunilor de apă curentă, oamenii nu-și permit să-și facă. Trebuie să negociem cu cineva să ne facă aducțiuni pe bani mai puțini, să își permită și oamenii și apoi mai e apoi problema străzilor ce trebuie asfaltate. Rămâne situația curățeniei, dar aceasta este o problemă de educație și aici putem face campanie de conștientizare”.

Care sunt problemele la Oituz?

Avem problema gazelor naturale, oamenii încă funcționează pe bază de centrale pe cox, văd case îngrijite, putem lua ca exemplu hărnicia acelo oameni. Și mai trebuie o școală nouă. Vreau să investim în educație.Am văzu școli în județ care practică afterschool și e vorba de localități cu un număr mai mic de locuitori și avem și cereri de la părinți pentru așa ceva. Am putea face și noi în comună bazin de înot și avem și spațiul potrivit.”

Ce v-a sfătuit Florin Mitroi (n.r. candidatul PNL pentru președinția CJC) vizavi de candidatura dvs ?

„La lansarea mea le-a spus oamenilor că toate problemele se vor rezolva și să aibă încredere că se va întâmpla acest lucru. De asemenea, mi-a spus că mă va susține în demersul meu”


De transportul în comun suferă toate localitățile din zona metropolitană. Ce spuneți despre asta?

„Sunt două componente. Este această linie către orașul Constanța și către Năvodari. Văd un transport local în interiorul comunei cu câteva microbuze electrice care să facă conexiunea către autobuzele spre Constanța. Sensul giratoru care duce către Năvodari nu rezolvă problema traficului, avem transportul greu de la portul Midia, de la platforma Midia tranzitează prin centrul localității. Problema începe vara, când este sezon, pentru că se aglomerează foarte mult”

Proiectul Șoselei de Centură este unul important și dacă am lua agenți economici și să facem lobby pentru un drum ocolitor ar fi nemapoimenit”

De ce nu vin investitorii în Lumina?

„Trebuie să ne facem atractivi, să oferim ceva. În primul rând, trebuie găsiți investitorii și apoi mai vedem unde și cum găsim spațiile necesare. Am în plan să mă întâlnesc cu investitori locali, să vedem care sunt avantajele și dezavantajele. A fost o mare investiție pe care noi am ratat-o, Academia Hagi, care s-a dus la Ovidiu”

Se fac dezbateri la Lumina despre buget, există transparență la nivelul administrației locală?

„Aș face o bugetare participativă, cu o sumă pusă la dispoziție, în care locuitorii pot opta pe proiecte ce investiții să facă primăria cu acordul lor. Am acea implementare a proiectelor, oamenii se plâng de șanțurile de apă fluvială (inițial rigole, dar care au ajuns șanț) care îi deranjează. Acel proiect cu rigole poate trebuia discutat cu oamenii, dacă îți doresc rigole sau nu. ”

Ce ne puteți spune despre echipa dvs?

„80% sunt sub 50 de ani, 40% sunt doamne, și avem în echipă din toate categoriile sociale , de la pompieri, medic veterinar, fermieri, ingineri, antreprenori”

Aveți în vedere un viceprimar?

„Este colega mea, Mădălina Călin, un om tânăr, pe care vreau să o învâț tot ce inseamnă administrația publică. Vreau să creez o nou categorie de politicieni. Văd în jurul meu tineri capabili, iar eu la un moment dat vreau să mă retrag și vreau să am cui să las frâiele”

Aveți un mentor în politică sau administrație?

„Suntem la perioada în care roata nu mai trebuie reinventată. Deci putem prelua fără probleme modele deja eficiente, Kogălniceanu, Ovidiu, 23 August, dacă acolo se poate înseamnă să se poate și în altă parte. Dacă putem accesa fonduri europene, atunci multe se pot rezolva.”

Sunteți gata să vă bateți pentru proiectele dvs indiferent din care partid facețin parte?

„Indiferent de natura partidului, gospodarul este cel mai important. Fă în așa fel încât oamenii să fie mulțumiți. oamenii să iasă cu drag la vot, să aibă încedere că faci ceva. Să vadă că în urma ta a rămas ceva”

Ce spun sondajele în Lumina?

„Prefer să las surpriză în privința asta. Dar eu m-aș aștepta la 70% prezența la vot, acum 4 ani a fost peste 50%”

Câte locuri de joacă aveți în comună și cum arată?

„La Oituz nu există deloc, la Sibioara avem un loc de joacă printr-un program european, dar care este mult mai mare pentru sat. Eu mă gândesc, în acest sens, la fonduri europene, sunt destule proiecte care pot fi accesate prin fonduri europene”

Lipsa infrastructurii sanitare se resimte în tot județul....

„Ne dorim să facem acel Centru de Permanență. Când e vorba de Sănătate, partea economică ar trebui să nu fie o problemă, discutăm de sănătate și nu despre bani. Mi-aș dori să văd angrenați copiii în activități sportive, ar trebui făcută prevenția. Centrul de Permanență ar trebui să funcționeze, indiferent de costuri. Acel Centru se va construi.”


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 


Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Constanta,
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240015


Citește și:

ZIUA Electorală Este Consiliul Județean Constanța un loc care poate inspira un medic?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii