Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri prezidenţiale 2014 Protest în faţa sediului MAE

ro

02 Nov, 2014 22:05 1450 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) arată, într-un comunicat de presă, faptul că a acționat conform legii și deciziilor emise de Biroul Electoral Central (BEC) în organizarea scrutinului în primul tur al alegerilor prezidențiale.
 
În documentul citat, MAE menționează că ministerul nu are responsabilități în ceea ce privește derularea operațiunilor de votare în interiorul secțiilor.
 
"MAE nu are responsabilități în ceea ce privește derularea operațiunilor de votare în interiorul secțiilor, aceste atribuții revenind birourilor electorale. Președinții secțiilor de votare din străinătate - chiar dacă sunt angajați MAE - nu se subordonează ministerului în acțiunile și deciziile pe care le iau în organizarea votării. De-a lungul întregului proces de organizare a alegerilor, MAE colaborează strâns cu Biroul Electoral nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate și urmează întocmai deciziile acestuia și ale Biroului Electoral Central", se arată în comunicat.
 
Ministerul arată că votul în străinătate comportă două elemente suplimentare față de cel din țară, fapt care implică un timp mai lung de votare, însă, printr-o decizie a Biroului Electoral nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate, procesul de vot a fost accelerat.
 
"Trebuie precizat că, spre deosebire de votul în țară, votul în străinătate comportă două elemente suplimentare, și anume completarea de către votant a unei declarații pe propria răspundere cu privire la faptul că nu a votat și nu va mai vota la altă secție de vot și, respectiv, înscrierea votanților de către membrii biroului secției de votare într-un tabel electoral. Aceste două operațiuni implică un timp de votare mai lung decât în cazul votului în țară. În aceste condiții, timpul de așteptare pentru cetățenii care doresc să își exprime votul în străinătate este, din motive obiective, mai mare", se arată în comunicat.
 
De asemenea, ministerul arată că buletinele de vot, ștampilele de control, ștampilele cu mențiunea "VOTAT", precum și celelalte materiale necesare procesului electoral au fost distribuite în termenul legal, dar și că Autoritatea Electorală Permanentă a acreditat observatori externi și reprezentanții externi ai mass-media, MAE având un rol de intermediar în acest proces.
 
Mai mulţi români protestează la această oră în faţa sediului MAE, nemulţumiţi că mulţi electori din Diaspora nu au putut vota.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii