Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA ELECTORALĂ Nicolae Vlahu, candidat AUR la alegerile parlamentare - „În ceea ce privește viitorul, este o perioadă de resetare a României” (FOTO+VIDEO)

ro

25 Nov, 2024 12:05 205 Marime text


Nicolae Vlahu este candidatul AUR pentru Parlamentul României. El deschide lista pentru Senat din partea partidului, pentru Constanța, având aspirații mari și speră să își ducă expertiza în Parlament.

Avocat de profesie, Nicolae Vlahu este foarte apropiat de comunitate și ține foarte mult la proiectele din programul de guvernare pe care dorește să le implementeze partidul.

Luni, 25 noiembrie 2024, de la ora 12.00, în cadrul unui interviu la ZIUA ELECTORALĂ, Nicolae Vlahu, candidatul AUR pentru Senatul României, ne va povesti motivele pentru care vrea să ajungă în legislativ din partea AUR Constanța.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

„Ieri am fost surprins. În ceea ce privește viitorul, este o perioadă de resetare a României. Nu ne așteptam ca liderul nostru să aibă acele procente, dar nu pot spune că sunt dezamăgit. După 35 de ani, după sărăcie, iată că românii s-au trezit și au înțeles direcția în care se îndreaptă România. În ceea ce privește ce urmărim noi să obținem, trebuie să recunosc că se contureză două aspecte: suveranism și globalism progesist. Românii s-au săturat de tot sistemul”.

„Sunt foarte multe supărări ale românilor. Sărăcia, de exemplu. Iată ce s-au deșteptat după 35 și nu mai privesc acea pomană electorală ca un drept servit de PSD”. 

„Eu unul sunt bucuros că nu mai avem acele partide în România. Sunt mândru că și în România, la fel ca și în SUA, au câștigat partidele suveraniste”.

„Eu susțin tot planul, pentru că este o viziune integrală pentru a reseta în sens pozitiv. Această viziune este una aplicată. Sistemul este bolnav. Acum chiar cred cu tărie și mai tare, că acest sistem se poate aplica. Noi nu am obținut nimic de acolo, în sensul în care nu am obținut subvenții egale. Dacă toate mergeau bine, nu venea nimeni să spună că nu e bine. Vom încerca să ieșim din acele sfere de consumatori. Avem nevoie de centre de colectare. În sectorul agricol, Doamne ajută că avem și stăm bine”.

„Micii antreprenori nu realizează puterea micului antreprenor. Voi sunteți foarte mulți. Dacă ne uităm la marea masă, veți realiza că sunteți 80% din această masă. Păzesc ușa din cauza controalelor. Salariații nu realizează că și ei sunt în aceeași situație. În momentul de față, aceaștia plătesc 43% statului. Dacă facem un calcul, statul primește mai mult de 50% din munca unui om. Acum luăm sistemul de sănătate. Doamne ferește să ajungem la spital. Mergi acolo și ești mai bolnav decât ai intrat. Alții se duc la privat, adică alte taxe”.

„Noi am venit cu un program astfel încât contribuția salariatului să fie de 25% pentru stat. Trebuie avută în vedere cu taxarea corectă a cetățeanului. E normal să fie taxe, dar taxe rezonabile”.

„Românii noștri au ales să plece în străinătate. Există un deficit de muncă, au venit alții. De ce să plece românul meu în străinătate, care știe să muncească? De ce să nu creăm un climat favorabil pentru aceștia”.

„Eu sunt un susținător ferm al familiei. Este trist să știi că ai părinții plecați”.

„Trebuie să creăm acel climat și pentru Diaspora. Sunt conștient că avem foarte mulți oameni buni acolo. Nu merge sistemul”.

„Deși avem o ordonață cu acel dosar cu șină, suntem în anul 2024 și acesta încă nu a dispărut. Vedem peste 1 milion de bugetari. Am o problemă cu cei care vin cu structuri de clientelă de partid și au mers la birou să bea cafea sau să plimbe două hârtii”.

„Nu a avut nimeni curajul. Vorbesc aici de PSD și PNL. Nu au avut niciodată interesul să facă o comasare. Observăm că în luna septembrie, aproximativ 70-80% din UAT-uri ajung în incapacitatea de plată și cer mai mulți bani. Trebuie să fim de acord că trebuie să facem ceva. Noi suntem tot pe minus”.

„Comasarea comunelor astfel încât o localitate are nevoie de 5.000 de locuitori pentru a se autosusține”.

„Ele se vor organiza doar administrativ teritorial, iar în restul primăriilor deja existente, nu putem reduce accesul oamenilor la administrația publică. Să fie un ghișeu unic de acces pentru acei cetățeni unde era primăria înainte. Doar că se va reduce aparatul administrativ și în felul acesta oamenii vor fi conectați și nu vor intra în incapacitate de plată”.

„În ceea ce privește educația, în această Românie educată de 10 ani, observăm că procentul din PIB alocat, care trebuie să fie de 5-6%, este de 2,5%. Noi suntem în situația în care avem școli cu toaleta în curte. Puneți la un loc și sărăcia și uitați că suntem în topuri la analfabetism funcțional”.

„Trebuie alocat acea parte din PIB-ul României, astfel încât să ajungă măcar la 5%, adică dublu”.

„Cred că, cu câteva chestiuni, putem afecta pozitiv acest aspect. Noi avem în plan o chestiune interesantă. Ține mult de traficul de droguri și de consum. Noi avem în planul nostru privind educația introducerea unei uniforme școlare. Această uniformă școlară ar reduce pe de o parte bullying-ul și discriminarea. Vreau să creez acel cadru prin care în fiecare școală și liceu să existe un jandarm, o patrulă de poliție locală. Mă doare mai tare că există acele etnobotanice care se vând cu 10-20 lei, iar elevii au acești bani. Eu nu spun că acest program ar eradica traficul și consumul de droguri, sunt conștient de acest lucru, dar nici nu pot accepta ce au spus reprezentanții din statul român că noi am pierdut lupa cu drogurile”.

„Hai să încercăm și altfel. 35 de ani în care este o notorietate că în România se fură, în România e corupție. Dar nu spun eu, ceilalți mi-au zis. De asta am intrat în politică. Este normal, eu îi înțeleg Este o repulsie a societății față de toată clasa politică. În ce lume trăim? E normal că un cetățean, atunci când aude de un om politic, îi vin în minte aceste aspecte”.

„Oamenii au dovedit că vor o schimbare. Un popor așa este puternic”.

„Mie îmi place foarte mult să fiu avocat. Obligația unui avocat este una de diligență. Alesul este un mandatar al cetățeanului. După 4 ani, cam ce-ai promis? Ai făcut ceva? Ce ai făcut pentru a-ți atinge obiectivele?” 

„Eu sunt un susținător al corectitudinii juridice. Pentru asta trebuie modificată legea, dar nu trebuie pedepsiți oamenii că nu e bună legea. Sunt deschis la discuții”.

„Vă rog să aveți în vedere că au trecut 35 de ani, e timpul unei schimbări fundamentale. Faceți acea schimbare benefică. E o șansă unică. Megeți la vot, în primul rând, o consider o obligație civică. Mergeți și puneți ștampila pentru cei care îndeplinesc valorile dumneavoastră”.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Comandat de Alianța pentru Unirea Românilor, Filiala Constanța,
Executat de ZIUA de Constanța – portal www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 11240014






Citește și:
ZIUA ELECTORALĂ: Nicolae Vlahu, avocat și candidat la alegerile parlamentare din 1 decembrie. Ce aspirații are?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii