Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA ELECTORALĂ Soluțiile candidatului PSD pentru Primăria Constanța, Horia Constantinescu, la problemele municipiului (VIDEO)

ro

29 May, 2024 14:06 1078 Marime text






Invitat la ZIUA Electorală a fost Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța, care a vorbit despre proiectele pe care vrea să le implementeze, de la primăriile de cartier, dotate cu ambulanțe și cabinete medicale la magazinele respect cu rol activ în îmbunătățirea vieții cetățenilor și în sprijinirea economiei locale.
 
Despre soluțiile candidatul PSD pentru îmbunătățirea iluminatului public în oraș, trotuare civilizate dar și pentru sistemul de termoficare centralizat le puteți urmări aici:



Ce prioritate aveți pentru orașul Constanța?

„Mi-am pus mari speranțe, reîntorcîndu-mă în Constanța,  am sperat să văd lucruri mult mai bune. Dar în Poarta 6, unde am plantat copăcei,de exemplu,  din păcate, acest pas nu a fost unul de succes”

„Vizavi de iluminatul public, trebuie să întrebi specialiștii, să vedem care este varianta cea mai optimă. Trebuie chemați la masă specialiștii. Este mai costisitoare azi factura azi la iluminatul public decât reevaluarea întregului sistem cu leduri. Foarte multe lucruri au fost făcute de formă, de mântuială, doar pe turnanta finală au venit cu butaforie”

 Ce va face Constantinescu pentrru ca constănțenii de la Termoficare Constanța să aibă un minim efort?

„Au rămas sub o treime la Termoficare Constanța, care vor aștepta reconstruirea în ani, reconstruirea întregii rețele, după trei ani lucrurile nu par să se îmbunătățească. Să luăm în calcul implementarea unor structuri de cartier, trebuie instalate de urgență astfel de sisteme. Să facem măcar la nivel de scară de bloc astfel de sisteme.mai sunt blocuri în Constanța unde mai sunt două, trei famili la acest sistem, fapt care îi face să suporte pierderile. Pe măsură ce vor reconstrui sistemul, țevile vechi vor ceda la presiunea mai mare a apei”

Ce se va întâmpla cu locuitorii cartierul social Henri Coandă?

„Deportarea ar fi trebuit să înceteze demult pe criterii de etnie sau alte criterii, acolo alături de cei în neregulă, cu probleme cu legea, locuiesc și vârstnici. Nu înțeleg de ce ar trebui să relocăm un cartier întreg, nu cred că e normal să luăm familii întregi și să le mutăm în câmp. Există zeci de hectare ale MApN, pe care le putem prelua și să facem alte lucruri acolo.Constanța poate să- și cumpere terenuri, dar nu e normal să muți un cartier întreg. Mutarea copiilor dintr-un cartier în altul va provoca alte probleme, deportarea nu este o soluție. Trebuie să avem minoritarii integrați”

În sondajele date publicității sunteți când pe locul 2, când pe 3. Cum comentați aceste sondaje?

„Dacă ne uităm la sondaje, acestea sunt făcute ori la telefon, ori în scara blocului.Trebuie să înțelegem că lupta se duce în votul util. Locuitorii Constanței nu-l mai voir pe Vergil Chițac, sunt cel puțin 70% care nu-l mai vor pe acesta. Stelian Ion este un candidat fabricat ca direcționare atenției de către Chițac. Și atunci eu sfătuiesc constănțenii să facă o analiză a celorlalți  contracandidați. Majoritatea îl vor pe Chițac la Eforie, cu un ceai și o pătură pe picioare pentrru următorii 4 ani”


Cum îi veți convinge pe votanții constănțeni care votează tradițional dreapta să vă aleagă pe dvs., reprezentantul stângii?


„Nu partidul este neapărat important, eu sunt singurul care are o cu totul altă abordare, am cum să iau primăria și s-o duc la nivelul care trebuie”

Care va fi soluția de finanțare pentru proiectele pe care le propuneti?


„De pildă, dacă vorbim despre primăriile de cartier, avem tot ce ne trebuie, o astefel de construcție ar costa între 3 -5000 de euro cu tot cu amenajare”

Ce planuri aveti pentru eficientizarea activității Poliției locale?

„Primăria are obligația să reia poliția locală, hai să ne ocupăm de deșeuri, să vorbim de taberele de nomazi care se instalează în fiecare primăvară, să refacem regulamentul parcărilor. Eu văd parcări supraetajate, am identificat suprafețe generoase, care pot fi făcute supraetajate. În câteva luni se pot construi astfel de parcări”

Dar cu Spitalul Municipal (n.r. Spitalul de Boli Infecțioase)?

„Cineva a făcut un spital modular, de parcă suntem pe front. Avem suficient de multe clădiri părăsite, foste spitale chiar, ele pot fi preluate și regândite ca spital, ca azil de bătrâni. Ttrebuie să profităm de curtea spitalului, pentru a construi un adevărat spital modular din structuri metalice, nu containere la care costă instalația de ventilație mai mult decât spitalul în sine, așa cum este cazul acelui spital modular făcut deja”.


Care sunt primele lucruri pe care vreți să le faceți dacă veți ajunge primarul Constanței?

„Primăriile de cartier vor fi cele care vor genera încredere în rândul constănțenilor, acesta este prioritar. Pentru a putea prelua toate dorințele cetățenilor, a le direcționa către finanțare, dar și pentru a urmări implementarea doleanțelor  De asemenea, sălile de sport și terenurile de sport pentru tineri. ”

În ce privește construirea unor noi unități de învățământ, Constantinescu susține că sunt multe clădiri abandonate, care pot fi preluate și repuse în folosință, clădiri ce pot fi dedicate copiilor. Fiecare din cartiere ar trebui să aibă asemenea structuri, școli, gradinițe”.

Cu, se raportează Horia Constantinescu la disciplina de partid, înainte și după alegeri?

„Eu am reușit să țin piept lucrurilor greșite din partid, am reputația de a nu fi obedient cu deciziile greșite de partid. Cu siguranță nu o să devin atât de timid încât să nu fac lucrurile care trebuie făcute. Sunt  persoană dificilă pentru cei care sunt obișnuiiți cu o cu totul alfel de colegialitate, nu mă pun culcat în fața puterii”.

Cum veți colabora cu președintele Consiliului Județean, dacă ar fi din alt partid?

„Interesele sunt ale cetățenilor, nu contează partidul. Atât timp cât sunt proiecte constructive, nu am nicio problemă să colaborez cu viitorul președintele CJC, indiferent din  ce formațiune este”

Ce veți face cu bisericile din Constanța, al căror loc nu este nici pe trotuar, nici pe stradă ?

„Nu știu dacă pot fi luate și băgate în buzunar, să își asume cei din primărie care le-au dat permis de construire. Va trebui să susținem utilitățile acestor lăcașuri de cult. Aș prelua în sprijin financiar și astfel de lăcaș și ar trebui să nu se mai construiască pe asemenea locații.”

Până să construim un alt teatru, trebuie să recondiționăm ce avem deja!

Vizavi de instituțiile de cultură, candidatul vede o recondiționare a clădirilor deja existente, înainte de alte investiții în construirea altor clădiri.

„Renovarea clădirilor existente este un prim pas pentru mine”, a conchis candidatul PSD pentru Primăria Constanța, Horia Constantinescu.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Comandat de Partidul Social Democrat Filiala Constanța,
Executat de ZIUA de Constanța – portal www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240002



 Citește și
ZIUA ELECTORALĂ Candidatul PSD, Horia Constantinescu vorbește despre viitorul Constanței!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii