Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei şi Federația Asociațiilor de Români din Europa cer prelungirea programului secţiilor de votare din diaspora

ro

02 Nov, 2014 19:33 1648 Marime text
Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), solicită Biroului Electoral Central să prelungească programul de vot atât cât este necesar în secţiile de votare din diaspora acolo unde cozile sunt foarte mari în aşa fel încât toţi cei care doresc să îşi exercite dreptul de a vota să o poată face.

„În ciuda faptului că am cerut Ministerului de Externe dublarea numărului secţiilor de vot, în diaspora acesta nu a ţinut cont şi astfel în toate secţiile de votare din străinătate s-au format cozi foarte mari de 2-4 ore de stat şi mulţi români au renunţat să mai voteze. De aceea cerem demisia Ministrului de Externe, Titus Colăţean, pentru proasta organizare a acestor alegeri“, a transmis într-un comunicat de presă FADERE.

De asemenea, Monica Macovei a solicitat şi ea prelungirea programului secțiilor de votare din străinătate dacă la ora 21.00 încă mai este lume la coadă. „Toți cetățenii români care s-au deplasat până la secția de vot trebuie să voteze“, a spus Macovei.

În altă situaţie specială, programul la urnele de vot din România s-a prelungit, la referendumul din 2012. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a declarat atunci că, în conformitate cu dispoziţiile legale, votarea la referendumul de duminică se va încheia la 23.00, iar cei aflaţi la acea oră în secţiile de votare îşi vor exercita dreptul.
  
Rus a mai spus că solicită tuturor celor implicaţi în desfăşurarea referendumului să respecte prevederile legale potrivit cărora votarea se încheie la ora 23.00.
  
Totodată, ministrul Administraţiei şi Internelor a făcut un apel la responsabilitate din partea clasei politice, astfel încât aceasta, prin declaraţiile pe care le face, să nu influenţeze climatul de linişte şi ordine publică. Solicitările de prelungire a orarului au fost întemeiate pe faptul că ziua de alegeri de atunci a fost o zi caniculară.
   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii